BHANG IS EEN TRADITIE

Ontdek waarom de Hindoe god Shiva voortdurend bhang drinkt om zijn magische krachten te versterken. Met dit gemakkelijke recept kun je zelf thuis genieten van de voordelen van het drankje. Een drankje dat al eeuwenlang door mensen wordt geconsumeerd. Bhang heeft een rijke geschiedenis in India, waar het sociaal geaccepteerd is. Het wordt gebruikt voor religieuze ceremonies en in de Ayurvedische geneeskunde. Rook of vape je liever niet? Dan vind je dit recept vast een verfrissende en krachtige aanvulling op je edibles menu.

EEN GESCHENK VAN DE GODEN

Bhang is een traditioneel drankje uit het noorden van India. Het is een wezenlijk onderdeel van de vele culturen aldaar. Het verbod op cannabis, waar de rest van India mee te maken heeft, is in deze regio's niet van toepassing. Bhang wordt gemaakt van de toppen en bladeren van cannabis, melk, water, specerijen en soms yoghurt. Het is verkrijgbaar in door de overheid geautoriseerde winkels in religieuze dorpen en de ingrediënten worden op straat in kraampjes verkocht. Bhang goli, balletjes bhang pasta die reeds zijn bereid met andere ingrediënten, zijn er heel gewoon. Het verhaal gaat dat Shiva neerdaalde vanuit het Hindu Kush berggebied om bhang cadeau te geven aan de mensheid.

Bhang Traditionele Drank Cannabis India

BHANG VOOR DE GEZONDHEID

De krachtige medicinale effecten van cannabis, die nu door de moderne wetenschap worden bevestigd, zijn al eeuwen bekend in de Ayurvedische geneeskunde. Cannabis in bhang werd aangeraden voor problemen met de spijsvertering, hoofdpijn en migraine, maar ook voor andere vormen van pijn en het behandelen van koorts. De lijst met aandoeningen die met cannabis kunnen worden behandeld, is echter veel langer.

BHANG IS OKÉ

In provincies waar cannabis al sinds het begin van de Hindoe cultuur onderdeel uitmaakt van het dagelijks leven, kleeft er helemaal geen stigma aan het gebruik. Dagelijks bhang drinken is een deel van de sociale structuur en het is een van de pijlers van veel religieuze rituelen. Bhang wordt tijdens tantrische yoga gedronken om de geslachtsgemeenschap te verbeteren. Het wordt ook aangeraden aan jonge bruiden tijdens de huwelijksnacht. Vedische teksten verwijzen naar cannabis als een heilige plant en de consumptie van bhang wordt beschouwd als manier om Shiva te aanbidden.

BHANG KAN KRACHTIG ZIJN

De ene cannabisplant is sterker dan de andere en hetzelfde geldt voor bhang, waarbij het kan variëren van zachtaardig tot kleurrijk trippend, maar ook van relaxed vrolijk tot verwoestend. Wees voorzichtig als je dit drankje voor het eerst probeert. In het spijsverteringsstelsel kunnen de effecten van cannabis namelijk worden vertienvoudigd. Er kan een vertraging optreden als het lichaam de cannabinoïden verwerkt, maar daarna komt de kracht hard aan.

Cannabisknoppen Voor Bhang Recept

BHANG RECEPT

Ingrediënten:

 • 2 kopjes water
 • 4 gram verse cannabis toppen
 • 4 gram verse cannabis bladeren 
 • 3 kopjes warme melk 
 • ½ kopje suiker of een eetlepel honing
 • 1 eetlepel kokosmelk 
 • 1 eetlepel gemalen amandelen
 • ½ theelepel gemalen gember
 • Een snufje garam masala
 • 1 theelepel grenadine

Werkwijze:

 1. Breng het water aan de kook in een middelgrote pan.
 2. Voeg alle cannabis toe.
 3. Laat het ten minste 10 minuten zachtjes koken.
 4. Haal de pan van de hittebron en voeg twee eetlepels melk toe. Roer goed. 
 5. Voeg langzaam de rest van de melk en amandelen toe, waarbij je voortdurend blijft roeren. 
 6. Zeef de mix om het plantenmateriaal en de grotere stukjes amandelen te verwijderen. 
 7. Voeg de overige ingrediënten toe en mix het goed. 
 8. Goed laten afkoelen en serveren.

Met slechts twintig minuten in de keuken heb je een verfrissend drankje en gezonde tonic gemaakt die al duizenden jaren hoog in aanzien staat. Geniet van dit geweldige, groene geschenk van Shiva.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.