In tegenstelling tot wat wordt geloofd, lijkt onderzoek erop te wijzen dat de mix van cannabis en beweging niet zo'n vreselijk idee is als je zou denken. Het kan in feite nuttig zijn. Hoe?

4 MANIEREN WAAROP ROKEN SPIERMASSA STIMULEERT EN DE PRESTATIES VERBETERT

Slaap

Als je graag het vermogen van je lichaam optimaliseert, weet je vast al dat slaap belangrijk is om je spieren te repareren en je lijf te verkwikken. Onderzoek[1] heeft aangetoond dat de cannabinoïden in cannabis de neurale hersenactiviteit kunnen stimuleren, wat resulteert in een regulering van de slaappatronen en een betere slaap. Wetenschappers hebben ontdekt dat de gemiddelde persoon gemiddeld een uur eerder in slaap valt, terwijl ook de diepe slaap langer duurde (de rustperiode waarin het lichaam zichzelf herstelt).

Mindset

Ze zeggen dat de mentaliteit het belangrijkste is van al onze inspanningen. In onze ervaring zal sporten niet direct in je opkomen na een joint. De meesten van ons willen alleen bewegen om de pizzabezorger te betalen. Hoewel de wandeling naar de voordeur voor sommigen al een uitdaging is, zijn er toch gebruikers die liever gewichtheffen en zwaar sporten. Tenminste, volgens het Men's Health Forum[2], waar een verrassend groot aantal mensen hun mening heeft gegeven over cannabis en hoe het bijdraagt aan hun workout.

Gebruikers geven aan dat de drug hen in staat stelde een toestand van absolute focus te bereiken, wat voor hardlopers de monotonie van het joggen leek te doorbreken en ze ritme konden behouden, terwijl gewichtheffers meer afgestemd waren op hun lichaam en spieren.

De negatieve reacties op het forum kwamen bijna uitsluitend van niet-rokers, die nog nooit high hadden getraind en waren gebaseerd op de gevaren van roken en de verwoestende effecten op de longen en aderen. Logische argumenten, die werden weerlegd door diegenen die edibles en vaporizers gebruikten.

Cannabis en sport

Eén gebruiker deelde echter een ervaring waar hij en zijn vriend de sportschool bezochten na een rooksessie en ontdekte dat hij zich absoluut niet kon concentreren, terwijl zijn vriend genoot van een intense workout. We weten dat het iedereen anders beïnvloedt en daarom kan de verkregen stimulans afhangen van je situatie.

Stofwisseling

In een onderzoek[3], uitgevoerd in een eskimo-gemeenschap (waar een groot percentage regelmatig cannabis gebruikt) werd ontdekt dat rokers een hogere stofwisseling lijken te hebben en, over het algemeen, een lagere BMI, ondanks het eten van meer calorieën. De percentages van obesitas en diabetes binnen de gemeenschap waren ook aanzienlijk lager.

Munchies

De beroemde munchies kunnen eindelijk goed worden benut. Om de spieren in het lichaam op te bouwen, worden atleten vaak ziek van de gegeten hoeveelheden om zichzelf te onderhouden. In sommige gevallen is dit begrijpelijk. (Dwayne "The Rock" Johnson moet 7 maaltijden per dag eten om zijn enorme bulk te handhaven.) Door af en toe een joint te roken, kan je dat bekende verlangen naar voedsel gebruiken en omzetten in een sessie om de spieren van voedingsstoffen te voorzien.

ER IS ZELFS EEN SPECIALE SPORTSCHOOL VOOR

SPORTSCHOOL  cannabisWe zijn niet de enigen die wat onderzoek hebben gedaan naar de kracht van cannabis. Dankzij de legalisatie van cannabis, wordt binnenkort Amerika's eerste cannabis-sportschool geopend, met de toepasselijke naam "Power Plant". Mede-oprichter Jim McAlpine legde uit dat het doel van de sportschool het gebruik van cannabis als hulpmiddel is voor zowel de concentratie als het herstel, waarmee de vele toepassingen van cannabis worden aangetoond en de mythe wordt verdreven dat alle cannabis gebruikers lui zijn. Hij zei: "Het is geen plek om high te worden en te lanterfanten."

De sportschool wordt nog steeds ontwikkeld, maar maakt wel duidelijk dat cannabis en beweging mogelijk een nuttige relatie kunnen hebben.

Kortom, er zijn genoeg mensen die een behoorlijk uitgesproken mening hebben over de combinatie van lichaamsbeweging en cannabis (zoals bijvoorbeeld de worstelaar Rob van Dam of Joe Rogan uit de UFC) en de voordelen, maar bij het bepalen wat juist is voor jou en je workout moet je luisteren naar de prestaties van je lichaam. Als je er voordeel uit kan trekken, waarom grijp je dan niet naar de bong voordat je naar sportschool vertrekt?

 

External Resources:
  1. Around‐the‐clock oral THC effects on sleep in male chronic daily cannabis smokers http://onlinelibrary.wiley.com
  2. http://forums.menshealth.com/topic/63643898167303642
  3. Cannabis use in relation to obesity and insulin resistance in the inuit population http://onlinelibrary.wiley.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.