By Luke Sumpter


De Mighty+ moest aan hoge verwachtingen voldoen. Het is tenslotte de opvolger van een van de beste vaporizers ooit gemaakt. Deze nieuwe versie heeft een paar verbeteringen ondergaan waarmee ze de concurrentie ver achter zich laat. Van een snellere opwarmtijd tot een fraaie keramische bowl, de Mighty+ heeft echt unieke voordelen. De ideale vaporizer voor wie op zoek is naar het beste van het beste!

Wat is de Mighty+ vaporizer?

Toen de originele Mighty vaporizer op de markt verscheen, was dat echt een revolutie. Het baanbrekende hybride verwarmingssysteem en de indrukwekkende levensduur van de batterij tilden het vaporizen zowel thuis als onderweg naar een ongekend hoog niveau. Sindsdien is geen enkel bedrijf erin geslaagd dit apparaat van de troon te stoten. Daarom besloot Storz & Bickel, het bedrijf achter de Mighty, het zelf maar te doen. De Mighty+ heeft veel dezelfde kwaliteiten als het origineel, maar ook enkele functies die het een nog beter product maken.

Zo biedt de Mighty+ een functionelere, ergonomische grip, kortere oplaadtijd, een keramische kamer en een snellere opwarmtijd. Bovendien geniet je door de boterzachte damp nog meer van je toppen, waar je ook bent. Hieronder vind je alles wat je over de Mighty+ vaporizer moet weten.

MIGHTY+
56_1 Heat Conductie & Convectie
57_2 Size 14 x 8 x 3 cm
58_3 Weight 230 gr
59_4 Temperature 40ºC - 210ºC / 104ºF - 410ºF
60_5 Heat Up Time 60 sec
61_6 Chamber Size 0,3 gr
62_7 Control type Digitaal
63_8 Used With Droge kruiden & concentraten

Koop MIGHTY+

Accessoires

De Mighty+ vaporizer wordt met de volgende accessoires geleverd:

Doseercapsule Borsteltje
Pick tool USB-C-oplaadkabel
3 reserve afdichtingsringen (voor koelunit) 3 reserve fijnmazige gaasjes (voor bowl)
3 grofmazige gaasjes (voor koelunit) Snelstarthandleiding
Handleiding

Mighty+ vaporizer: productkwaliteit

De Mighty+ vaporizer biedt een uitstekende productkwaliteit. Het is zelfs de allereerste vaporizer die een UL-certificaat heeft ontvangen. Hieraan ligt een streng keuringsproces ten grondslag dat elektrische systemen, batterijen en beveiligingscircuits van apparaten test, met als doel veiligere producten op de markt te brengen.

Plastic van topkwaliteit en de ergonomische ribbels op de body maken dat de Mighty+ stevig en solide in de hand ligt. De intuïtieve aan/uit-knop aan de zijkant maakt het daarbij gemakkelijk om hem met één hand te bedienen. Extra bedieningselementen zijn onder meer de knoppen 'omhoog' en 'omlaag' die aan weerszijden van het LED-scherm zitten. Door een uitklapbare standaard kun je de vaporizer bovendien eenvoudig op tafel zetten.

Ten slotte heeft de vernieuwde bowl een keramische voering die slijtage vermindert. Dit zorgt ook voor een betere geleiding, zonder risico op verbranding.

Mighty+ vaporizer: productkwaliteit

De Mighty+ vaporizer vullen

Veel wietgebruikers zijn dol op het ritueel van het draaien van een jointje. Dit is dan ook veelvoorkomende kritiek als het om vaporizen gaat: gebruikers hebben het gevoel dat ze iets missen. Het gemak waarmee je de Mighty+ gebruikt, zal veel jointpuristen echter overstag laten gaan. Zo moet je de koelkamer bovenop het apparaat 90 graden draaien voordat je deze verwijdert. De soepele beweging waarmee dit gaat en de perfect op maat gemaakte onderdelen maken dit een geweldig ritueel!

Vul vervolgens de bowl. Je kunt je gemalen wiet rechtstreeks in de bowl doen of de handige doseercapsule gebruiken. Deze kleine metalen capsule maakt het schoonmaken na afloop een stuk makkelijker. Als je bovendien extra capsules inslaat, kun je je sessies alvast voorbereiden zonder dat je later met je grinder hoeft te klooien. Ideaal voor onderweg. Tot slot bevestig je de koelunit weer en genieten maar!

De Mighty+ vaporizer gebruiken

Om te beginnen met vapen, druk je simpelweg op de aan/uit-knop. Selecteer vervolgens Celsius of Fahrenheit op het LED display door tegelijkertijd op de knoppen 'omhoog' en 'omlaag' te drukken. Er zijn daarbij tal van temperatuuropties. Je kunt van 40°C tot maximaal 210°C gaan, of ergens daartussenin blijven. Stel met de bedieningselementen de temperatuur tot op de 1°C nauwkeurig in. Met deze mate van controle kun je je op specifieke cannabinoïden en terpenen richten en je sessie helemaal op je wensen afstemmen. Als je een instelling hebt gevonden die perfect bij je past, hoef je deze bovendien niet te onthouden: de volgende keer dat je de Mighty+ aanzet, zal hij automatisch tot de laatst gebruikte temperatuur opwarmen.

Loop je tegen het einde van je sessie aan? Wellicht is het dan eens tijd om een van de upgrades te proberen! Druk drie keer op de aan/uit-knop om de superboost te activeren. Deze functie verhoogt de temperatuur van de oven met 27°C. Op die manier kun je elke nog achtergebleven cannabinoïde en terpeen benutten, zonder dat je nog over het aanpassen van de instellingen hoeft na te denken.

De Mighty+ is oorspronkelijk ontworpen voor droge kruiden, maar werkt ook prima met droge concentraten. Je moet echter wel de roestvrijstalen concentraat-pad van Storz & Bickel kopen voordat je hasj en crumble kunt vapen. Voor extra frisheid kun je de vaporizer ook met een waterpijpadapter aan een glazen rig bevestigen (vooral geschikt voor thuis).

Mighty+ vaporizer: productkwaliteit

Draagbaarheid van de Mighty+

De Mighty+ is perfect voor onderweg. Maar hoewel zeer draagbaar, is het geen vape-pen. Hij past prima in een grote broekzak of in het opbergvakje van een tas of rugzak, maar een skinny jeans of andere strakke kleding gaat niet werken, want het is niet de kleinste vaporizer. De snelle opwarmtijd en superlange batterijduur maken dat echter meer dan goed.

Batterijduur van de Mighty+ van Storz & Bickel

Draagbaar betekent niet altijd betrouwbaar, dus hoe presteert de Mighty+ vaporizer eigenlijk onderweg? Nou, deze krachtpatser stelt hierin niet teleur. Je kunt namelijk tot wel acht volledige vape-sessies verwachten, wat neerkomt op ongeveer negentig minuten continu gebruik. Met zo’n batterijduur kun je tijdens een dagje op het strand of weekendje weg lang genoeg stoned zijn. Vooral als je de Mighty+ spaarzaam gebruikt, gaat ie lang mee. Maar natuurlijk kun je als back-up ook een powerbank meenemen.

Wat opladen betreft, heeft de Mighty+ normaal gesproken iets langer nodig dan andere modellen. Met de meegeleverde USB C kabel kun je het apparaat aansluiten op een computer of stopcontact en deze in drie tot vier uur opladen. Met de Storz & Bickel Supercharger duurt dit echter slechts een uurtje!

Mighty+ Vaporizer Build Quality

Mighty+ vaporizer: prestaties

Als het op prestaties aankomt, zijn er niet veel vaporizers die aan de Mighty+ kunnen tippen. Hij maakt gebruik van zowel geleiding als convectieverwarming om cannabinoïden en terpenen te verdampen. Terwijl het geleidingselement van dit hybride systeem je wiet aan de randjes verwarmt, zorgt het convectiesysteem ervoor dat er warme lucht door het materiaal gaat. Zo wordt elke trichoom benut. De keramische bowl doet ook uitstekend werk door de warmte gelijkmatig te verdelen. Dit alles resulteert in heerlijke consistente, dikke dampwolken.

Als je de bowl hebt gevuld, zitten je longen al na zestig seconden vol met cannabis-fytochemicaliën. Wanneer je echter lagere temperatuurinstellingen gebruikt, is dit nog sneller.

Onderhoud: de Mighty+ vaporizer schoonmaken

Net als elke andere vaporizer moet je ook de Mighty+ goed onderhouden. Maak hem regelmatig schoon om de levensduur te verlengen. Goed onderhoud zorgt ook dat je telkens weer zuivere hijsjes kunt nemen. Gelukkig kost het niet veel moeite om de Mighty+ in topvorm te houden. Volg gewoon onderstaande stappen.

Wat je nodig hebt:

 • Wattenstaafjes
 • Borsteltje
 • Plastic bakje
 • Schoonmaakalcohol

Geef met de volgende stappen je vaporizer de liefde die hij nodig heeft:

 1. Verwijder het mondstuk en de blauwe O-ring van de pakking. Schuif het holografische logo (dat werkt als vergrendelingsmechanisme) over het uiteinde waar het mondstuk zich bevindt.
 2. Haal de koelunit van de vaporizer. Haal de bovenste en onderste delen uit elkaar. Verwijder beide blauwe O-ringen met behulp van de pick-tool die aan de onderkant van de vaporizer zit.
 3. Verwijder met de pick-tool de blauwe O-ring die rond de keramische bowl zit. Gebruik de reinigingsborstel om alle zichtbare resten van de verwijderde componenten te verwijderen.
 4. Doe een beetje ontsmettingsalcohol in een plastic bakje en leg alle onderdelen erin (met uitzondering van het mondstuk en het logo). Laat het zo een uur staan. Gebruik een wattenstaafje gedrenkt in ontsmettingsalcohol om voorzichtig het mondstuk en het logo te reinigen. Vervolgens goed afspoelen met water en laten drogen.
 5. Verwijder met een droog wattenstaafje eventuele resten uit de bowl.
 6. Haal alle onderdelen uit het plastic bakje, spoel ze af, en laat ze drogen.
 7. Zet de vaporizer weer in elkaar en vapen maar!
Onderhoud: de Mighty+ vaporizer schoonmaken

Originele Mighty vs. Mighty+ vaporizer

Misschien heb je de originele Mighty al en wil je de +-versie tegen haar voorganger afwegen? Wat maakt het nieuwe model dan een waardevolle aankoop?

Om te beginnen, ligt de Mighty+ beter in de hand. De toevoeging van plastic vinnen zorgt voor een betere grip. Door de standaard kun je hem ook gemakkelijk op een vlakke ondergrond zetten. De Mighty+ warmt bovendien dertig seconden sneller op dan het origineel, wat van pas komt als je niet van wachten houdt!

Beide apparaten laden in een paar uur op, maar bij de Mighty+ heb je het voordeel dat je de Supercharger kunt gebruiken. Je raadt het al, deze zorgt supersnel voor een volle batterij. Ten slotte heeft de Mighty+ een keramische bowl, die een robuuster profiel heeft dan de aluminium versie van het origineel. Afgezien van deze veranderingen, zijn de bedieningselementen, het vullen en de soort hijsjes grotendeels hetzelfde (hoewel ze saaie witte knoppen door feloranje exemplaren hebben vervangen).

Zou je de Mighty+ vaporizer moeten kopen?

Moet je de Mighty+ vaporizer nu aan je collectie van rigs en vapes toevoegen? Laten we, voordat je een beslissing neemt, nog een laatste keer de voor- en nadelen van dit model met je doornemen:

Voordelen Nadelen
Warmt op in zestig seconden – dertig seconden sneller dan het origineel Omvangrijk frame, past niet in een krappe broekzak
Robuuste keramische bowl Lange oplaadtijd zonder extra aanschaf van de Supercharger
Verbeterde ergonomische grip Je moet een extra pad bestellen om droge concentraten te kunnen vapen
Oplaadtijd van een uur met de Supercharger Lastig te demonteren in vergelijking met andere modellen
In staat om gedroogde concentraten te verdampen -
Draagbaar en ideaal voor onderweg -
Eenvoudige bediening -
Mogelijkheid om de temperatuur tot op de graad nauwkeurig in te stellen -
Groot temperatuurbereik -

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.