By Luke Sholl

VOOR IEDER WAT WILS

Vergeet Netflix and Chill, er is iets nieuws: Netflix and Smoke!. Niet alleen heeft de cannabiswereld stormenderhand het streamingplatform veroverd; allerlei mensen met verschillende achtergronden haken aan. Met onderwerpen die variëren van de gouden tijden van marihuana tot satirische series, is er voor elk wat wils.

DE BESTE CANNABISDOCUMENTAIRES EN -SERIES OP NETFLIX

Of je nu je weg wilt banen door de hele lijst, of liever filtert op een categorie die je aanspreekt, we behandelen de beste cannabis-gerelateerde series en docu’s op Netflix.

VOOR DOOR EN DOOR STONERS

Super High Me

“Super High Me” is geïnspireerd op de bekende documentaire “Super Size Me”, waarin de effecten van McDonalds-maaltijden zijn onderzocht. In 2004 ging Morgan Spurlock op pad om de invloed van fastfood op onze gezondheid te onderzoeken. De enige manier waarop hij zijn doel kon bereiken, was het eten van niets anders dan McDonalds-maaltijden. En dat een maand lang.

In “Super High Me” gebruikt Doug Benson (door High Times uitgeroepen tot Stoner of the Year) deze methode om een satirische blik te werpen op wat er met hem gebeurt als hij 30 dagen niet blowt, om vervolgens weer 30 dagen aan één stuk cannabis te gebruiken. Gedurende deze periode probeert hij een objectieve aanpak te hanteren bij het beschrijven van de impact op zijn lichaam. Deze film neemt zichzelf niet al te serieus, maar geeft luchtig inzicht in de groeiende cultuur van marihuanagebruik.

Reincarnated

Als we iemand zouden moeten benoemen tot ambassadeur van het groene kruid, is Snoop Dogg misschien wel de beste kandidaat. Naast Seth Rogen, is hij zo’n beetje de bekendste celebrity die cannabis gebruikt en openlijk aanbeveelt.

In “Reincarnated”, geproduceerd in samenwerking met Vice, volgen we Snoop Dogg op zijn spirituele reis naar Jamaica. Als je denkt dat je het tempo van de "Snoop Lion" kan bijhouden, probeer hem dan tijdens het kijken te evenaren in de hoeveelheid hijsen die hij neemt. Wij gokken dat je de eerste 30 minuten niet overleeft. Laat staan de volledige anderhalf uur.

VOOR KLASSIEKE STONERS

Cheech and Chong's Next Movie

Volgens velen waren de jaren ‘80 de beste periode voor stoners. Dat gold in ieder geval voor Cheech en Chong. De film bevat alles waar de meme-cultuur dol op is: dolle pret, gekke outfits en een hoop drugs.

Het bevat misschien geen ijzersterk plot of een Oscar-winnende cast, maar rook er paar op een zondagmiddag en je voelt je meteen thuis met deze klassieker.

Disjointed

“Disjointed” is een originele serie op Netflix die een moderne draai probeert te geven aan de klassieke capriolen van Cheech en Chong. Door Netflix omschreven als brutaal en prettig gestoord. En wij zouden het niet beter kunnen omschrijven. De serie biedt veel lachstof, maar heeft zo nu en dan ook een wat serieuzere ondertoon.

In de serie volgen we Ruth Whitefeather (Kathy Bates), die probeert succesvol een dispensarium in Los Angeles te runnen. Als het runnen van een dispensarium net zo leuk is als de serie beweert, hebben we misschien wel het verkeerde beroep gekozen. Benader deze serie met een open mind en je beleeft er twintig afleveringen plezier aan.

VOOR CONSERVATIEVE STONERS

420-The Documentary

Zijn objectieve cannabis-documentaires meer jouw ding? Dan is “420-The Documentary” een must watch. Deze documentaire is niet alleen ideaal voor degenen die al betrokken zijn bij de cannabiscultuur. Het biedt ook een relatief objectieve kijk op hoe de plant in staat is ons leven te verrijken. Door een combinatie van livebeelden, interviews en gearchiveerde hoogtepunten is “420” intrigerend en inspirerend.

Wil je zien hoe miljoenen mensen in de VS op verschillende manieren betrokken zijn bij cannabis? Voeg dan “420-The Documentary” toe aan je must watch-lijst.

The Legend of 420

Net als “420-The Documentary”, werpt “The Legend of 420” een objectieve blik op de snel groeiende cannabisindustrie. Ondanks dat de meningen in “The Legend of 420” een beetje eenzijdig zijn, biedt de documentaire een aantal nuttige inzichten. Met een gastoptreden van Tommy Chong valt er genoeg te genieten. Iets waar we de show om prijzen, is hoe marihuana industrieën als de geneeskunde, kunst en gastronomie heeft beïnvloed.

VOOR DE BELEZEN STONER

Inside: Medical Marijuana

“Inside: Medical Marijuana” is aanbevolen door National Geographic. Het documenteert de uitdagingen waar de groeiende sector van medische marihuana mee te maken heeft. De documentaire volgt verschillende ondernemers die proberen te profiteren van de toepasselijk benoemde "green rush". “Inside: Medical Marijuana” geeft de marihuana-industrie nauwkeurig weer, waarbij de voor- en nadelen zijn afgewogen.

Het is fascinerend te zien hoe in de Verenigde Staten de nationale en federale wetten zo met elkaar in conflict zijn geraakt. Blow niet al te veel bij deze docu; er is genoeg te leren.

A Life of Its Own: The Truth About Medical Marijuana

“A Life of Its Own: The Truth About Medical Marijuana” combineert realistische scenario's met de therapeutische kracht van medicinale wiet. Hardcore stoners hebben moeite om hun ogen droog te houden bij het zien van de struggles in deze documentaire.

Met unieke opnames van cannabisonderzoek in Israël, doorbreekt “A Life of Its Own” formidabel het stigma dat aan medicinale cannabis kleeft. De show benadrukt ook de noodzaak van verder klinisch onderzoek. Ondanks het groeiend anekdotisch bewijs, is er nog veel te leren over de echte potentie van marihuana.

VOOR STONERS MET EEN DONKER RANDJE

Murder Mountain

Tot nu toe hebben we de cannabisindustrie door een roze bril gezien. Echter, net als bij iedere industrie waar geld een rol speelt, zijn er altijd mensen die er misbruik van willen maken. De docu-serie “Murder Mountain” probeert te ontrafelen waarom er zoveel personen zijn verdwenen in Humboldt County, de hoofdstad van de cannabisteelt van de VS. Hoewel het ietwat lastig is de feiten van de sinistere shots en onheilspellende muziek te onderscheiden, intrigeert "Murder Mountain" van begin tot einde.

Netflix Original: Cannabis

“Netflix Original: Cannabis” is nog zo’n duister portret van de illegale marihuanamarkt. De fictieve serie is hard, rauw en zit vol doortrapte personages. Ben je fan van misdaaddrama's; “Netflix Original: Cannabis” is een waardige toevoeging aan het genre.

De serie is soms behoorlijk gewelddadig. Zolang je tegen een stootje kunt, houden de afleveringen van 50 minuten je tot ver in de nacht bezig.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.