Omdat de houding van de samenleving over cannabis verandert en het steeds meer als medicijn wordt gezien om diverse aandoeningen, zowel lichamelijk als geestelijk, te behandelen, maken steeds meer mensen de consumptie van cannabis een onderdeel van hun dagelijkse routine. Maar zelfs nu het gebruik van cannabis tegenwoordig meer geaccepteerd is, kleeft er nog steeds een stigma aan het high functioneren binnen de maatschappij (werken, naar school gaan, etc.). Of je nu recreatief of voor medicinale doeleinden gebruikt, het kan behoorlijk uitdagend zijn niet afgeleid te raken door de psychologische of lichamelijke effecten. Dat gezegd hebbende, zijn er een aantal dingen die je kan proberen om geconcentreerd en productief te blijven.

1. BLIJF GEORGANISEERD!

Als je de controle niet wil verliezen over je dagelijkse taken als je high bent, is het belangrijk goed georganiseerd te blijven. Maak je taken en verplichtingen een prioriteit. Maak to-do lijstjes en houd je aandacht bij de taken die voor je liggen. Het is oké om een pauze te nemen en high te worden, maar let erop dat je niet in die val tuimelt waarin je taken uitstelt. Onder de invloed van cannabis raak je gemakkelijk couch-locked, dus zorg dat je in beweging blijft en elke taak voltooit die je die dag moet doen. Je high zal zoveel meer lonend voelen als er geen onafgewerkte taken meer boven je hoofd hangen. Wilskracht is hier het antwoord.

2. BEPAAL JE TOLERANTIE NIVEAU

Het bepalen van je tolerantie niveau is cruciaal als je high wil zijn en toch betrokken wil blijven bij dagelijkse activiteiten. Niet iedereen heeft hetzelfde tolerantieniveau als het om cannabis gaat en met het grote aantal cannabis hybriden die verschijnen, is cannabis nooit sterker geweest. Het is dus belangrijk te weten hoe sterk je cannabis is en wat de effecten zijn voor jou. Hierna kan je je dosering aanpassen zodat je high bij de gelegenheid past.

3. KIES JE SOORT VERSTANDIG

Sativa en Indica zijn de twee voornaamste soorten om uit te kiezen en vaak worden ze gecombineerd om krachtige hybriden te maken. Er is een groot aanbod cannabis hybriden, speciaal afgesteld om aan de behoeften van de gebruiker te voldoen. Sativa-dominante soorten zijn de eerste keus als je een stimulerende en opwekkende high zoekt die je focus en creativiteit versterkt. Effecten van indica-dominante soorten zijn ietwat tegenovergesteld. Ze worden vaak gebruikt als pijnstillers, als een manier om stress te verlichten of om een betere nachtrust te stimuleren. Als je het geluk hebt je soorten te kiezen, ga dan voor sativa dominante soorten voor dagelijkse activiteiten en zware indica's als je wil ontspannen aan het einde van de dag en een nacht goed wil slapen.

4. HET BELANG VAN DIEET EN BEWEGING

Het volgen van een gezond en gebalanceerd dieet en regelmatig bewegen is absoluut zinvol als je dagelijks van cannabis geniet. Als je langdurig cannabis consumeert, kan het soms voelen alsof je uitgeput bent en last hebt van een kater. Beweging zal je stofwisseling versnellen en je helpen actief te blijven, terwijl een gezond dieet je immuunsysteem zal ondersteunen en je stofwisseling in balans zal houden.

5. NEEM EEN PAUZE

Als je geen medisch cannabis patiënt bent, is het natuurlijk prima om af en toe een pauze in te lassen van je cannabis gebruik. Veel langdurig gebruikers ontwikkelen tolerantie, waardoor high worden steeds moeilijker wordt. Een paar dagen of weken onthouding kan dus lonen. Je tolerantie verdwijnt en je cannabis ervaring wordt een stuk prettiger. Zorg dat cannabis geen gewoonte wordt en maak elke high de moeite waard.

Of je nu recreatief gebruikt of voor therapeutische doeleinden, cannabis hoeft je niet af te leiden van de klussen die je moet klaren; in feite kan het een geweldig hulpmiddel zijn. Mettertijd raak je meer gewend aan het gevoel van high zijn en toch je dag kunnen vervolgen. Met een paar simpele regels en een sterke wilskracht, kan je enorm productief zijn en toch die zalige ervaring behouden van de consumptie van cannabis. Het is een geweldige manier om een einde te maken aan het stigma rondom cannabis gebruikers en de aandacht te vestigen op de vele voordelen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.