Als je wietliefhebber bent, bekoort de geur van cannabis je vast. Ruikt je wiet sterk? Dan is dat vaak een teken dat het een soort van buitengewone kwaliteit is. Reuk is echter ook iets vreemds. Als je aan een bepaalde geur gewend raakt, valt die je bijna niet meer op. Dat kan sociale onhandigheden tot gevolg hebben. Bijvoorbeeld als je kleren doordrongen zijn met de geur van cannabis. Je ruikt die onmiskenbare luchtjes misschien zelf niet meer. Andere mensen ruiken ze echter waarschijnlijk wel. En die anderen hoeven niet altijd een positieve houding tegenover cannabisliefhebbers te hebben. Dit kan je misschien niets schelen, maar daar denken gezagshouders vaak anders over. Afhankelijk van waar je woont kan het ernstige gevolgen hebben als een agent een cannabisgeur in je kleren, auto of bij je thuis ruikt. Hier enkele handige tips voor het onder controle houden van de geur van cannabis.

DE GEUR VAN JE TOPPEN INSLUITEN

Wanneer je cannabis voor langere tijd wilt bewaren, kun je het beste investeren in degelijke containers. Waarom zou je immers bezuinigen op de kwaliteit van je kostbare toppen? Luchtdichte containers houden de inhoud vers. Bovendien kun je hiermee de geur voor de buitenwereld verborgen houden. Je kunt kiezen uit een grote reeks producten, van luchtdicht afsluitende sealbags tot Tupperware bakjes. Plastic is echter niet altijd ideaal om de geur binnen te houden. Een glazen pot, zoals een weckpot, of een container van metaal, zoals een koffieblik, werkt beter. Er zijn zelfs bedrijven die speciaal ontworpen containers hebben. Deze zorgen voor het optimale vochtigheidsgehalte. Een voorbeeld hiervan is Boveda. Er zijn ook modellen die op slot kunnen, zoals die van Stashlogix. Waar je het verder ook in stopt, bewaar het altijd op een koele, donkere plek.

Pot Met Cannabis 

DE ROOKGEUR MASKEREN

Wat de ideale plek om te roken betreft, heb je mazzel als de wet waar je woont je toestaat er gewoon een op te steken. Denk daarbij aan de Hollandse coffeeshops of de Spaanse cannabisclubs. Daar kun je met gelijkgestemden van een rokertje genieten in een veilige en fijne sfeer. Daar bof je mee. Er zijn namelijk landen waar je vervolgd kunt worden en waar je voorzichtig moet zijn met waar je er een opsteekt. Zelfs in je eigen huis. Binnen roken wordt in illegale landen ten zeerste afgeraden. Hoewel het vermijden van geur-absorberende weefsels en stoffen, zoals kussens, dekens en handdoeken kan helpen. De stof van je kleding absorbeert ook luchtjes. Tenzij je telkens een plastic regenjas aantrekt als je er een opsteekt.

Een ommetje maken in de frisse lucht op een zonnige dag helpt ook tot op zekere hoogte met het neutraliseren van cannabisgeurtjes. Of je er een in het park kunt opsteken, kun je echter zelf het best beoordelen. Dat heet risicomanagement. Wil je er zeker van zijn dat je geen geur meer verspreidt? Dan kun je het beste douchen en schone kleding aantrekken. Was vooral de geur goed uit je haar, daar blijft het vaak ook in hangen. Als je echter haast hebt, zijn er spuitbussen te koop die in een keer de geurtjes in je kleding en je haar neutraliseren. Je kunt ook zelf een spray maken door het volgende mengsel in een haarsproeier te doen: water, citroensap, verse peterselie, lavendel, eucalyptus en munt.

VERMIJD DE GEUR HELEMAAL

Een alternatieve manier om toch van je jointje te kunnen genieten, is het gebruiken van een zogenaamde "sploof." Dat moet wel een of andere maffe uitvinding zijn van stoners die achteraf werktuigbouwkundigen bleken te zijn. Ooit kreeg iemand het idee om de hulp van een lege keuken- of wc-rol in te roepen. Als je hier met een elastiekje droge doekjes op vastzet, heb je een perfect filter. Als je erdoor uitblaast, wordt de geur van de rook veel minder. Geen slecht idee, maar er komen nog altijd geurtjes vrij uit de brandende joint. Ook als je met wat tabak draait, maskeert dat de geur, maar eigenlijk moet je dat niet willen roken. Kijk eens naar tabaksvervangers die prettiger ruiken. Je kunt al dat gedoe ook helemaal achterwege laten door je wiet te verdampen. Hetzij in de vorm van olie, hetzij met een vaporizer voor gedroogde kruiden.

Sploof Cannabis Smoke Smell

TOT SLOT ENKELE GEINIGE TIPS

Tijdens ons diepgaande onderzoek naar het voorkomen van cannabisgeurtjes zijn we ook veel andere ideeën tegengekomen. Zo is er het advies om je huis netjes en schoon te houden met een stofzuiger. Van patchoeli olie en wierookstokjes gaat je huis eveneens lekker fris ruiken. En een raam openzetten wil ook nog wel eens helpen. Wat lucifers afsteken of expres popcorn laten verschroeien, maskeert de geur net zo aardig. Als je een open haard hebt, steek die dan aan en steek er dan een op. Kost wel een halve boom iedere keer. Heb je geen balkonnetje, tuintje of schuurtje waar je kunt blowen? Dan kun je altijd nog half uit het raam hangen als je rookt. Als de wind pal op het raam staat, houd hem dan op een kier, anders waait de rook alsnog naar binnen.

We zijn ook een nogal excentriek idee tegengekomen, de zogeheten "Hawaiian Hotbox." Sluit de kier aan de onderkant van de badkamerdeur af met wat (natte) handdoeken. Zet de douche aan op de heetste stand. Van de ophopende stoom wordt gezegd dat dit de geur maskeert. Zonde van het water eigenlijk. Het heeft naar alle waarschijnlijkheid ook tot gevolg dat je badkamer in een wiet-sauna verandert. In theorie lijkt het een goed plan. En als je erover nadenkt, een jointje onder de douche is vast lekker ontspannend. Maar zoals met alles in het leven moet je zelf passen en meten om tot een voor jou werkende oplossing te komen. Graag horen we of jij misschien nog meer tips bent tegengekomen! Reageer hieronder en laat ons weten hoe jij de geur van cannabis maskeert.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.