Cannabis mag dan steeds meer geaccepteerd worden, iedere stoner heeft weleens die ene, maar al te bekende ervaring gehad: je wordt ergens, om wat voor reden dan ook, betrapt op het feit dat je stoned bent.

Veel ervaren stoners hebben manieren gevonden om hiermee om te gaan. Maar wat als je relatief nieuw bent met dit soort situaties?

Op welke manier herken en overwin je dergelijke scenario's? Ontdek hier onze beste tips.

RAAK NIET STONED IN ONBEKEND GEZELSCHAP

Bij de eerste hijs worden de adertjes in je ogen knalrood. Je kunt je eigen gegrinnik niet onder controle houden. De marsmannetjes die zojuist bij de buren in de tuin geland zijn, maken je paranoïde. Dit en meer stereotiep stoner-gedrag bij iedere hijs. Herkenbaar? Denk dan serieus goed na over je strategie met betrekking tot je ontwijktechnieken.

Over het algemeen is het goed voor onervaren groentjes om te experimenteren in vertrouwd gezelschap. In je eentje stoned worden, is een eenzame ervaring. Probeer je te omringen met mensen die je kent tijdens je eerste blowsessies.

Op die manier kun je je stoned-blunders op passende wijze in bedwang houden. Het soms ongemakkelijke gevoel van nieuwe mensen ontmoeten gepaard met de paranoia die iedere onervaren smoker weleens kan hebben, is een onaangename combinatie. Tenzij je op je best bent in spontane omstandigheden is het beter bovenstaande situatie te vermijden.

EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Cannabis consumptie resulteert in bepaalde symptomen die je zomaar kunnen ontmaskeren. Wanneer je je van te voren goed voorbereidt, kun je snel handelen. Het bij de hand houden van een zonnebril, oogdruppels, kauwgom en zelfs deodorant zijn slimme keuzes. Een “sploof” - een soort filter dat de verspreiding van rook en geuren tegengaat - kan ook helpen.

Overweeg ook om een douche te nemen om de rookgeur uit je haar en van je lichaam te krijgen. Simpelweg omkleden kan ook helpen om van die penetrante wietaroma’s af te komen. Ook als je niet zover wilt gaan, poets dan op zijn minst je tanden en was je handen. Cannabis kan een sterke geur achterlaten.

Een voorraadje kaarsen en luchtverfrissers is altijd een goed idee.

High Te Verbergen

GEDRAAG JE ONOPVALLEND

Oké, dit is lastig wanneer je heel erg trek hebt, aan de bank gekluisterd zit of je je lach niet kunt inhouden. Maar laat het gevoel van euforie voor jezelf, deel dit niet met de rest. Dat is een gegarandeerd weggevertje. Moet je sociaal doen met niet-rokers, begin als beginner dan niet aan een joint voorafgaand aan deze ontmoeting. Je komt dan over als een zenuwpees. Zodra je er wat meer aan gewend bent, kun je eenvoudiger communiceren met “aardbewoners” en voor “de test slagen”.

En ondertussen? Houd conversaties kort en bondig. Je high duurt niet eeuwig. Kom later bij ze terug.

Probeer je te omringen met mensen die op zijn minst cannabis gebruik tolereren. De sullige situaties die voor kunnen komen, worden je zo sneller vergeven. In veel gevallen maakt het je vrienden niet uit dat je een beetje stoned overkomt.

Beland niet in verhitte en emotionele discussies. Laat het lopen totdat je nuchterder bent en je je wat meer geaard voelt. En vooral; wees niet kribbig en gedraag je niet schuldbewust. De kans is groot dat de meeste mensen het niet eens merken, dus maak men er niet op attent.

BEREID EEN SCHUILPLAATS VOOR

Er is niets angstaanjagender dan dat je anti-cannabis schoonouders net na een goeie waterpijp sessie onverwacht langskomen. Helemaal als je in een gebied woont waar men het niet zo heeft op wiet, wordt een handige, makkelijk bereikbare schuilplaats ten zeerste aangeraden. Dit betekent een schuilplaats voor de wiet zelf, inclusief alle accessoires. Bewaar je cannabis in een goed afgeschermde omgeving. Dit is een van de manieren om de sterkte te waarborgen, maar het werkt ook als je je zorgen maakt over de geur. Als je een waterpijp of ander apparaat gebruikt, houd deze dan goed schoon.

FILOSOFEER NIET OVER JE KOELKAST

Onthoud jezelf van verleidingen waar je later spijt van krijgt. Dit betekent geen ideaal “vreetkick” voedsel in je koelkast of filosoferen over welk onderwerp dan ook. Met wie dan ook. Weet je van jezelf dat je gevoelig bent voor vreetkicks, bereid dan alleen gezonde, “onopvallende” snacks voor.

En ondanks dat je uiteenlopende gedachtes jou misschien fascineren, deel ze niet te veel met anderen. Schrijf ze op en kom er later op terug (nuchter). Je bent vast blij dat je dat gedaan hebt.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.