De RQS Seed Mix Packs zijn eindelijk hier - lees meer

By Luke Sumpter

Het roken van cannabis kent een lange geschiedenis. Moderne noviteiten, zoals vaporizers, stellen gebruikers in staat om temperaturen op de graad nauwkeurig te kiezen. Met toortsaanstekers kunnen blowers dab nails verhitten tot ze gloeiend heet zijn. En daarnaast hebben CO₂-extractietechnieken de kracht en zuiverheid naar voorheen onvoorstelbare hoogtes getild. Ondanks al deze baanbrekende ontwikkelingen, behouden traditionelere manieren ook hun charme en ritualistische aard. Een voorbeeld van zo’n bijzonder instrument is de Jamaicaanse steam chalice.

WAT IS EEN JAMAICAANSE STEAM CHALICE?

Een steam chalice is in feite een vaporizer van natuurlijke producten, die werkt op houtskool in plaats van een elektrisch verhittingselement. Het lijkt qua vorm op een bong of grote pijp. Een kokosnoot met water is daarbij aangesloten op een bamboestok waardoor je inhaleert. Bovenop de kokosnoot bevindt zich een pijpekop van klei waar je de wiet in stopt.

De steam chalice is onder de Rastafari een populaire manier om het kruid te inhaleren, vanwege de natuurlijke, biologische en gezonde aard ervan. Binnen de traditie ligt een sterke nadruk op gezondheid en op wat men een “Ital”-levenswijze noemt. Dit draait onder andere om het eten van biologische voeding. Het gebruik van een steam chalice past perfect bij deze levensstijl.

HOE GEBRUIK JE EEN STEAM CHALICE?

Bij het gebruik van een steam chalice vul je een uitgeholde kokosnoot voor de helft met water. Daarna breng je de pijpekop aan en vul je deze met droge toppen. Je plaatst daarbij een klein rooster van klei op het kruid als bescherming tegen de kool. Dit voorkomt dat de wiet verbrandt en daardoor is deze methode een gezondere keuze dan roken. Vervolgens leg je hete houtskool op het roostertje en inhaleer je door de bamboesteel. De hitte van de kool wordt in de pijpekop gezogen en verdampt de hars op de toppen. Dit zorgt voor een schone en aromatische stroom van cannabinoïden en terpenen richting de kokosnoot met water en vervolgens naar de longen.

Het roken van een steam chalice zou een natuurlijke manier zijn om je hogere zelf te vinden. Je maakt hierbij geen gebruik van moderne technologie, maar benut alle vier de elementen. De klei vertegenwoordigt de aarde, de kool staat voor vuur, de kokosnoot voor water en de damp is symbolisch voor lucht. De Rastafari roken een steam chalice niet zomaar voor een recreatieve high. Het gebruik van dit instrument is spiritueel van aard en vindt vaak plaats bij ceremoniën.

De handeling van alle onderdelen samenstellen en het branden van een vuurtje voor de houtskool duurt langer dan het opsteken van een joint. Dit deel van het ritueel vereist dan ook geduld en is op zichzelf al meditatief. De high wordt beschouwd als een katalysator van opbeurende vibes en wordt benut om positieve gedachten te kanaliseren.

Jamaicaanse Stoomkelk 4 Elementen

SOORTEN OM TE GEBRUIKEN MET EEN STEAM CHALICE

Om de traditionele ervaring met een steam chalice compleet te maken, is het mogelijk voor op Jamaica geïnspireerde cannabissoorten te kiezen. Deze bieden niet alleen een bevredigende high, maar smaken ook ongelofelijk wanneer je hun terpenen met een chalice verdampt.

DANCE WORLD

Dance World is een opbeurende en cerebrale sativa-dominante soort die een milde en heldere high levert. Een THC-gehalte van 12% verzekert dat je volledige controle houdt over de psychotrope effecten. En door de extra sativa-achtige stimulatie is ze ideaal op dagen dat je dingen wilt bereiken. Een hoog CBD-gehalte levert kalmerende en therapeutische elementen aan de soort. Ze is gecreëerd door twee fenotypes van Dancehall te kruisen en het resultaat daarvan met Juanita la Lagrimosa te veredelen. Haar kleine, compacte en kristalrijke toppen leveren geuren en smaken van dennen, fruit en kruiden.

Dance World is met gemak zowel binnen als buiten te kweken. Binnenplanten leveren een oogst op van ongeveer 500g/m² en worden 80cm hoog. Ze hebben daarbij een bloeitijd van 8 weken. Planten die buiten staan, leveren opbrengsten op van 425g/plant. Deze worden maximaal 120cm.

Dance World

Dance World

Dance World

Genetic background Dancehall 20 x Juanita la Lagrímosa
Yield indoor 475 - 525 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 8 weeks
THC strength THC: 12% (aprox.) / CBD: High
Blend 75% Sativa, 25% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 400 - 450 g/per plant (dried)
Height outdoor 80 - 120 cm
Harvest time Early October
Effect A motivating and inspiring feeling
 

Buy Dance World

 

FRUIT SPIRIT

Het lijkt wel alsof het rijke en pittige terpeenprofiel van Fruit Spirit speciaal bedoeld is om met een steam chalice te ervaren. Het verdampingsproces behoudt daarbij de delicate aromatische moleculen. Daardoor is elk hijsje een sterke zintuiglijke sensatie. De fruitige genen van deze soort stammen af van de ouders Blueberry en White Widow. Een vrijwel gelijke balans van sativa en indica, met een THC-gehalte van 18%, levert een sterke lichamelijke stone op met mentale motivatie.

Fruit Spirit is een eenvoudige soort om te kweken en presteert optimaal in een mild klimaat. Binnen produceren de planten ongeveer 400g/m² en worden ze 80-120cm hoog. Je mag deze toppen na een bloeiperiode van 7-8 weken knippen. Planten die je buiten kweekt, worden een stuk hoger, namelijk 220cm, en leveren oogsten op van soms wel 525g/plant.

Fruit SpiritFruit Spirit

Fruit Spirit Royal Queen Seeds
Genetic background Blueberry x White Widow
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low


Blend 60% Sativa, 40% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 220 cm
Harvest time Early October
Effect High (sweet taste)

 

Buy Fruit Spirit

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.