By Marguerite Arnold

Het is groot nieuws in Israël. En wereldwijd heeft het invloed op alle medische markten. Het Israëlische ministerie van volksgezondheid heeft onlangs goedkeuring gegeven aan de eerste medicinale cannabis vaporizer van het land. De vape is ontwikkeld door Kanabo Research en nu goedgekeurd en klaar voor introductie op de markt. Het apparaat is daarbij ontworpen om de dosering beter te kunnen reguleren.

Het is absoluut niet de enige “medicinale” vape op de markt. Maar het is waarschijnlijk wel de eerste die is goedgekeurd door een ministerie van volksgezondheid. Houd de VapePod dus in de gaten. Deze vape gaat overal ter wereld de medicinale cannabismarkt beroeren!

Vapod Medical Vaporizer

WAAROM IS DIT NIEUWS ZO BELANGRIJK?

Allereerst is de markt voor vapes in het algemeen een goudmijn binnen de cannabis technologie. Verwar het echter niet met de markt voor e-sigaretten, al zijn ze wel aan elkaar verwant. De opkomst van de vape begon in 2014 in de Verenigde Staten. Wettige staatsmarkten begonnen daarbij met de productie van olie en concentraten. Niet meer en niet minder. In de tussentijd is een hele subcultuur en zelfs een complete branche ontstaan. En deze bedrijfstak floreert. Voor zover cannabis voorzieningen sexy zijn, is de vape in Amerika zelfs uitgegroeid tot een fashion statement. In Californië zijn bijvoorbeeld designer modellen waar de sterren niet zonder kunnen. Dat spreekt voor zich.

Meestal blijft de medicinale markt echter achter als er sprake is van een recreatieve markt. Dat is hier niet het geval. Kanabo heeft daarbij al contact gelegd met een Amerikaans bedrijf. Omdat het om technische export gaat, hebben ze niet te maken met het huidige exportverbod op planten en medicatie. En de wereld wacht met smart, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook ver daarbuiten. Buiten Israël en de VS kun je bijvoorbeeld denken aan Canada, Duitsland en natuurlijk Australië.

Het is niet voor niets dat Kanabo, een wonderkind uit een opkomend land, het zo goed doet. Investeerders hebben letterlijk honderden miljoenen dollars geïnvesteerd in deze sector. Daarbij is het de eerste vaporizer die goedgekeurd is door een ministerie van volksgezondheid. Zeker in dit klimaat biedt dat enorme kansen voor de verkoop, waar een marketeer alleen maar van kan dromen.

Vaporizers Kanabo Cannabis

WAAR LIGGEN DE GROOTSTE KANSEN?

Het gaat hier om medische cannabistechnologie. Het product kan naar elk willekeurig land worden geëxporteerd. En het is duidelijk dat de VS een grote markt is. Dat heeft het bedrijf al door. Zowel in de VS, zelfs Californië, als in Canada bestaat echter geen mandaat waardoor druggerelateerde of medische apparaten door de ziektekostenverzekering worden vergoed. In die zin is deze vape, die best "prijzig" is, een grote uitgave die patiënten buiten Israël zelf moeten bekostigen.

Is er nog een uitzondering? Ja, Duitsland. En de competitie wordt daarbij aangegaan met de marktleider en het bedrijf dat momenteel de markt bedient, Storz & Bickel. Het beschermen van het marktaandeel is één ding. Maar nu is ook de competitie om een nationale markt uit te breiden begonnen. En die markt is groot en wordt gedekt vanuit de publieke ziektekostenverzekering.

Wat dat betreft, wordt Duitsland absoluut het strijdtoneel. De eerste in zijn soort voor deze nieuwe medische techniek en eentje die goed in de gaten wordt gehouden. En die uiteraard wereldwijd wordt gesponsord.

WAAROM IS DEZE DISCUSSIE OP DIT MOMENT ZO BELANGRIJK?

Zeker in Europa staat medicinaal gebruik zo langzamerhand op zich. De standaarden die door Duitsland worden vastgelegd, bepalen daarbij hoe de markt eruit ziet. Eigenlijk is het voor iedereen goed dat juist hier een concurrerend, technologisch strijdtoneel ontstaat. Storz & Bickel is een Duits bedrijf dat al meer dan 20 jaar een goede reputatie heeft in deze sector. Ze hebben de markt al meer dan een generatie lang naar wens bediend met de legendarische Vulcano. Ze hebben ook een medisch model uitgebracht, de Mighty.

Het lijdt geen twijfel dat de VapePod ook deze markt gaat bestormen. De strijd om het marktaandeel wordt daarbij zichtbaar tijdens de campagnes. De vraag onder patiënten neemt ook toe en verzekeraars maken beleid over de dekking van de kosten. Daarnaast werkt het door in andere gebieden, zoals in het aanhoudende debat over cannabis als legitieme vorm van medicatie.

En dat is voor iedereen goed. Ongeacht de fase van “legalisierung”, zoals de Duitsers het zeggen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.