By Luke Sumpter

Waar let jij op bij een vaporizer? Sommige shoppers besteden uren aan het doorspitten van specifieke kenmerken voordat ze iets kopen. Anderen laten zich echter veel sneller overtuigen, door bijvoorbeeld alleen de merknaam. Hoewel we aanraden om alles over een vaporizer te weten te komen voordat je tot een aankoop overgaat, zegt het merk vaak ook veel. Neem bijvoorbeeld Storz & Bickel. Terwijl de smartphonewereld Samsung en Apple heeft, de speakerwereld Bose en Sony, en de autowereld Lamborghini, heeft de vaporizer-wereld Storz & Bickel. Al deze toonaangevende bedrijven hebben één ding gemeen: ze hebben baanbrekende en innovatieve producten ontwikkeld.


Crafty +

Als je weleens hebt gezocht naar vaporizers, dan ben je ongetwijfeld de naam 'Storz & Bickel' tegengekomen. Beroemd om het op de markt brengen van de Volcano Hybrid (misschien wel de feest-vriendelijkste vaporizer aller tijden), heeft dit bedrijf fantastische draagbare en desktop apparaten ontwikkeld. Met meer dan twee decennia ervaring, is het merk trots op zijn uitstekende, innovatieve en gebruiksvriendelijke apparaten die een lange levensduur hebben. Je staat nu op het punt kennis te maken met een van de beste producten uit hun assortiment: de Crafty+ vaporizer voor droge kruiden.

De Crafty+ is onlangs verschenen als de nieuwe en verbeterde versie van het oudere Crafty-model. Het originele apparaat stond bekend om zijn strakke vormgeving, grote temperatuurbereik en efficiënte draagbaarheid en sloeg enorm aan in de vaporizer-wereld. De Crafty+ biedt alle goede eigenschappen van het origineel, maar dan met upgrades die het een van de beste vaporizers op de markt maken. Ontdek hieronder alles over dit nieuwe apparaat.

CRAFTY+
56_1 Heat Conductie & Convectie
57_2 Size 11 x 5,7 x 3,3 cm
58_3 Weight 135 gr
59_4 Temperature 40ºC - 210ºC / 104ºF - 410ºF
60_5 Heat Up Time 60 sec
61_6 Chamber Size 0,25 gr
62_7 Control type Digitaal
63_8 Used With Droge Kruiden

Koop CRAFTY+

Hoe gebruik je de Crafty Plus vaporizer?

Een snelle opwarmtijd. Bluetooth-compatibiliteit. Hybride verwarming. De Crafty+ biedt een lange lijst van voordelen. Maar voordat we ingaan op alle indrukwekkende eigenschappen van dit apparaat, leggen we stap-voor-stap uit hoe je het moet gebruiken:

Stap 1: vul de bowl

De Crafty Plus vaporizer heeft een keramische oven met een capaciteit van 0,25 gram. Je kunt hem op twee manieren vullen, nadat je de afschroefbare koeleenheid hebt verwijderd. Methode één is het vermalen van je toppen en deze direct in de oven doen. Bij methode twee vul je de bijgeleverde doseercapsule; vul deze simpelweg met gemalen toppen en plaats de capsule in de oven. Eenmaal gevuld, bevestig je de koeleenheid weer.

Stap 2: zet hem aan

Druk op de oranje aan/uit-knop aan de onderkant van de achterkant van het apparaat. Het LED lampje aan de onderkant zal rood oplichten terwijl de vaporizer tot de vooraf ingestelde temperatuur van 180°C opwarmt. Eenmaal op temperatuur, zal het LED lampje groen gaan branden.

Stap 3: start de app

In tegenstelling tot veel andere vaporizers, heeft de Crafty+ geen display. In plaats daarvan kun je Bluetooth gebruiken om verbinding te maken met een app (waarover later meer) en zo een overzicht van je instellingen krijgen. Met de app kun je eenvoudig een temperatuur tussen de 40 en 210°C kiezen.

Stap 4: boost en superboost

Als je geen tijd hebt om de app op te starten, of als je die gewoon niet wilt gebruiken, dan kun je gebruikmaken van de boost-instellingen. Druk twee keer op de aan/uit-knop om de temperatuur tot 195°C op te voeren. Druk drie keer om de drievoudige boost te activeren en de temperatuur te laten stijgen naar 210°C - hiermee kun je de bowl aan het einde van elke sessie leegmaken.

Temperatuurinstellingen

Zoals je zojuist hebt gelezen, biedt de Crafty+ vaporizer een breed scala aan temperatuurinstellingen. Als je gewoon de effecten van THC (of CBD) wilt voelen zonder al te veel poespas, dan zullen de standaard-, boost- en superboost-opties genoeg voor je zijn. Ben je echter een ware wietconnaisseur en behoud je graag volledige controle over je sessies, dan biedt de Storz & Bickel app veel meer dan de vooraf ingestelde instellingen. Gebruik dit platform om de temperatuur in stappen van 1°C aan te passen en de gewenste cannabinoïden en terpenen te ervaren.

Verwarmingssysteem en opwarmtijd

Naast de uitstekende draagbaarheid heeft de Crafty Plus vaporizer maar 50-60 seconden nodig om op te warmen (afhankelijk van de gekozen temperatuur). Een efficiënt hybride verwarmingssysteem zorgt voor deze snelle opwarmtijd. Een conductie-verhittingselement helpt wietstoffen dicht bij de wanden van de oven te verdampen, terwijl een convectie-element hete lucht door het kruid stuurt om te zorgen dat er zo min mogelijk cannabinoïden en terpenen onbenut blijven.

Dampkwaliteit

De Crafty+ vaporizer produceert dikke, zachte en koele damp. De koeleenheid boven de oven aan de bovenkant van het apparaat, is voorzien van een kronkelend luchtpad dat de hete damp de tijd geeft om af te koelen. Het resultaat? Dikke damppluimen die de keel en longen nauwelijks irriteren.

Batterij

De Crafty+ vaporizer is uitgerust met een interne 2800mAh batterij die een flinke hoeveelheid stroom levert. Het duurt 1-2 uur om deze via USB-C op te laden. Eenmaal vol gaat de batterij tussen de 6 en 9 sessies mee: meer dan genoeg voor een dagje uit.

App

Je kunt de Storz & Bickel app voor veel meer dan alleen temperatuurinstellingen gebruiken. Zo kun je, eenmaal verbonden via Bluetooth, met je smartphone je vaporizer op afstand aanzetten om hem op te warmen. Je kunt ook persoonlijke alarmtonen instellen, de automatische uitschakeltijd verlengen en de app gebruiken om je vaporizer te vinden als je hem kwijt bent. Momenteel werkt de applicatie alleen op Android-apparaten.

Bouwkwaliteit en materialen

De Crafty+ heeft een behuizing van stevig kunststof. De behuizing dient niet alleen ter bescherming, maar heeft ook ribbels die voor voldoende grip zorgen. De doosachtige vorm van het apparaat zorgt ervoor dat het goed en stevig in je hand past. Met een gewicht van slechts 135 gram kun je de Crafty+ in je rugzak of werktas stoppen zonder verschil in gewicht te merken. Dat is nog eens draagbaarheid.

Crafty +

Hoe maak je de Crafty+ schoon?

Door je vaporizer elke tien sessies grondig schoon te maken, verleng je de levensduur en verwijder je residu dat de smaak bederft. Dankzij het slimme ontwerp zijn er slechts twee onderdelen waar resten zich kunnen ophopen en die schoongemaakt moeten worden. Gebruik de eenvoudige stappen hieronder om je Crafty+ vaporizer brandschoon te houden!

Voor we met de stappen beginnen, moet je deze spullen in huis hebben:

 • Wattenstaafje
 • Isopropylalcohol
 • Reinigingsborsteltje van Storz & Bickel
 • Tandenstoker

Goed, dan nu de stappen:

 1. Doop een wattenstaafje in isopropylalcohol en veeg de binnenkant van de oven schoon. Laat de oven een paar minuten openstaan om de alcohol te laten verdampen. Plaats vervolgens de koeleenheid terug en laat het apparaat twee keer opwarmen.
 2. Om de koeleenheid schoon te maken, schuif je met het logo naar het mondstuk om de twee delen te ontgrendelen. Trek vervolgens voorzichtig het mondstuk eraf.
 3. Steek vervolgens een tandenstoker in de bovenkant van de oven om de screen los te maken.
 4. Doe al deze componenten in een kleine kom en dompel ze in isopropylalcohol onder. Laat het ongeveer 30 minuten staan.
 5. Hierna spoel je elk onderdeel af en laat je alles drogen.
 6. Maak na elke sessie met het borsteltje van Storz & Bickel die in de doos zit de oven schoon om te voorkomen dat er te veel residu ophoopt.

Accessoires voor de Crafty Plus vaporizer

Er is een groot aantal accessoires dat je kunt gebruiken om de vaping ervaring te optimaliseren. Een paar hiervan zitten al in de doos:

1 USB-C kabel

3 basis afdichtingsringen, klein

3 normale screens, klein

3 grofmazige screens, klein

1 doseercapsule

1 reinigingsborstel

Gebruiksaanwijzing

Storz & Bickel biedt online ook extra accessoires aan, waaronder:

Extra doseercapsules

Kruidenmolen

Extra reinigingsborsteltjes

Capsulehouder

Doseercapsule-magazijnen

Vulset voor doseercapsules

Tools voor het vullen

Vulhulp

Crafty vs. Crafty+

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft de Crafty+ een lange lijst van indrukwekkende eigenschappen. Maar hoe verschilt hij nu precies van zijn voorganger? Bekijk hier de belangrijkste verschillen:

 • Opwarmtijd: de originele Crafty heeft tot 120 seconden nodig om op te warmen, terwijl de maximale opwarmtijd van de Crafty Plus 60 seconden is.
 • Batterijduur: de originele Crafty heeft een batterijduur van 3-4 sessies. De batterij in de Crafty+ gaat tot 9 sessies mee.
 • Oplaadtijd: het duurt zeker 2 uur om het origineel op te laden, terwijl de Crafty+ binnen 1-2 uur klaar is met opladen.
Crafty +

Crafty+ vaporizer review: draagbaar, betrouwbaar en compatibel

Heeft de Crafty+ hiermee een welverdiende plaats in jouw verzameling vaporizers veroverd? Zo ja, dan ben je niet de enige! Veel wietgebruikers kiezen voor de Crafty+, die zowel geschikt is voor thuis als voor onderweg. De lichtgewicht behuizing en het relatief kleine formaat maken hem perfect voor dagtripjes, en de lange levensduur van de batterij zal je veel plezierige sessies bezorgen. De mogelijkheid om te schakelen tussen de standaardinstellingen met de knoppen op het apparaat en de preciezere instellingen in de app maakt de Crafty+ flexibel in gebruik. Daarbovenop komt de dampkwaliteit, waarmee deze vaporizer echt opvalt. De dikke damppluimen, zacht gemaakt door de koeleenheid, zijn moeilijk te overtreffen!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.