By Marguerite Arnold

Veel mensen maken de "vergissing" om te denken dat een cannabis brownie de beste optie is als het gaat om een chocoladerijk cannabis toetje. Maar deze mensen zijn echt abuis.

Vergeleken met brownies, kleven er meerdere voordelen aan het maken van cannabis fudge. Hieronder valt ook dat de oven uit mag blijven.

Dat gezegd hebbende, is een goed recept voor cannaboter altijd noodzakelijk. Het is ook het belangrijkste ingrediënt voor goddelijke cannabis fudge.

En het meest geweldige aan dit recept komt nog: Je kan je cannabis namelijk op diverse manieren toevoegen. Je kan deze fudge ook zo chique of standaard maken als je maar wenst. Voor medicinaal gebruikers die snelle, gemakkelijk verteerbare voedingsproducten zoeken, is dit de perfecte traktatie. Als je vrij zorgvuldig bent in het mengen van je ingrediënten, is het vrij gemakkelijk om consistent te zijn als het gaat om verdelen van THC in de mix. Het is natuurlijk ook super gemakkelijk te berekenen hoe je de kracht van de dosering kan verminderen of versterken door de fudge repen in diverse maten te snijden zodra het mengsel is opgesteven.

Voorverpakte lekkernijen zoals deze zijn perfect voor discrete consumptie waar dit maar nodig is. Dit geldt vooral als je onderweg bent. Zorg er alleen voor dat je jouw medicinale fudge niet verwart met het lekkers van een ander!

CANNABIS FUDGE - INGREDIËNTEN EN MATERIALEN

 • 454 gram cannaboter
 • 1,6 kilo poedersuiker. Dit kan je ook vervangen door Stevia of andere suikervervanger in poedervorm.
 • 240 gram cacao poeder.
 • 1 theel. vanille essence (of een andere smaak).
 • 240 gram pindakaas. Dit kan je ook vervangen voor Nutella of zelfs gehakte noten.
 • Marshmallows, gedroogde vruchten en andere smaakmakers.
 • Au Bain-mariepan.
 • Mengkom.
 • Bakvorm.

Cannabis Recept Fudge

AANVULLENDE SUGGESTIES

Voor een extra romige smaak kan je ook slagroom toevoegen aan de mix. Veel mensen die room gebruiken, kiezen ook voor echte noten in plaats van een notenboter. Voel je vrij om je canna-zaligheid toe te voegen via een op room gebaseerde extractie. Het hangt helemaal af van jouw wensen!

Een andere smakelijke variant op dit thema is het gebruik van canna-kokosolie in plaats van cannaboter. Deze methode van het decarboxyleren van cannabis in een vet is zo verrukkelijk dat veel mensen niet anders meer willen. In het fudge recept zal de romige viscositeit en de tropische smaak van de olie tot een fudge leiden die je echt moet verstoppen om niet alles in een keer op te eten!

HOE MAAK JE HET?

 1. Smelt de cannaboter en de pindakaas samen op een hittebron in de au bain-mariepan.
 2. Voeg de door jou gekozen smaakmakers toe. Amandelen zijn ook lekker. Als je andere "natte" ingrediënten hebt, zoals fruit, voeg je ze nu toe aan de mix. Ook eventuele marshmallows mogen nu bij de mix.
 3. Mix de droge ingrediënten in een aparte kom.
 4. Verwijder de pan van de hittebron en combineer de natte en droge ingrediënten in de pan of kom. Meng goed door.
 5. Wanneer je een prachtig mengsel hebt, giet je de inhoud over in fudgepan (of bakvorm).
 6. Breng alles in vorm en laat het mengsel opstijven op een koele plaats.

Het aantal milligrammen THC per portie hangt af van de kracht van je cannaboter. Met dit recept maak je een grote hoeveelheid fudge, wat vooral geschikt is voor medisch gebruikers die graag een maandvoorraad aanleggen.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.