Dit idee, gebaseerd op gebrekkige logica en oud onderzoek, is nog steeds niet verdwenen. Anti-drugsorganisaties maken nog steeds gebruik van de gateway-mythe als gemeenplaats voor hun anti-marihuana promotie.

Het loont de moeite de feiten te begrijpen zodat u kunt reageren op valse beweringen over marihuana en kunt genieten van cannabis zonder onnodige zorgen en stress over de vraag of het gebruik van marihuana betekent dat u zichzelf of anderen overlevert aan daadwerkelijke drugsproblemen.
cannabis is not a gatewaydrugOnderzoek dat gebruikt is om te laten zien dat marihuana een gateway drug is
Een populaire gezegde in de wetenschap gemeenschappen luidt als volgt: 'correlatie impliceert geen causaliteit'. Omdat twee dingen samen bestaan betekent niet dat een van hen de ander veroorzaakt.

Veel van het onderzoek dat beweert dat marihuana een toegangspoort is tot hardere drugs gebruikt erg eenvoudige statistieken over drugsgebruikers en interpreteert deze naar keuze, en niet bepaald op een wetenschappelijke manier.

De overheid en anti-drugsorganisaties begonnen hun gateway-hypothese met gegevens uit 1991, toen onderzoeken lieten zien dat 17% van de mensen die marihuana hadden gerookt ook cocaïne hadden gebruikt. Het onderzoek liet ook zien dat slechts 0,2% van de cocaïnegebruikers nooit marihuana had gebruikt. De anti-wiet toezichthouders besloten om te kijken naar die cijfers en te concluderen dat marihuana-gebruikers dus 85 keer meer kans hadden om verder te gaan naar cocaïne in vergelijking met mensen die nog nooit reefer aangeraakt hadden.

Deze gegevens laten zien dat de meeste gebruikers van cocaïne ook marihuana hebben gebruikt. Wat het onderzoek niet bewijst is dat de handeling van het genieten van cannabis op de een of andere manier veroorzaakt dat iemand cocaïne of hardere drugs te probeert.

alcohol is a gateway drug

Tekortkomingen van de gateway drug-theorie
Veel mensen gebruiken marihuana. Het feit is dat iemand bereid  is cocaïne te gebruiken vrijwel zeker ooit marihuana heeft geprobeerd. Het is gewoon niet realistisch te veronderstellen dat iemand die zware gevaarlijke drugs gebruikt door het leven zou zijn gegaan zonder ooit van marihuana te hebben genoten.

De keerzijde van de 17% uit de statistieken zou het feit zijn dat 83% van de gebruikers van marihuana gebruik nooit het witte spul gebruikt hebben. Mensen stoppen dus in overweldigende aantallen bij marihuana in plaats van door de mythische poort naar hardere drugs te gaan.

Een andere duidelijke tekortkoming van gateway-theorie is het ontbreken van een verband tussen het gebruik van marihuana en dat van cocaïne, heroïne en andere drugs. In de afgelopen decennia is het gebruik van marihuana geleidelijk toegenomen, terwijl cocaïne en andere drugs minder populair zijn geworden. Als mensen meer kans lopen om na cannabis andere drugs te proberen, dan zou de toename van cannabisgebruik moeten leiden tot explosief hoge aantallen gebruikers van cocaïne en andere drugs.

Misverstanden rond verslaving spelen ook een rol. Gokken is verslavend, dus mensen kunnen van hun gewoonte om lotto te spelen naar het gokken met grote inzetten gaan. Marihuana heeft niet de verslavende eigenschappen of chemische reacties van cocaïne; de twee gewoontes zijn simpelweg niet verwant.

Buy Autoflowering Cannabis SeedsBuy Feminized Cannabis SeedsBuy Medical Cannabis Seeds

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.