By Luke Sumpter

We hebben allemaal wel geleerd dat fruit en groente vol zitten met voedingsstoffen. Zoete vruchten zijn zelfs verfrissend en hydraterend als de munchies je overvallen. Maar wist je dat bepaalde fruit- en groentesoorten ook als rookgerei kunnen dienen? Tropische, smakelijke lekkernijen, zoals bananen, hebben toevallig dezelfde lengte en vorm als die van een pijp. We hebben allemaal wel eens dat moment beleefd dat je er voor een rooksessie achter kwam dat je geen lange vloei, bong of pijp, noch een vape-pen omhanden had. In dat soort omstandigheden zijn creativiteit en innovatie vereist.

De enige volgende logische stap is naar de keuken lopen en kijken wat je fruitschaal te bieden heeft. Als je bananen hebt die niet overrijp zijn, heb je mazzel. Ontdek hoe je dit koolhydraat-rijke voedingsitem in een kant-en-klare pijp omtovert.

INSTRUCTIES

1. BANAANSELECTIE

We beginnen bij het begin, de banaanselectie! Daar hoef je niet pietluttig over te doen. Het belangrijkste is dat je geen overrijpe bananen gebruikt die vol zitten met zwarte vlekjes of plekken op de schil. Die zijn namelijk extreem papperig vanbinnen en dat wordt een zooitje. Kies een semi-rijpe banaan die ofwel helemaal geel is of nog een beetje groen.

Banana Pipe Cannabis

2. GEREEDSCHAPSSELECTIE

Hoe meer gereedschap je tot je beschikking hebt, hoe beter. Hoewel banaanpijpen makkelijk zijn om te maken, gaat de klus een stuk makkelijker en sneller als je voor elk onderdeel passend gereedschap hebt.

Een klein theelepeltje behoort tot je basis-instrumentarium. Deze kleine lepeltjes zijn ideaal om voorzichtig aan een kant van de banaan een pijpenkop uit te lepelen. De kleine opening is uiteindelijk de pijpenkop voor je toppen.

Vervolgens heb je een rietje van plastic of roestvrij staal nodig. Deze lange en dunne voorwerpen zijn perfect om een luchtschacht in de banaan uit te hollen. Hier gaat de rook straks doorheen.

Een scherp mesje mag op je lijstje niet ontbreken. Met dit gereedschap voer je het snijwerk uit. Bovendien zijn creatieve typetjes zo in staat schitterende patronen en details op de banaanpijp aan te brengen. Banaanpijpen zijn geen lang leven beschoren. Toch doen sommige mensen er graag een schepje bovenop voor een rooksessie met hun vrienden.

Tot slot heb je een vierkant stukje aluminiumfolie nodig. Dat doet dienst als gaasje, zodat er geen stukjes as door de pijp in je keel terechtkomen.

3. HET VERVAARDIGEN VAN DE PIJP

Bepaal aan welke kant van de banaan de pijpenkop komt. Gebruik het scherpe mesje om de basisvorm eruit te snijden. Lepel nu het stukje banaan uit met een klein theelepeltje.

Pak het mesje er weer bij om het puntje aan de andere kant van de banaan weg te snijden. Vervolgens peuter je met het rietje een tunneltje van de opening in de richting van de pijpenkop die je zojuist hebt vormgegeven. Hierdoor inhaleer je straks de rook. Verwijder al het restmateriaal van de tunnelgraafactie, door een paar keer krachtig in de bananenpijp te blazen. Zo voorkom je dat je banaan inhaleert.

Pak je mesje er weer bij en snijdt een dun verticaal plakje van de andere kant van de banaan. Het moet net groot genoeg zijn om een stukje banaan bloot te leggen. Met het rietje prik je een gaatje wat van hieruit naar de pijpenkop loopt. Dit tunneltje gaat dienst doen als "turbogaatje". De achterliggende gedachte is dat je straks met je vinger dit gaatje afdekt tijdens het aansteken en inhaleren. Heb je eenmaal een flinke hijs genomen, dan haal je je vinger van het turbogaatje, zodat er een stroom frisse lucht naar binnenkomt en er geen rook meer in de tunnel zit.

Prik nu in het vierkante stukje aluminiumfolie met het mesje een paar gaatjes in het midden. Druk het in de pijpenkop, zodat het de buitenkant ervan bedekt en dezelfde vorm aanneemt.

Dat was het! Doe nu de toppen van je keuze in de pijpenkop, bedek het turbogaatje en roken maar!

Banana Pipe

ALTERNATIEVE KEUZEMOGELIJKHEDEN

Niet alleen van een banaan kan een pijp geconstrueerd worden. Veel andere fruit- en groentesoorten kunnen goede kandidaten zijn voor zo'n project. Heb je geen bananen in de keuken probeer dan deze andere vruchten en knolgewassen.

APPELS

Appels zijn vaak in de keuken te vinden. Hoewel ze een stuk steviger zijn dan bananen, is het zeer goed mogelijk om er met de eerder beschreven gereedschappen een pijp uit te vormen. De tunnel boren is niet zo makkelijk, dus je hebt zwaarder gereedschap nodig zoals een schroevendraaier.

MELOENEN

Meloenen zijn fantastische vruchten om pijpen van te maken. Deze grote vruchten hebben een zachte binnenkant. Dat maakt het tunnelboren een stuk makkelijker. De hoge concentratie terpenen in meloenen geven een fruitsmaak aan je rook.

AARDAPPELS

Aardappels zijn hard, maar duurzaam. Je hebt hier meer gespecialiseerd gereedschap voor nodig zoals schroevendraaiers. Maar die zullen tijdens het proces waarschijnlijk niet breken. De duurzaamheid van deze eetbare knollen betekent ook dat de tunnel waarschijnlijk niet instort.

KOMKOMMERS

Deze zachtere vrucht lijkt veel op een banaan, met name wanneer het gaat over het vormgeven van een pijp. Volg exact dezelfde stappen als de banaanpijp om deze vrucht om te toveren tot een functionerend stukje rookgerei.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.