Er zijn niet veel planten op deze planeet die meer variaties hebben als het gaat om smaken, geuren en natuurlijk effecten. Deze smaken evolueren continu, dankzij een voortdurend proces van hybridisatie. Het is bijna onmogelijk te schatten hoeveel smaken er zijn; het is een oneindige reeks van verschillende biologische en chemische tonen.

Er zijn meer dan 100 terpenen die onze smaakpapillen verwennen met veel verschillende smaken. Er zijn zoveel smaken, en variaties in deze smaken, dat het aantal bijvoeglijke naamwoorden in de meeste talen eigenlijk niet groot genoeg is om de complexe, aromatische situatie nauwkeurig te beschrijven. Wanneer het evaluatieproces correct wordt uitgevoerd, hebben we een goede kans dichterbij de waarheid te komen, waarmee het ware aromatische karakter, of de ziel van een cannabis soort, wordt bedoeld.

VOORAFGAANDE STAPPEN VOOR DE EVALUATIE

Voordat het tijd is om de cannabis te evalueren, moeten we verzekeren dat er geen factoren aanwezig zijn die onze zintuigen kunnen beïnvloeden tijdens deze evaluatie. Allereerst moet je de gewenste manier van consumeren bepalen en je ook hieraan houden. Het is het beste om de cannabis te consumeren zoals je altijd zou doen, of het nu met een bong, vaporizer, vloeipapiertje of een joint zonder toegevoegde smaken is. Joints zijn natuurlijk al kritisch, vanwege de smaken van de tabak die ongewenst zijn in ons evaluatieproces, zelfs als je normaal gesproken je wiet in een joint rookt. Zorg voor een schone mond, die vrij is van enige smaken van drankjes of eten.

UITERLIJK ONDERZOEK

Het onderzoek van het uiterlijk van de cannabis is bijna net zo belangrijk als de evaluatie van de rook. De uiterlijke verschijning van cannabis bloemen vertelt veel over de aard van de wiet en niet alleen als het gaat om de smaak. Het geeft inzicht in de genetische samenstelling van Indica en Sativa genen, de verwachte kracht en, in sommige gevallen, de kweekmethoden en de meststoffen die de kweker heeft gebruikt om de cannabis te produceren. Je moet je zintuigen trainen als een Jedi ridder, waarbij je alles nauwkeurig inspecteert wat van belang kan zijn. Hier zijn is een korte checklist die je mogelijk kan volgen:

1. Bekijk de wiet: Glanzend/mat, grof/fijn, schoon/smoezelig, compact/los, oud/fris.

2. Raak de wiet aan: Hard/zacht, klef/krokant, kleverig/droog, zwaar/licht, stevig/luchtig.

3. Ruik de wiet: Zurig, citrus/citroenachtig, zoet, licht, hazy, skunky, prikkelend, muskusachtig, aards, houtachtig, bloemig, wierook, cheese, wijn, vers/rijp/rot fruit, exotisch/traditioneel, etc.

proeven van cannabis

EVALUATIE VAN HET ROKEN

Het proces moet altijd testen bevatten van de psychoactieve/lichamelijke effecten van THC en CBD, maar ook een uitgebreide evaluatie van de smaak en algehele aromatische prestaties. De volgende aspecten kunnen worden overwogen:

• Het individuele type van de high (cerebraal/ontspannend, activerend/narcotisch, creatief/beschouwend)

• De gemiddelde duur van de high (hoelang duurt het om terug te komen van de high en hoe voelt het? Hoeveel minuten om het hoogste punt, of de piek, te bereiken? Wat zijn de benodigde hoeveelheden?)

• Het tolerantie bereik. (Sommige wiet heeft bijna geen effect meer als je het al een tijdje rookt, terwijl andere soorten zeer consistent zijn in het continu opnieuw bereiken van hetzelfde effect.)

• Medicinaal effect (als je een aandoening of ziekte hebt en experimenteert met verschillende soorten cannabis, is het heel belangrijk om ontspannen te zijn en goed te luisteren naar wat je lichaam je vertelt terwijl je onder invloed raakt van het door jou gekozen medicijn. Als het niet werkt voor jouw aandoening, wees dan eerlijk en probeer iets anders, bijvoorbeeld een andere soort of een hele andere therapeutische aanpak.)

• Tot slot, de smaken! Je kan de omschrijvingen van de geur gebruiken of zelf proberen om deze smakelijke cannabis bloemen te beschrijven, die zoveel mensen lijken te waarderen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.