By Luke Sholl

ONZE MANIER VAN CANNABIS CONSUMEREN VERANDERT

De manier waarop we cannabis consumeren, is tegenwoordig diverser dan ooit. Niet alleen genieten we van meer soorten wiet, maar er zijn ook meer consumptiemethodes. Het is mogelijk cannabis te roken, vapen, eten en als zalfje te gebruiken. En voor specifieke medische klachten zijn er ook zetpillen verkrijgbaar. Wil je profiteren van de voordelen van het therapeutische potentieel van cannabis? Dan zijn daarvoor diverse manieren. Als je een recreatief gebruiker bent, dan is je manier van cannabisconsumptie vooral afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Voor mensen die de kracht van cannabinoïden medicinaal benutten, is de manier van consumptie vooral gebaseerd op de meest effectieve methode. Gebruikers die in deze categorie vallen, hebben geluk. Voor hen is er mogelijk een nieuwe methode van consumptie bijgekomen. Namelijk inhalators voor cannabis. Hoewel je daarbij nog steeds damp inhaleert, zijn ze anders dan vaporizers. Zo is iets mogelijk wat bij veel van de oudere consumptiemethoden niet het geval is; je bent in staat precies te doseren. Verscheidene preklinische onderzoeken bevestigen de effectiviteit van inhalators voor cannabis. Laten we ons eens verdiepen in de manier waarop deze methode werkt.

DE TOEKOMST VAN MEDICINALE CANNABIS—INHALATORS VOOR THC

Inhalators voor cannabis zijn al verscheidene jaren in ontwikkeling. Na succesvolle medische proeven zijn ze nu steeds meer verkrijgbaar in gebieden waar wiet legaal is voor medicinaal gebruik. Ze zijn daarbij gebruiksvriendelijk. Bovendien helpen inhalators voor cannabis het imago van marihuana en cannabinoïden as legitiem medicijn opkrikken.

Dergelijk inhalators worden gezien als het toonbeeld van “schone cannabis”. Met “schoon” bedoelen we dat gebruikers niets anders hoeven te inhaleren dan pure THC. In plaats van het verhitten van gedroogd plantmateriaal en het inhaleren van rook, komt de THC via drijfgas in de longen. Dat is dus net zoals bij een traditionele inhalator. De dosering is daarbij van tevoren bepaald. Op die manier krijgen gebruikers elke keer dat ze inhaleren evenveel THC binnen. Dit is iets wat andere vormen van cannabisconsumptie vrijwel niet kunnen evenaren.

DE VOORDELEN VAN EEN INHALATOR VOOR CANNABIS

Als mensen een inhalator zien, associëren ze dat medische apparaatje niet meteen met cannabis. In eerste instantie hebben mensen ook niet door dat het vol THC zit. Daardoor is een inhalator prettiger voor gebruik in een publieke omgeving. Met name nu er nog steeds een vooroordeel kleeft aan cannabis.

Een inhalator is daarnaast discreet omdat de damp vrijwel geurloos is. Je ruikt dus niet dat je wiet inhaleert. Bovendien neem je een inhalator makkelijk mee in een beurs, zak of tas. Je zit dus nooit zonder. Dat is vooral handig op plekken waar roken verboden is. Al met al zijn de voordelen van inhalators voor cannabis aanzienlijk. Maar ondanks al deze pluspunten ten opzichte van traditionele consumptiemethodes, vraag je je misschien af waardoor damp zo effectief is.

DE VOORDELEN VAN EEN INHALATOR VOOR CANNABIS

WAAROM IS CANNABISDAMP ZO EFFECTIEF?

Cannabis als medische behandelmethode is in potentie een natuurlijk en gezond alternatief voor farmaceutische medicatie. Als je op die manier naar marihuana kijkt, is het geen verrassing dat gebruikers zich afwenden van het inhaleren van verbrande cannabistoppen. En ook als je de wiet in je joints niet vermengt met tabak, is de rook soms toch dik en niet prettig. Bovendien bieden jointjes een lagere biologische beschikbaarheid dan cannabis die je verdampt. Dit is een essentiële overweging voor medische gebruikers. Meer biologische beschikbaarheid betekent namelijk dat het middel effectiever is.

Meerdere onderzoeken ondersteunen de effectiviteit van damp, zeker in vergelijking met roken. In een pilotstudie uit 2003[1] is ontdekt dat het inhaleren van verdampte cannabis op dagelijkse basis zorgt voor een verbeterde longfunctie. En onderzoek uit 2007[2] concludeert dat er sprake is van “minder ademhalingsklachten bij cannabisgebruikers die vapen”. Combineer deze onderzoeken met het groeiende aantal gebruikers dat overstapt op vaporizers. Dan lijkt het erop dat deze apparaten vanuit medisch en recreatief perspectief steeds belangrijker zijn.

Gerelateerd Artikel

CBD, ibuprofen en pijn

WELKE OPTIES ZIJN ER QUA INHALATORS VOOR CANNABIS?

Op dit moment zijn de opties beperkt, tenzij je in de Verenigde Staten of Canada woont. Heb je het geluk dat je je in een regio bevindt waar inhalators voor cannabis verkrijgbaar zijn? Dan heb je verscheidene mogelijkheden. De meeste fabrikanten bieden diverse strains aan die qua kracht variëren. Een cartridge voor een inhalator biedt over het algemeen zo’n honderd pufjes met een specifieke dosering per spray. Een van de grootste struikelblokken bij medische marihuana is het bepalen van de juiste dosis. Het precisieniveau dat een inhalator biedt, maakt dan ook dat het in staat is te concurreren met strenge farmaceutische standaarden.

Hoewel er al verscheidene preklinische proeven zijn uitgevoerd met dergelijke inhalators, wachten we nog op de meeste resultaten. Met de roep om beoordelingen en analyses van deze conclusies, duurt het mogelijk nog even voordat de apparaatjes echt de standaard worden. Nu we echter het potentieel van deze apparaten kennen, is het misschien wel slechts een kwestie van tijd voordat ze algemeen worden in de branche.

External Resources:
  1. Vaporization as a Smokeless Cannabis Delivery System: A Pilot Study - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  2. Decreased Respiratory Symptoms in Cannabis Users Who Vaporize - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.