Op de een of andere manier, zijn er maar weinig mensen die nog niet gehoord hebben van, of ervaring hebben gehad met, de beruchte plant genaamd cannabis. Het wordt vaak beschreven als een gevaarlijke en illegale stof met een hoog risico van misbruik, een standpunt dat het werkelijke potentieel van cannabis en de impact ervan op mensenlevens door de geschiedenis heen volledig negeert. In de afgelopen tien jaar is de perceptie van cannabis langzaam veranderd, ten gevolge van de verhoogde bewustwording van het ware potentieel van de plant.

Cannabis werd beschouwd als één van de eerste plantensoorten gecultiveerd door mensen, die zijn talrijke toepassingen duizenden jaren geleden ontdekten. Het bereik van het gebruik ervan is ongelooflijk - van het dienen als ruwe bouwstof tot vele therapeutische en andere toepassingen. Gezien zijn enorm potentieel, is het geen toeval dat cannabis thuis is over de hele wereld, maar het is zeker verrassend hoe het in de afgelopen tijd zo'n beruchte reputatie kreeg.

Video id: 174796357

CANNABIS IN DE OUDHEID

Cannabis is een tweehuizige jaarlijkse bloeiende plant die oorspronkelijk uit Centraal-Azië komt, specifieker, uit Mongoolse en Zuid-Siberische regio's. Het wordt geleverd in twee ondersoorten, Cannabis sativa en Cannabis Sativa L. - beter bekend als hennep. Hoewel hennep geen psychoactieve eigenschappen heeft als zijn neef Cannabis sativa, werden ze in de oudheid allebei gebruikt.

Een van de eerste geregistreerde culturen die ooit cannabis gebruikten en cultiveerden was China in 5000 v.Chr. Er is historisch en archeologisch bewijs voor het gebruik van hennep in het oude China voor kleding, productie van touw en papier, alsmede het gebruik van zaden om olie en voedsel te maken. Het eerste medicinaal gebruik van cannabis werd opgenomen door de Chinese keizer Shen Nung. De Chinezen gebruikten cannabis effectief voor pijnbestrijding en jicht.

Na het verspreiden door China, vond cannabis zijn weg naar Korea in 2000 voor Christus van waaruit het India bereikte rond 1000 v.Chr. Mensen in India ontdekten vele toepassingen van cannabis en zoals de Chinezen, gebruikten ze het voor textiel, als een bron van voedsel, en als een krachtig geneesmiddel. Cannabis vond al snel zijn weg naar het Midden-Oosten in 1400 voor Christus en werd vooral gekweekt door Scythen, wat Indo-Europese nomaden waren. Het waren de Scythen die cannabis naar Zuid-Rusland en Oekraïne brachten van waaruit het zich verspreide naar de meeste Europese landen.

In de volgende jaren, als gevolg van de invloed van het Midden-Oosten, begon hennepteelt te verschijnen in Afrika en tegen die tijd had het zich door de meeste landen van Europa, Azië en Afrika verspreid. Teelt en het gebruik van cannabis werden doorgegeven van de ene cultuur naar de andere, die het allemaal hadden erkend als het meest waardevolle gewas van de tijd.

CANNABIS IN DE MODERNE SAMENLEVING

Aan het begin van de 19e eeuw, reisde cannabis vanuit Afrika naar Zuid-Amerika en Mexico. Met veel immigranten die hun weg over de grens maakten in 1910-1911, duurde het niet lang voordat cannabis de Verenigde Staten had bereikt. Het was daar dat het vreedzame tijdperk van de cannabisteelt en het gebruik ervan tot een einde kwam en de turbulente War on Drugs begon.

Cannabisgebruik werd helaas gebonden aan strafbare feiten gepleegd door vele Latijns-Amerikaanse immigranten, en de vooroordelen in de richting van het kruid begonnen te stijgen. Veel kranten gaven marijuana een slechte naam, en dit alles leidde tot de criminalisering van cannabis in de Verenigde Staten. De eerste staat die het gebruik van marijuana verbood was Utah in 1915. Velen volgden, en tegen 1931 was cannabis verboden in 29 staten. Met het werk van het Federal Bureau of Narcotics en commissaris Harry Aslinger in 1937, werd een Marijuana Tax Act afgedwongen, en cannabis bezit en gebruik werden strafbaar in de Verenigde Staten. De wet was hetzelfde voor zowel marijuana als hennep, ongeacht het gebrek aan de psychoactieve stof in de laatste. Velen vermoeden dat een machtige lobby in de fossiele en papiermarkt zich bedreigd voelde door hennep - het feit dat het een meer concurrerend product was - en dat ze staatswetten en de overheid beïnvloeden om hennepteelt zwaar te reguleren of te verbieden.

CANNABIS IN DE MODERNE SAMENLEVING

Vandaag de dag, classificeert de federale overheid marijuana nog steeds als een Schedule I gereguleerde stof, wat aangeeft dat hij een hoog potentieel voor misbruik en verslaving heeft zonder aanvaard medicinaal gebruik. Ook al is het nog steeds illegaal in veel Amerikaanse staten en Europese landen, verandert het zicht op cannabis langzaamaan. In 1976 werd cannabisgebruik in Nederland niet langer strafbaar en in 1980 was cannabis legaal te koop in de populaire "coffeeshops". Spanje ziet veel particuliere cannabis clubs openen die de bewustwording oproepen voor verantwoord gebruik. De Tsjechische Republiek maakte medicinale cannabis legaal voor aankoop en het gebruik voor patiënten met een geldig recept, maar ze hebben moeite om de cannabis te produceren die nodig is voor de medische vraag.

In de afgelopen jaren is de Amerikaanse perceptie van cannabis veranderd en dankzij de voorlichting op nationaal niveau, hebben 32 staten marijuana voor medicinaal gebruik gelegaliseerd. Met de aanzienlijke hoeveelheid nieuw wetenschappelijk onderzoek naar cannabis en overtuigend bewijs van medicinaal potentieel, vindt cannabis zijn weg terug naar de gemeenschap. Hopelijk zal de lange traditie van deze plant blijven floreren, en zal deze weer worden erkend als een plant met een enorm potentieel, zowel medisch als economisch, zoals het vele jaren geleden was.

OORSPRONG VAN DE NAAM

De plantennaam cannabis is afkomstig van het Griekse woord κάνναβις (kánnabis), wat oorspronkelijk een Scythische woord was, en het woord hennep kan ook een variant zijn van een woord uit dezelfde Scythen bron. Later, verspreiden de Scythische uitdrukkingen cannabis en hennep over de Indo-Europese talen. In 1548 nam Oxford Engels Woordenboek het eerste gebruik van de uitdrukking Cannabis sativa op.

De naam marijuana of marihuana voor Cannabis sativa heeft meer van een folk etymologie. Het gebruik van het woord marijuana is ontstaan in Mexico onder Mexicaanse Spaanse autochtonen, en het heeft verband met een vrouwelijke naam Maria Juana, maar we zijn nog maar aan begin van het verhaal van de verbinding tussen de twee. Het woord werd veel gebruikt in de jaren 1930 door de pers om cannabis een alternatieve buitenlands klinkende naam te geven, waardoor het nog gevaarlijker leek en op die manier, het Amerikaanse volk er van vervreemde. Een andere theorie is dat het woord marijuana komt van het Chinese woord voor hennep "ma". Er wordt gedacht dat Chinese ontdekkingsreizigers de bloem van de cannabis "ma ren hua" noemden, wat betekent hennepzaad bloem. Dit kan zijn opgepikt door de Spaanse inwoners in Amerika, wat een andere potentiële bron van de naam geeft.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.