By Marguerite Arnold

Hop en cannabis zijn zeer verwant aan elkaar. Genieten van een biertje met je toppen is niets nieuws. Dat geldt ook voor canna infused bier. Dat gezegd hebbende, is het tegenwoordig erg in opkomst. Ambachtelijke bieren met deze unieke, nieuwe twist duiken overal op.

Nog beter? Als je het zelf thuis brouwt, is het heel makkelijk om cannabis in het gebruikelijke proces op te nemen.

EEN OVERZICHT VAN BROUWEN

De basis van het brouwen is duizenden jaren oud. De eerste stap? Men moet een zetmeelkorrel, zoals gerst (of een ander soort graan), omzetten in "suiker". Dit heet wort. Het wort wordt vervolgens toegevoegd aan gist. Hiermee begint het proces van het maken van alcohol. Enzymen in de gist zetten de suiker om in een hoogwaardige stof.

Hop en cannabis worden toegevoegd aan het brouwproces voor de smaak. Hop en cannabis hebben allebei antibacteriële eigenschappen, die de gist helpen om zijn werk te doen. Om cannabis infused bier te maken, is alles wat je hoeft te doen hop door cannabis vervangen; of de twee mengen. Zo makkelijk is het.

Cannabis Bier Zelfgemaakte

HOE JE JE CANNABIS BEREIDT

Gevestigde en ervaren brouwerijen hebben hun eigen technieken en timing. Men moet de cannabis echter nog steeds apart van het proces voorbereiden.

Als eerste? Verwijder de "onzuiverheden”, ofwel de toxines van je toppen. Week de cannabis die je wilt gebruiken in gefilterd water. Hierdoor worden de natuurlijke onzuiverheden verwijderd. Ook was je er andere ongewenste stoffen van de bladeren mee af.

Over wanneer je de cannabis aan het brouwsel moet toevoegen, zijn de meningen verdeeld. Als je cannabis toevoegt aan de wort terwijl het kookt, kun je in het proces terpenen verliezen. Sommigen geloven dat alleen gedroogde toppen aan de gekoelde wort moeten worden toegevoegd. Dit is een kwestie van experimenteren en individuele smaak. Bij het brouwen met een soort die THC bevat, dien je echter te onthouden dat precies de juiste hoeveelheid warmte en tijd nodig is om de THC te decarboxyleren of te activeren. Te veel of te weinig hitte maakt de cannabis minder effectief.

WAT JE NODIG HEBT

Als je een ervaren brouwer bent, kun je dit deel overslaan. Als je echter voor het eerst aan het proces begint of een relatief onervaren brouwer bent, stop hier. Je moet goed voorbereid zijn. Bekijk een paar YouTube video's. Verzamel de zaken die je nodig hebt op één plaats. Dit recept is ontworpen om ongeveer 19 liter bier te maken, dus plan dienovereenkomstig.

INGREDIËNTEN

 • 1,8 kilogram glucose (brouwsuiker)
 • 2 theelepels gist
 • 2-3 theelepels gemalen gember
 • 1,6 kilogram moutextract
 • 28 gram hop/14 gram cannabis toppen plus 14 gram hop/227 gram gemalen cannabis bladeren
 • 4,7 liter plus 1,9 liter lauwwarm water
 • 2 grote sauspannen
 • Katoenen doek of kaasdoek
 • 25 liter witte of zwarte plastic emmer met een deksel
 • Thermometer
 • Flessen voor het bereide bier

Brouwproces Cannabis Bier

BROUWPROCES

 1. Zet de pannen op het fornuis om te koken. Giet 2,4 liter water in elke pan. Terwijl het water kookt, begin je met het fermentatieproces. Wikkel de kruiden (hop en/of cannabis) in de doek.
 2. Meng de gist met ongeveer 2 liter lauwwarm water (21-32°C) en zet dit aan de kant.
 3. Doe nu de glucose in een van de pannen met kokend water. Nadat het opgelost is, doe je de hop/cannabis gewikkeld in de doek in dezelfde pan. Giet gelijktijdig het moutextract in de andere pan.
 4. Laat het 40 minuten sudderen. Haal het van het vuur.
 5. Verwijder het doek met kruiden en doe het in een pan met koud water om het af te koelen. Gebruik niet te veel water. Je wilt de cannabis infused vloeistof niet verdunnen. In de tussentijd giet je de inhoud van beide pannen in de emmer. Knijp vervolgens alle resterende vloeistof uit het doek met kruiden in de emmer.
 6. Voeg voldoende water aan de emmer toe om ervoor te zorgen dat de temperatuur 26,6°C is.
 7. Voeg de gist toe.
 8. De emmer moet op een warme plaats staan (ongeveer 21°C). Het duurt ongeveer twee tot vier weken om dit deel van het proces te voltooien. Sommige brouwers wikkelen de brouwemmer in dekens om een consistente temperatuur te waarborgen.
 9. Zodra het fermentatieproces voorbij is, komt het volgende deel. Bottelen. Flessen en bottel kits zijn erg makkelijk te vinden. Zorg ervoor dat je al je benodigdheden goed reinigt. Eenmaal in de flessen gegoten en verzegeld, is het wachten nog niet voorbij. Het is het beste om de flessen minstens twee tot vier weken te laten staan voordat je het proeft.

Dat gezegd hebbende, als je het proces eenmaal door hebt, kun je altijd een partij of twee hebben klaarstaan.

Proost!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.