By Luke Sumpter

Het roken van cannabis kan op veel verschillende manier voor een nieuwe ervaring zorgen. Zeker als je bedenkt dat er veel strains zijn om uit te kiezen en diverse manieren om ze te roken. Het rollen en aansteken van een joint of de kom van een bong volstoppen met gedroogde toppen is vrij standaard. Als je wiet wilt verbranden, kun je echter ook kiezen voor apparaten die wat exotischer zijn.

WAT ZIJN BUBBLERS?

Bubblers zijn een interessante en andere manier om cannabis te roken. Een bubbler is een soort waterpijp en daarom valt het onder de categorie van de veel beroemdere en vaak gebruikte bong. Maar bubblers zijn op heel veel manieren toch echt anders. Daarbij hebben ze hun eigen unieke voordelen die je niet hebt als je een trekje neemt van een bong.

Net als een gewone bong, hebben ook bubblers een mondstuk, een kom, een buis en een waterkamer waar de rook doorheen kan trekken. Daardoor koelt de rook af en dat zorgt voor een milde en soepele hit. Sommige bubblers hebben ook een percolator, een extra waterkamer die helpt bij het koelproces. Daarnaast zijn er modellen met carburatoropeningen. Deze zorgen voor een schonere en snellere opklaring van de rook.

Een bubbler is tot op zekere hoogte een combinatie van een bong en een pijpje. Bubblers zijn vaak veel kleiner dan bongs, maar hebben eigenlijk dezelfde functie en qua grootte zijn ze vergelijkbaar met een pijpje.

Dus, nu je precies weet wat het zijn, ben je natuurlijk benieuwd waarom een roker ervoor kiest om zijn cannabis te roken met een bubbler? Wat heeft een bubbler dat een bong of pijpje niet heeft? Laten we eens kijken naar de voordelen en de nadelen van het roken van wiet met een bubbler.

Hoe Bubblers Te Gebruiken Voor Het Roken Van Cannabis

WAAROM ZOU JE EEN BUBBLER GEBRUIKEN?

Een van de redenen om te kiezen voor een bubbler is omdat het een gulden middenweg is tussen een pijpje en een bong. De apparaten zijn draagbaar en kunnen heel discreet overal mee naartoe worden genomen. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken om eventueel gedoe. Je moet er natuurlijk wel voorzichtig mee zijn, zeker met delicate glazen exemplaren.

Pijpjes zijn inderdaad ook draagbaar en misschien zelfs iets steviger. Ze bieden rokers echter niet de milde en gefilterde hit van romige rook die zowel door een waterkamer als een percolator is gegaan. Wat dat betreft kun je een bubbler zien als een draagbare bong.

Een andere reden waarom een roker ervoor kiest om een bubbler aan te schaffen, is het sierlijke uiterlijk. Dit is ook een van de redenen waarom mensen bongs verzamelen. Ja, bubblers zijn inderdaad een effectieve manier om wiet aan te steken en high te worden. Maar veel modellen zien er ook nog eens fantastisch uit. Vrijwel niets draagt beter bij aan een goede rooksessie dan een prachtige bong of bubbler die een pronkstuk op je tafel is en de aandacht trekt.

DE NADELEN VAN BUBBLERS

Een van de nadelen van het gebruik van een bubbler is het onderhoud. In tegenstelling tot sommige bongs kunnen ze niet uit elkaar worden gehaald. Ze bestaan nu eenmaal niet uit meerdere onderdelen. Veel bubblers bestaan uit slechts een compleet stuk glas. Daardoor is het best lastig om ze goed schoon te maken. Schoonmaken is nodig om ervoor te zorgen dat het hygiënisch blijft. Ook blijft zo alles op de juiste manier werken en er mooi uitzien.

Het ontbreken van losse onderdelen heeft nog meer nadelen. Zo kunnen veel bubblers niet worden aangepast of verbeterd door nieuwe componenten toe te voegen of bepaalde stukken te verwijderen. Dit is iets wat bij een bong wel kan. Bongs kunnen makkelijk worden aangepast aan de wensen van de gebruiker.

Bubblers Waterpijpen Voor Het Roken Van Cannabis

SOORTEN BUBBLERS

Er zijn meerdere soorten bubblers die allemaal specifieke eigenschappen en extraatjes hebben. Hammer bubblers bijvoorbeeld, hebben een waterkamer met een platte onderkant. Hierdoor blijven ze, net als veel bongs, stevig op een plat oppervlak staan.

Hangende bubblers zijn misschien wel het meest creatief qua ontwerp. Deze kun je met een koordje ophangen, zodat je ze om je nek kunt dragen als een sieraad en als apparaat om cannabis mee te roken. Dit soort bubblers zijn perfect voor muziekevenementen en kampeerreisjes.

Dubbele bubblers zorgen voor een supermilde hit. Ze zijn uitgerust met twee waterkamers met elk een eigen percolator. De rook die uit het mondstuk van deze bubblers komt, is zowel koel als zijdezacht. Sherlock Bubblers lijken heel erg op Sherlock pijpjes en hebben dezelfde bijzondere vorm.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.