By Adam Parsons

Het is niet vergezocht om aan te nemen dat de daad van het combineren van cannabis en pizza uit Europa moet komen. Verrassend genoeg is het in feite een traditionele maaltijd in Aziatische landen als Cambodja of Vietnam. Ze kunnen op veel plaatsen en in veel stijlen worden gevonden, vaak met verschillende soorten beleg. Deze pizza's zijn zo populair geworden, dat ze vaak liefdevol "Happy Pizza" worden genoemd. Soms is deze maaltijd ook bekend onder de naam "Space Pizza", wat verwijst naar die beroemde cakejes uit Amsterdam.

Voordat je aan de slag gaat, moet je eerst besluiten hoe je je pizza van cannabis wil voorzien. Wil je cannabis in het deeg of in de saus (of in allebei!). Voor ons recept gebruiken we olijfolie met cannabis omdat dit kan worden verwerkt in alle stadia van het kookproces.

In dit recept gebruiken we vier eetlepels cannabis olie. Natuurlijk kan je dit zelf naar wens aanpassen, maar hopelijk heb je wel een idee over de kracht van je olie!

Tipos de plantas de marihuana hermafroditas

INGREDIËNTEN

 • Olijfolie met cannabis
 • 200g bloem
 • 5g verse gist
 • ½ eetlepel suiker
 • Warm water
 • 2 grote tomaten, in stukken
 • Peper
 • Zout
 • Rozemarijn
 • Oregano
 • Individueel beleg (bijv. mozzarella, spek, salami, uien, champignons)

WERKWIJZE

Het deeg

1. Het pizzadeeg kan je zelf maken (de beter smakende optie) of je kan het in de winkel kopen. Als je het zelf maakt, mix je eerst de gist in een glas warm water. Voeg een snufje zout toe en een halve eetlepel suiker.

2. Laat de mix 10-15 minuten rusten.

3. Meng een snufje zout, 200 gram bloem en 4 eetlepels van je cannabis olie in een kom.

4. Voeg het gistmengsel toe en kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Het deeg is klaar als het zacht en elastisch aanvoelt en niet kleeft.

5 Dek het deeg af en zet het tenminste een uur op een warme plek.

De Saus

6. De volgende stap van de voorbereiding is het maken van de cannabis pizza tomatensaus. Om dit te maken, combineer je de tomaten, wat zout, peper, rozemarijn, oregano en 120ml warm water in een pan. De hoeveelheid kruiden mag je zelf naar smaak bepalen. Laat de mix gedurende 15 minuten sudderen op gemiddeld hoog vuur. Het zal indikken tot een saus. Als de saus te dik wordt, kan je wat extra water toevoegen. Is het te waterig, laat je het nog even inkoken. Als je in de winkel gekocht deeg gebruikt, voeg je wat extra cannabis olie toe aan de saus om de compenseren voor de olie die niet in het deeg zit.

De Pizza

7. Rol nu het deeg uit en verdeel de tomatensaus over de pizza. Dit is een basis cannabis pizza.

8. Nu kan je je pizza naar wens beleggen. Populaire keuzes zijn natuurlijk kaassoorten, zoals mozzarella of Goudse kaas, spek, salami, uien en champignons. De keuze ligt helemaal bij jou, omdat je alle ingrediënten kan toevoegen die je lekker vindt. Zelfs exotische producten, zoals ananas, asperges, tonijn of garnalen kunnen worden gebruikt.

9. Als je wil, kan je nu je pizza bedruipen met een beetje van de cannabis olijfolie om een extra kick toe te voegen.

10. Bak de pizza op 200°C, ongeveer 18-20 minuten, of totdat de pizza goudbruin is.

Dat is alles, simpel zat toch? Het wordt iets lastiger als je je eigen deeg wil maken, maar deeg uit de winkel is een optie voor pizzabakkers met tijdgebrek. Je kan zelfs pizzasaus kopen en dit voorzien van je olie! Hoe dan ook, cannabis pizza is een overheerlijke en veelzijdige cannabis edible. De kracht kan je ook zelf bepalen, omdat je de olie op veel manieren en stadia van het proces kan toevoegen. Onthoud echter wel dat het soms 2 uur kan duren voor je effect voelt!

Bon appétit!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.