Wanneer men denkt aan “rookwinkels in Europa," heeft men de neiging om te denken "Amsterdam", maar er is een nieuwe cannabis hub in Europa, en het is exponentieel gegroeid in de afgelopen zes jaar - Barcelona, Spanje. Cannabis clubs zijn van ongeveer 40 in 2010 gestegen naar meer dan 700 in getal vandaag! In tegenstelling tot de beroemde coffeeshops van Amsterdam en de apotheken van de VS - waar bijna iedereen binnenkomt - zijn deze cannabis clubs van Barcelona bedoeld voor de leden van alleen de club, en die opereren via een gaatje in de wet.

Noord-Spanje, met name Barcelona, heeft de weg vrijgemaakt voor deze nieuwe cannabis revolutie in Europa.

HOE CANNABIS CLUBS WERKEN

Zoals de naam al doet vermoeden, opereren cannabis clubs als particuliere organisaties in tegenstelling tot openbare winkels. De huidige leden zijn in staat om anderen te werven in hun club, zo lang als de nieuwe leden in dat land wonen en ouder zijn dan 18. De meeste clubs telen hun eigen wiet particulier, met elk lid die een stem krijgt over de manier waarop de club wordt gerund, wat wordt geteeld, en hoe het wordt verbouwd. Het biedt leden gemoedsrust, zodat ze de kwaliteit kunnen waarborgen en de kiem ontvangen die ze willen. In plaats van de cannabis aankopen van de club, wat onwettig zou zijn, betalen leden een onderhoudsvergoeding voor de werking van de club, en ontvangen een bepaalde hoeveelheid wiet gratis.

DE OPKOMST VAN CLUB TOERISME

Aangezien de wetgeving in gebieden als Amsterdam worden aangescherpt, en coffeeshophouders meer en meer worden gecontroleerd, is Barcelona’s cannabis club scène gestaag ontspannen.

Sommige clubs in Barcelona cateren nu voor toeristen in plaats van degenen die in het land wonen, en hebben 10.000 leden of meer! Deze clubs maken enorme winsten en zetten de toon voor een nieuwe houding ten opzichte van cannabis in Europa - vergelijkbaar met waar de Verenigde Staten nu door heengaan. Net als de Verenigde Staten, veranderen de Europese politici van standpunt en ideeën over cannabis, met Spanje die graag de weg wijst. Bijvoorbeeld, Barcelona’s eerste vrouwelijke burgemeester, Ada Colau, heeft recent een regelgeving voorgesteld om cannabis clubs open te houden en creëerde uitzonderingen voor diegenen die gesloten hadden moeten worden.

Cannabis Sociale Clubs in Spanje

Aangezien clubs in Barcelona in populariteit gegroeid zijn, hebben de rest van Noord-Spanje en andere gebieden van Europa ook clubs zien opduiken in de stad. Toeristen gaan in de richting van deze gebieden om een voorproefje te krijgen van dit 'Nieuwe Amsterdam' en kunnen zelfs online deelnemen aan deze Cannabis clubs!

Toch heeft deze ontspannen houding ten opzichte van cannabis toerisme meer en meer de aandacht getrokken van politiële autoriteiten. Cannabis is nog steeds illegaal in Spanje, en hoe meer conservatieve elementen van het land proberen om nieuwe wetten te schrijven om het openen van nieuwe te onderdrukken, evenals het voorkomen van bestaande clubs die groot genoeg worden dat ze veranderen in een winkel in plaats van een club. Maar terwijl de autoriteiten proberen de Spaanse cannabis clubs onder controle te houden, is de publieke opinie van hen sterk en positief. Met meer dan 165.000 leden alleen al in Barcelona, en een groeiende alliantie tussen de leden en de individuele clubs, zijn mensen met elkaar verbonden om ervoor te zorgen dat deze geliefde clubs hun deuren openhouden.

Net als zo veel problemen, hangt de toekomst van de cannabis clubs in Barcelona, en de rest van Europa, af van de mensen in de regio en hun vermogen om samen te komen voor een gemeenschappelijk belang. Het ziet er echter goed uit, dus laten we hopen dat deze clubs sterk blijven en de wereld tonen dat cannabis op verantwoorde wijze kan worden genoten.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.