Yoga leert ons los te breken van alledaagse patronen die onze gedachten vormgeven. We definiëren vaak wie we zijn door externe aspecten van het leven, zoals werk, relaties, afkomst of zelfs materialistische waarden, zonder ons te realiseren dat we emotionele pijn kunnen veroorzaken als we dit doen. Yoga heeft ontelbare doelen en een is het opwekken van een gevoel van de nooit eindigende cyclus van het geheugen, het verlangen en actie die onze gedachten voortdurend bezig houdt en ons belemmert de vele mogelijkheden van het leven te zien. Het beoefenen van yoga zorgt dat we deze mentale hindernissen afbreken die we onbewust hebben neergezet; ondersteunt cannabis dit proces of niet?

OVER YOGI'S EN CANNABIS LIEFHEBBERS

Waarom zou iemand op het idee komen om uit te zoeken of cannabis en yoga mixen? Nou, er zijn overeenkomsten tussen cannabis liefhebbers en mensen die yoga beoefenen. Er lijkt wat sympathie voor elkaar te zijn, waardoor het waarschijnlijker is dat de ene kant wil ontdekken wat de andere kant te bieden heeft; yogi's hebben meestal geen afkeer van cannabis en cannabis gebruikers zijn vaak nieuwsgierig naar de kalmerende effecten van yoga. De liefde voor de natuur en een beschouwende toestand zijn heel gewoon voor beide groepen, samen met het gevoel van het zoeken naar iets dat onder het oppervlak van het bewustzijn ligt.

VOORDELEN EN BEPERKINGEN VAN HET COMBINEREN VAN CANNABIS EN YOGA

In de meeste gevallen zijn mensen die aan yoga doen open-minded en niet veroordelend. Maar recent, sinds yoga een algemeen fenomeen geworden is, valt het op dat er een groeiend aantal yogi's zijn die competitie toevoegen aan hun oefeningen en, nog verbazingwekkender, anderen vertellen wat "goed" of "fout" is; een zinloze, oordelende houding. Alleen jij moet besluiten of het roken van cannabis tijdens het beoefen van yoga nut of een averechts effect heeft; niemand anders op de wereld kan dat voor jou bepalen en zeker niet de yoga-politie. Gelukkig zijn ze vrij vandaag.

1. GEFOCUST BLIJVEN

Gefocust blijven is essentieel bij het beoefenen van yoga. Als je geest afdrijft na het roken van cannabis, zal je waarschijnlijk moeilijkheden ervaren bij het bereiken van een meditatieve toestand, die liever vrij is van gedachten. Er zijn echter veel cannabis gebruikers die een verbeterde focus ervaren als ze high zijn, waardoor het voor hen gemakkelijker is schommelingen van de geest te vermijden.

Tip: De effecten van cannabinoïden zijn genuanceerd en zullen per persoon verschillen. Ontdek hoe jouw brein reageert op cannabis voordat je het beoefenen van yoga probeert te verbeteren. Als je je gedachten niet kan kanaliseren als je high bent, probeer dan de volgende keer iets minder te roken.

2. DE BALANS BEWAREN

Vaak nemen we de zwaartekracht iets anders waar als we high zijn, ofwel door het opwekken van een ongelooflijk licht gevoel, alsof we op wolken lopen, of het lijkt alsof we naar de grond worden getrokken, afhankelijk van de gerookte soort en de hoeveelheid. Voordat je een yogaklas volgt, wil je misschien eerst thuis proberen hoe cannabis je balans beïnvloedt. Het feit dat cannabis spieren kan ontspannen, helpt lichamelijke barrières overkomen bij het beoefenen van yoga, zodat het soms kan helpen een joint te rollen voor je je yogamat uitrolt.

Tip: Probeer de neiging met anderen te concurreren te onderdrukken om je individuele tempo te ontdekken. Snelle bewegingen en high-intensity flows zullen niet perse het nieuwe niveau van ontspanning opwekken waar mensen op doelen als ze yoga en wiet combineren.

3. CORRECT ADEMHALEN

Het roken van cannabis, zeker in combinatie met tabak, heeft een negatieve impact op onze longen en beïnvloedt ons vermogen correct adem te halen, wat essentieel is bij het beoefenen van yoga. Als je buiten adem bent, zullen bepaalde ademtechnieken lastiger lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Wanneer je ook nog last hebt van een droge mond, zal het correct ademhalen wellicht nog lastiger worden.

Tip: Schakel over naar een vaporizer om de negatieve gezondheidsaspecten te verminderen, die door verbranding worden veroorzaakt en drink veel water. Gebruik alleen edibles als je bekend bent met de dosering die bij je behoeften past en houd rekening met de timing.

DE IMPACT VAN DOSERING EN SOORT

Allereerst hoef je niet zoveel mogelijk te roken voor het beoefenen van yoga. Dat gevoel van ongelooflijk high zijn is geweldig, maar leidt uiteindelijk tot afleiding en een gebrek aan concentratie, waardoor de yoga ervaring niet zal zorgen voor de vele effecten. Als je nog nooit cannabis in een microdosering hebt geprobeerd, is dit het overwegen waard, waarna je de dosering elke sessie langzaam verhoogt. De dosering hangt af van je voorkeur, maar over het algemeen is het verstandig je kalm en zelfverzekerd te voelen.

Voor wat betreft de soorten, houden veel wiet-liefhebbende yogi's zich aan indica-dominante hybrides om lichamelijke ontspanning te verzekeren, gecombineerd met een cerebrale Sativa high om spiritualiteit te versterken. Anderen geven de voorkeur aan de kalmerende sensatie van CBD-rijke varianten en vinden de psychoactieve high van THC eerder storend dan behulpzaam. Als je niet bereid bent cannabis te kopen van je lokale cannabis distributeur, kan je het simpelweg zelf kweken; je zal een uitgebreid aanbod met de beste cannabis soorten hier bij Royal Queen Seeds vinden.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.