Inbegrepen GRATIS producten

Het Gebruik Van Cannabis In De Traditionele Chinese Geneeskunde
De traditionele Chinese geneeskunde is een oud systeem dat zich over duizenden jaren ontwikkeld heeft. Het maakt gebruik van behandelingen als acupunctuur en tai chi om harmonie te brengen in het menselijk lichaam. Er worden ook verschillende kruidengeneesmiddelen gebruikt, waaronder cannabis.
De traditionele Chinese geneeskunde is een medisch systeem dat afkomstig is uit het oude China. Dit systeem van medicijnen heeft zich over duizend jaren geëvolueerd. Het gebruikt technieken als acupunctuur, tai chi, dieettherapie en qi gong om het lichaam en de geest te behandelen en te optimaliseren.
Hoewel het systeem eeuwenoud is, is het tegenwoordig nog steeds een extreem populaire keuze, waarbij miljoenen mensen in de westerse wereld elk jaar voor zulke behandelingen gaan.
De traditionele Chinese geneeskunst verschilt in veel opzichten van de westerse allopathische geneeskunde. De eerstgenoemde betreft een veel meer filosofische en holistische aanpak van de gezondheid en het menselijk lichaam. De eeuwenoude Chinese geneeskunst beschouwt het lichaam zelf als een kleinere versie van het omliggende universum. Het streeft naar een harmonisch evenwicht tussen de tegenovergestelde, maar evenwichtige krachten van yin en yang.
De vijf elementen vuur, aarde, hout, metaal en water spelen een fundamentele rol in dit geneeskundige systeem. Qi neemt ook een belangrijke plaats in en wordt gezien als de vitale energie die door het hele lichaam vloeit, met obstructies die de oorzaak kunnen zijn van sommige aandoeningen.
Kruiden spelen ook een grote rol in het systeem. De Reishi paddenstoel en ginseng zijn twee voorbeelden. Cannabis wordt echter ook om talrijke redenen door beoefenaars van de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt.
CANNABIS IN DE CHINESE GENEESKUNDE
Het gebruik van cannabis in de traditionele Chinese geneeskunde is bijna even oud als het systeem zelf. Het kruid wordt al meer dan 1800 jaar gedocumenteerd en werd gebruikt door keizer en farmacoloog Shen Nung. Cannabis wordt in feite beschouwd als een van de fundamentele kruiden binnen dit geneeskundige systeem en wordt ingezet om een reeks symptomen en aandoeningen te behandelen.
Nung schreef over het kruid in een boek over behandelingsmethoden dat in 2737 voor Christus werd geschreven. Nung beschreef een elixir dat scheen te zijn gemaakt van de bladeren van cannabis toppen.
In een ander boek, geschreven in de eerste eeuw na Christus, getiteld "Pen Ts'ao Ching", wordt ook eerbiedig over de cannabisplant gesproken. De auteurs raden het gebruik van cannabis aan voor meer dan honderd aandoeningen, waaronder jicht, reuma en malaria.
Vandaag de dag is cannabis wereldwijd zeer controversieel, waarbij veel regeringen zich hard opstellen tegenover het kruid en het in illegale drugscategorieën plaatsen. Vroeger werden bijna alle delen van de cannabisplant in de medische wereld gebruikt, van de toppen en bladeren tot de wortels en stengels.
Tegenwoordig zijn het echter de zaden die de voorhoede nemen als het om een behandeling gaat. Ook in oudere teksten uit de traditionele Chinese geneeskunde wordt opgemerkt dat de zaden in de loop der tijd meer prominent zijn geworden dan andere delen van de plant.
CANNABIS GEBRUIK DOOR DE EEUWEN HEEN
In de eerste en tweede eeuw na Christus werden de voordelen van cannabis beschreven in de tekst "Divine Farmer's Classic of Materia Medica." De geuren van het kruid werden omschreven als sterk en gebalanceerd. Enkele van haar voorgestelde toepassingen als medicijn omvatten het beheer van de "vijf belastingen" en letsels.
Het kruid zou de vijf viscera ten goede komen en de bloeddruk en koude qi verlagen. De tekst vermeldt ook dat overmatige consumptie van het kruid zou leiden tot het zien van spoken en tot gek gedrag. (Misschien een oude interpretatie van te stoned zijn.)
De tekst beweert dat langdurig gebruik de geest vrijmaakt en het lichaam verlicht. De auteurs zeggen dat cannabis giftig is. En dat het in staat is om "ophopingen te verbreken, belemmeringen te verlichten en pus te verspreiden."
Later, in de zesde eeuw na Christus, werd het kruid nog eens gedocumenteerd als iets wat belemmeringen verlicht. In "De Grote Encyclopedie van Chinese Medicijnen” wordt ook commentaar gegeven op cannabis als medicijn, waarbij wordt verklaard dat het in staat is om lucht te verdrijven en pijn te verlichten.