By Adam Parsons

WAT IS TWAXING?

In gewone stonertermen, is twaxing het maken van een soort cannabis cocktail. Dat doe je door concentraat toe te voegen aan een bowl of roll-up. De term is relatief nieuw in de cannabiswereld. Toch heeft twaxing wereldwijd al voet aan de grond gekregen.

HOE DOE JE DAT, TWAXEN?

Bij twaxing heb je twee opties. Je kunt een bowl twaxen of een roll-up. De keus is aan jou. In de VS zijn kief en shatter de meest gekozen cannabis concentraten voor twaxing. Dat zorgt voor een prettige combinatie van wiet en extract.

Europese cannabis gebruikers kiezen echter vaak ook wel voor andere BHO-derivaten. Denk aan hasj olie en zachtere wax voor een roll-up met tabak. In de praktijk gaat het bij twaxing dus niet om een beleving met alleen cannabis.

Bij het twaxen van een blunt gebruik je ook tabak. Deze roll-ups zijn extra luxe en kunnen ontzettend krachtig zijn. Dankzij het concentraat hebben ze een zachte kern. Perfect voor vuurvreters.

VOEG WAT KRISTALLEN TOE

Een makkelijke manier om voor een boost te zorgen, is door je twax pijp te bekronen met een frosting van kristallen. Mocht je een wiet grinder hebben, dan is de kans groot dat er in de onderste kamer pollen is achtergebleven. Schep daar een beetje vanaf en doe dat bovenop je pijp. Heerlijk!

Twaxing Shatter Wax

TWAXING AAN DE BINNENKANT VAN DE JOINT

De hitte van je vingers is voldoende om shatter te verwarmen zodat je er een spaghetti-achtige sliert van kunt maken. Soms zijn minder stevige wax en budder te compact en te vloeibaar om goed mee te werken. Het idee is dat je een joint maakt met een kern van concentraat, verpakt in wiet. Pas op dat je het vloeipapier niet besmeurt met klodders concentraat, anders brandt hij niet gelijkmatig.

Leg eerst de onderste wiet op haar plek. Voeg daarna het extract toe aan het groene bedje. Je maakt de sandwich af door er nog wat wiet bovenop te leggen. Rol het geheel op en geniet ervan! Twaxing aan de binnenkant van een joint is de subtiele manier voor het roken van een coole roll-up met raketbrandstof.

TWAXING AAN DE BUITENKANT VAN DE JOINT

Het rollen van een joint in wax is ook heel cool. Hiervoor heb je niet dezelfde finesse nodig als bij het oprollen van een vulling met concentraat. Als je het echter niet helemaal goed doet, brandt je joint als een tierelier. Rol eerst een mooie joint met wiet. Maak daarna met je vingers een sliert van de shatter. Maak deze zo lang als je wilt.

De laatste en belangrijkste stap is dat je de sliert shatter om de joint wikkelt. Laat je niet verleiden om ze er in rechte banen omheen te draaien. Een dergelijke joint brandt namelijk als een gek. Wikkel de sliert shatter als een spiraal om de joint. Daardoor brandt hij langzamer en gelijkmatiger.

Cannabis Joint en Kief

SPINNENWEB AAN HET UITEINDE: EEN VLAMMENDE HIT

Besprenkel het uiteinde met je gewenste concentraat. Van warme shatter kun je plakkerige, slierterige, haarachtige strengen plukken. Perfect voor het twaxen van het uiteinde van een joint, zodat het op een spinnenweb lijkt. Je kunt echter eigenlijk elk willekeurig concentraat gebruiken. Dit is erg eenvoudig en zodra je een trekje neemt van je joint merk je meteen het effect. De fik erin en genieten maar.

BEPOEDEREN VOOR EEN FANTASTISCHE JOINT

Je hebt je joint ingepakt met een kleverige wax spiraal. Waarom strooi je daar niet wat kief overheen voor een spectaculaire ervaring? Je kunt ook de buitenkant van de joint insmeren met hasjolie en daarna bepoederen met kief. Dat zorgt voor een verbluffend effect. Helaas kunnen deze buitenaardse roll-ups zowel goed raak zijn of het doel volledig missen. Ze zien er vaak fantastisch uit, maar ze roken niet altijd goed.

TWAXING VAN EEN SUPERGROTE, VETTE BLUNT

Blunts zijn groter dan joints, dus als je wilt, kun je ze echt volstoppen met cannabis. Alle mogelijke manieren van hierboven, kun je toepassen bij een dikke, vette blunt. Dat geeft een verbluffend effect. Als je een blunt wilt twaxen, heb je wel een behoorlijke stash nodig. Je moet ook heel goed tegen cannabis kunnen. Het twaxen van blunts gebeurt dan ook vooral in groepsverband.

LAATSTE GEDACHTEN OVER TWAXING

Twaxing is zeker niet de meest efficiënte manier om cannabisconcentraten te gebruiken. Er zijn echter mensen die de voorkeur geven aan traditionele rookwaren, zoals een pijp en roll-ups. Voor hen is dit een geweldige manier om een oude favoriet nieuw leven in te blazen. Twaxing is niet zo geschikt voor gelegenheidsrokers, maar voor veteranen is het een nieuwe methode om te genieten van de high. Of je nu een old-school stoner bent die alleen joints rookt of gewoon op zoek bent naar een stijlvol alternatief voor de dab rig of vaporizer; twaxing is de moeite van het proberen absoluut waard.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.