Storz & Bickel zijn de makers van de beroemde Volcano desktop vaporizers. Ze hebben dan ook een aanzienlijke reputatie onder cannabisgebruikers. De Volcano vaporizers zien velen als de beste desktop varianten op de markt. Je vindt ze in dispensaria, coffeeshops en soms zelfs in ziekenhuizen. De Volcano was ook de eerste vaporizer die Health Canada goedkeurde voor medicinale cannabisgebruikers. In deze review beoordelen we de Volcano Digit, de digitale versie van de Volcano.

DE VOLCANO DIGIT—WAT IS NIEUW?

Er zijn twee versies van de Volcano—de Volcano Classic en de Volcano Digit. Ze verschillen niet heel erg wat betreft algemeen gebruik en prestaties. Maar sommige eigenschappen van de Volcano Digit maken het een aantrekkelijke optie, met name voor gevorderde vapers.

Het eerste en belangrijkste kenmerk is dat de Volcano Digit veel preciezer is. De digitale temperatuurbeheersing biedt de mogelijkheid een exacte temperatuur in te stellen. Zo stel je het apparaat in op het door jou gewenste hitteniveau. Met de grote liquid crystal display is het eenvoudig de huidige temperatuur af te lezen.

Bovendien schakelt de Volcano Digit na 30 minuten automatisch uit. Je hoeft er dus nooit meer aan te denken om je vaporizer uit te zetten.

Volcano Vaporizing

DE VOLCANO DIGIT—HOE WERKT HET?

Volcano vaporizers zijn hoogwaardige desktop vaporizers die je inplugt. Net zoals met de Classic vul je de ballon bij de Volcano Digit met hete lucht. De lucht van de ballon gaat vervolgens door de kruidenkamer. Er zijn twee verschillende ventielen om aan de zak te bevestigen—de Solid Valve en de Easy Valve.

SOLID VALVE VERSUS EASY VALVE

De Solid Valve is gemaakt van roestvrij staal en hittebestendig plastic en biedt aanpasbare ballonafmetingen. De Solid Valve moet je schoonmaken, maar daarmee bespaar je dan wel geld op ballonnen. De Easy Valve werkt echter met één ballon en hoef je niet schoon te maken. Hiermee bespaar je tijd, maar je hebt er meer ballonnen voor nodig. Beide hebben dus hun voor- en nadelen. Vind je het niet erg om schoon te maken in ruil voor minder bijkomende kosten? Kies dan voor de Solid Valve. Anders is Easy Valve misschien beter. Uiteindelijk is het afhankelijk van jouw voorkeur.

DE VOLCANO DIGIT—PRESTATIES

Volcano vaporizers hebben niet voor niets zo’n goede reputatie. Beide varianten leveren zeer goede prestaties. Ze geven intense trekjes met stevige wolken en een ongelooflijk lekkere smaak. Desktop vaporizers, zoals de Volcano, zijn niet te vergelijken met draagbare varianten.

De Volcano vaporizers maken gebruik van convectieverwarming. Dat betekent dat ze je kruiden niet verbranden. Omdat er geen verbranding is en geen rook, is er minder sprake van ongewenste en schadelijke stofjes.

Gebruik je voor het eerst een Volcano vaporizer of houd je niet zo van grote wolken? Dan is het misschien slim om met een lagere temperatuur te beginnen. Laat deze geleidelijk oplopen totdat je de beste ervaring krijgt.

Volcano

HOE MAKKELIJK IS HET OM DE VOLCANO TE GEBRUIKEN?

Een van de pluspunten van de Volcano, naast de geweldige prestaties, is het gebruikersgemak. De digitale temperatuurcontrole van de Volcano Digit is heel duidelijk. Er zijn twee grote knoppen om de door jou gewenste temperatuur in te stellen. Na het instellen, heeft de Volcano ongeveer 3–5 minuten nodig om op te warmen. Het is niet supersnel, maar wel aanvaardbaar.

Het onderhoud van de Volcano is ook makkelijk. Met de bijgeleverde borstel maak je de vulkamer eenvoudig schoon. De Volcano wordt bovendien geleverd met twee gaasjes en een luchtfilter.

EEN VAPORIZER VAN TOPKWALITEIT

De Volcano behoort tot de meest robuuste desktop vaporizers die er zijn. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Daardoor zijn ze behoorlijk zwaar. De Volcano Digit heeft een doorsnee van ongeveer 20cm en weegt maar liefst 1,85kg. Hij staat erg stabiel op een tafel of welk oppervlak dan ook. De kans is klein dat hij per ongeluk valt.

FLEXIBILITEIT BIJ HET INSTELLEN VAN DE TEMPERATUUR

We hebben al genoemd dat je de door jou gewenste temperatuur bij de Digit makkelijk zelf instelt. Maar de Volcano Digit heeft nog een ander voordeel ten opzichte van de Classic. Het temperatuurbereik is namelijk groter. Het bereik ligt tussen de 40–230°C, terwijl dat bij de Classic maximaal 130°C is. Dat is handig als je materiaal wilt vapen op een bijzonder lage temperatuur.

DE VOLCANO DIGIT—VOOR- EN NADELEN IN EEN OOGOPSLAG

VOORDELEN

 • Dankzij de digitale temperatuurmeter is de temperatuur precies in te stellen.
 • De display toont de huidige temperatuur.
 • Een breder temperatuurbereik waardoor een lagere temperatuur mogelijk is.
 • Makkelijk in gebruik.
 • Uitstekende dampkwaliteit en dichtheid voor een fantastische smaak en stevige wolken.
 • Zeer robuust en duurzaam.
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen.
 • Er past maximaal 0,4g aan kruiden in.

NADELEN

 • Prijs.
 • Iets zwaarder dan andere desktop vaporizers.
 • De ventilator maakt best veel geluid.
 • Het duurt iets langer voordat hij is opgewarmd.

Volcano Vaporizer

DE VOLCANO DIGIT—CONCLUSIE

Ben je op zoek naar een betrouwbare desktop vaporizer met topprestaties? Dan zit je zeker goed met de Volcano Digit. Er zijn niet veel andere vaporizers die zoveel bieden op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties. Beslis zelf of je het waard vindt iets meer te betalen voor de Volcano Digit dan voor de Volcano Classic. Wij denken dat het extra gemak en het feit dat de temperatuur zelf in te stellen is het de moeite waard maken. En niet te vergeten de liquid crystal display en de automatische uitschakelfunctie. Maar nogmaals, ze zijn allebei uitstekend en met geen van beide doe je een miskoop.

SPECIALE AANBIEDING VAN RQS!

VOLCANO DIGIT + 5 GRATIS ZADEN + RQS METALEN GRINDER + RQS METALEN ROLLING TRAY

Als je de Volcano Digit vaporizer bestelt bij Royal Queen Seeds, doen we er 5 gratis zaden bij. Ook krijg je een **RQS 4-delige metalen grinder met ons logo en een kleurrijke RQS metalen rolling tray! De grinder is gemaakt van zink en bevat een filter en opvangbakje voor kief. De RQS rolling tray bestaat uit robuust metaal en bevat een kleurenprint met het logo van Royal Queen Seeds.

buy Volcano Digit Vaporizer

Dit apparaat biedt een 100-watt convectie-verwarmer en de capaciteit voor droge kruiden of concentraten. Als onderdeel van deze complete set ontvang je ook nog eens een metalen gegraveerde grinder, een metalen rolling tray en 5 gratis zaden!

Koop de Volcano Digit Vaporizer

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.