HOE MAAK JE HEERLIJKE CANNABIS GAZPACHO?

Gazpacho is een Spaanse soep die traditiegetrouw in de zomer wordt geserveerd. Het is gemaakt van frisse komkommer, verse pepers en heerlijke tomaten (naast andere ingrediënten). De soep wordt meestal koud geserveerd.

Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel eenvoudig te bereiden. Hieronder delen we een van onze favoriete gazpacho recepten, gemaakt met zelfgemaakte cannabisolie. Per slot van rekening smaakt alles beter met wat wiet erin, nietwaar?

Voor 4 personen

Ingrediënten Voor Gazpacho Met Cannabis

 

INGREDIËNTEN

  • 2 grote paprika's (1 rode en 1 groene)
  • 6-8 rijpe tomaten
  • ¼ komkommer
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 milde chili (optioneel)
  • 1 sneetje oud brood
  • 1 tl gemalen komijn
  • 5 eetlepels azijn (donkere sherryazijn werkt geweldig)
  • 180ml extra vierge cannabis olijfolie (recept hieronder)
  • Zout en peper
  • 1 glas water

BENODIGDHEDEN

  • Oven
  • Bakplaat
  • Pan
  • Glazen pot
  • Zeef
  • Kaasdoek
  • Lepel
  • Mes
  • Snijplank
  • Blender
  • Kommen

HOE MAAK JE CANNABIS OLIJFOLIE?

Dit is waarschijnlijk het moeilijkste deel van dit recept, maar nog steeds zeer eenvoudig. Om cannabisolie te maken, heb je het volgende nodig:

  • 180ml extra vierge olijfolie van goede kwaliteit
  •  6,5g gemalen cannabis
  1. Begin met het decarboxyleren van je cannabis. Verspreid het op een bakplaat met bakpapier en zet het zo'n 25 minuten op 120°C in de oven. Stop de cannabis vervolgens in een glazen pot en mix het met je olijfolie. Voeg desgewenst ¼ soja- of Zonnebloem Lecithine Poeder toe om te voorkomen dat de olie zich afscheidt na verloop van tijd.
  2. Vervolgens bereid je je olie om het infusie proces te versnellen. Vul een pan tot de helft met water en breng het aan de kook. Zet de pot met olie en cannabis in het sudderende water. Laat dit ongeveer 1 uur koken. Roer zo nu en dan.
  3. Als laatste giet je de olie eerst door een zeef en vervolgens door een kaasdoek. Je bent nu klaar voor de volgende stap van dit heerlijke gazpacho recept (vanaf hier wordt het alleen maar makkelijker).

Door Cannabis Gebakken Gazpacho Koken

HOE MAAK JE CANNABIS GAZPACHO?

  1. Bereid je groenten voor. Ontzaad je paprika's en chilipepers, schil de ui en snijd alles, behalve je teentje knoflook, in grove stukjes. De knoflook mag er in zijn geheel in. Als je wat minder knoflooksmaak in je gazpacho wilt, probeer dan de innerlijke kiem uit het knoflookteentje te verwijderen. Dit voorkomt die typische, sterke nasmaak.
  2. Snijd het brood in blokjes van 1cm. Het brood geeft de soep een beetje meer body en diepgang.
  3. Doe al je groenten en brood in de blender.
  4. Voeg azijn, water en kruiden toe. Doe vervolgens je cannabisolie erbij, maar zorg ervoor dat je wat bewaart voor de garnering.
  5. Mix tot er een dikke, soepele soep ontstaat.
  6. Proef je gazpacho en breng het op smaak als dat nodig is.
  7. Giet de soep in een grote kom of pan en laat het ongeveer 30 minuten in de koelkast afkoelen.
  8. Serveer de soep in soepkommen.

GARNEREN MAAR!

Om je gazpacho echt op te laten vallen, is je garnering essentieel. Je kunt het naar eigen smaak garneren, maar wij gebruiken graag een paar croutons, fijngehakte groenten (tomaten, komkommers en paprika's) en een paar mooie druppels cannabisolie.

Wil je nog een stapje verder gaan, overweeg dan om de komkommer in lange, dunne plakjes te snijden met een rasp. Samen met geroosterde pijnboompitten en gesneden tomaten ziet dit er geweldig uit.

Gazpacho-koken

VERRIJK JE GAZPACHO

Zoals je ziet, is gazpacho heel eenvoudig om te maken. Maar dat betekent niet dat het saai is om te bereiden. Hier volgen een paar andere heerlijke ingrediënten die je kunt toevoegen:

  • Fijne kruiden (basilicum, rozemarijn en tijm werken allemaal erg goed).
  • Verschillende tomaten- en pepersoorten. Heirloom tomaten of cherrytomaatjes zijn een perfecte en natuurlijke manier om je gazpacho een wat zoetere smaak te geven.
  • Als je merkt dat je tomaten niet rijp genoeg zijn en je soep een licht zure smaak afgeeft, kun je dit in evenwicht brengen met een theelepel honing.
  • Een beetje waterkers ziet er geweldig uit als garnering op gazpacho.

Winkelmand

Inbegrepen GRATIS producten

Uw winkelmand bevat geen producten.

Verzendkosten € 0.00
Totaal € 0.00

Afrekenen