By Luke Sumpter

Haze Cannabis - De Royal Queen Seeds Collectie

Haze Genetics

Haze: in De Wolken

Haze soorten zijn buitengewone sativa soorten, ook al hebben ze wel een omstreden en vage geschiedenis. Sam the Skunk Man vindt dat de ware oorsprong van Haze in zijn versie ligt, terwijl Nevil Schoenmakers, de originele "King of Cannabis", een meer plausibele verklaring heeft voor het erfgoed en de daaropvolgende verbeteringen van Haze. Maar zelfs zijn beweringen zijn niet zonder tegenstrijdigheden.

Als het gaat om het prille begin van de Haze geschiedenis, zijn er nog veel onzekerheden. Beide bovengenoemde partijen noemen de "Haze Brothers" van de Amerikaanse West Coast zonder twijfel als makers van de soort. De broers stonden bekend voor het kweken van een grote selectie sativa genetica en kweekten blijkbaar van alles, van Thai tot Colombian en zelfs Mexican en South Indian soorten. In de jaren '60 en '70 werden ontzettend veel verschillende landrassen gekruist en dit resulteerde uiteindelijk in wat we vandaag kennen als de originele Haze hybride.

Verspreiding Van Haze

In de jaren '80 vonden deze genetica hun weg naar Nederland. Via een combinatie van selectief breeden en aanpassingen om binnen kweken mogelijk te maken, werden de moderne Haze varianten ontwikkeld. Veel zadenbanken en Europese breeders zouden een groot gedeelte van de volgende drie decennia gebruiken om dit werk voort te zetten en bij te slijpen.

Sativa liefhebbers zullen een Haze onmiddellijk verkiezen boven andere soorten. Het roken van een Haze is een unieke, geestverruimende ervaring. Een Haze zorgt voor het complete tegenovergestelde van het couch-locking Kush effect en is meer psychedelisch en cerebraal dan lichamelijk. Waar het lichtje uitgaat van zware indica's, zullen echte Haze soorten de verbeelding aanwakkeren. Haze zal altijd de 1ste keuze zijn voor Cloud Eaters en ze is dan ook echt een soort voor de dromers onder ons.

Wat Maakt RQS Haze Soorten Zo Speciaal?

Royal Queen Seeds werd opgericht door sativa liefhebbers, dus het is geen verrassing dat een aantal van de meest bijzondere Haze soorten exclusief in de RQS Haze Collection kunnen worden gevonden. Authentieke Haze wordt vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard. Haze van topklasse wekt echter trippy, euforische vibraties op zoals geen enkele andere cannabis dat kan.

Er zijn maar weinig cannabis zadenbanken die authentieke Haze genetica bezitten. Er zijn er nog minder die de expertise in huis hebben om Haze succesvol te hybridiseren. Royal Queen Seeds biedt het allemaal. Dankzij Fire Haze genetica en tientallen jaren meester breeding expertise, zijn onze zaden feminized en behoren hoogstwaarschijnlijk tot de beste head stash soorten op de huidige markt.

Shogun

Shogun Cannabis Strain

Van alle van Haze afkomstige wietsoorten in de Royal Queen Seeds-catalogus geldt Shogun als een van de sterkste. Onze ervaren breeders creëerden deze THC-knaller door Amnesia Haze en Gorilla Glue #4 te kruisen. Deze combinatie heeft geleid tot een plant met een uitzonderlijke trichoom-dichtheid en bijzonder harsrijke toppen.

Shogun erfde verschillende eigenschappen van beide ouders. Haar Haze-voorouders garanderen verfrissende terpenen en een stimulerende high, en haar Gorilla-genen staan aan de basis van het spectaculaire THC percentage van 25%. Stop deze toppen in een blunt of bong en je kunt een snelwerkend, cerebraal effect verwachten. Een lachkick of creatieve boost is daarbij eerder regel dan uitzondering. De scherpe citrus-, aarde- en dennensmaak maakt het helemaal af.

Shogun cannabis is zowel binnen als buiten een genot om te kweken. Binnenplanten worden slechts 90 tot 140cm hoog, terwijl ze in negen tot elf weken maar liefst 550 tot 600g/m² produceren. Buiten bereikt deze soort echter een hoogte van 190cm en kun je eind oktober tot wel 750g/plant oogsten!

Shogun
Amnesia Haze x Gorilla Glue 4
550 - 600 gr/m2
90 – 140 cm
9 - 11 Weken
THC: 25%
Sativa 70% Indica 30%
650-750 gr/plant
150 - 190 cm
Eind oktober
Helder, Rustgevend, Stimulerend, Vrolijk

Koop Shogun

AMG

AMG Cannabis Strain

AMG (Amnesia Mac Ganja) is een prachtig voorbeeld van wat Haze-genen te bieden hebben. Onze breeders produceerden deze sativa-dominante hybride door Amnesia met Mexican Haze te kruisen. Het resultaat is een sterke wietsoort met 22% THC en citrus- en aardachtige terpenen. Dit fytochemische profiel zorgt voor een typisch Haze effect. Zet je dus schrap voor een karrenvracht aan energie en motivatie. Probeer deze toppen 's ochtends samen met een sterke kop koffie en geef je dag meteen een goede start. Als je een voorliefde hebt voor edibles, dan is AMG hier ook perfect voor. Je voelt je extra stoned, maar ook enigszins alert en energiek.

Binnen wordt AMG tussen de 80 en 120cm groot, wat haar ideaal maakt voor kleinere ruimtes. Houd haar goed verlicht en voldoende gevoed, dan kun je na een bloeiperiode van tien tot elf weken tot wel 500g/m² oogsten. Buitenplanten geven de voorkeur aan een lang groeiseizoen en worden tussen de 140 en 200cm groot. Zet ze op een zonnige plek en eind oktober of begin november kun je 550 tot 600g/plant oogsten.

AMG - Amnesia Mac Ganja
Amnesia x Mexican Haze
450 - 500 gr/m2
80 - 120 cm
10 - 11 Weken
THC: 22%
Sativa 80% Indica 20%
550 - 600 gr/plant
140 - 200 cm
Oktober
Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop AMG - Amnesia Mac Ganja

Royal Moby

Royal Moby Cannabis Strain

Royal Moby, ook bekend als 'Moby Dick', maakt gebruik van haar Haze-achtergrond om een kolossale oogst te genereren. Deze nakomeling van de originele Haze en White Widow loopt over van de legendarische genen. Ze staat garant voor een zeer degelijk THC percentage, een complex terpenenprofiel en een indrukwekkende productiviteit.

Met deze toppen ervaar je een gebalanceerde high die wordt gekenmerkt door fysieke ontspanning en mentale helderheid. De bosbessensmaak gecombineerd met citrus, aardsheid, kruiden en peper maakt van elk trekje een waar smaakfestijn. Met een joint proef je dit al een beetje, maar met een vaporizer komen de smaken pas echt tot hun recht.

Veel wietkwekers zijn dol op Royal Moby vanwege haar gigantische opbrengsten. Binnenplanten blijven lekker compact, rond de 80 en 140cm. Ze produceren daarbij tot wel 600g/m² gedurende een bloeiperiode van slechts 9-10 weken. Buiten kan Royal Moby echter wel 3 meter hoog worden! In dat geval kun je eind oktober zo'n 700g/plant incasseren.

Royal Moby
Haze x White Widow
550 - 600 gr/m2
80 - 140 cm
9 - 10 weken
THC: 21%
Sativa 65% Indica 35%
650 - 700 gr/plant
200 - 300 cm
Eind oktober
Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Royal Moby

El Patron

El Patron Cannabis Strain

El Patron is Spaans voor 'De Baas', en ze doet haar gezaghebbende naam eer aan. Ze heeft een indrukwekkende stamboom en zit boordevol Haze-genen. Daarbij produceert ze veel THC en heeft ze talloze prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs in de categorie 'Common Weed Cultured in Soil' op de Highlife Cup. Deze succesvolle soort stamt af van AMG en Shiva en produceert taps toelopende toppen met mooie paarse tinten.

22% THC en grote hoeveelheden myrceen en limoneen komen samen om een fysiek ontspannende high te produceren. Een heerlijke sensatie die het lichaam kalmeert en tegelijkertijd de geest zuivert. Perfect voor in de avonduren na een drukke werkdag als je niet al te stoned wilt worden.

El Patron past prima in een kleine kweektent of een omgebouwde doos. Als je wat LST en topping toepast, kun je haar redelijk compact houden, rond de 90cm. Na een bloeifase van negen tot tien weken kun je daarbij tot wel 550g/m² oogsten. Buiten presteert ze het beste in regio's met een lang groeiseizoen. Door haar naast andere planten te kweken, houd je ongedierte op natuurlijke wijze op afstand. Eind oktober oogst je tot wel 600g/plant!

El Patron
AMG x Shiva
450 - 500 gr/m
90-130 cm
9 - 10 weken
THC: 22%
Sativa 60% Indica 40%
550 - 600 gr/plant
140 - 200 cm
Eind oktober
Krachtig, Stoned

Koop El Patron

Shining Silver Haze

Shining Silver Haze

Hele zadenbanken zijn opgericht op de combinatie van Northern Lights, Skunk en Haze genetica. Door deze drie legendarische varianten succesvol te hybridiseren in een definitieve Haze hybride, kan Royal Queen Seeds jou Shining Silver Haze aanbieden.

Het mengen van indica genetica met Haze is een gecompliceerde aangelegenheid. Het vinden van de juiste balans tussen een verkorte bloeiperiode en optimale Haze omstandigheden is geen gemakkelijke taak. Met Shining Silver Haze, heeft RQS de kenmerkende, cerebrale effecten van deze soort kunnen behouden, terwijl de bloeiperiode is verkort. Kwekers kunnen zich verheugen op een zware oogst met high flying Haze toppen in een bloeiperiode van slechts 9-10 weken!

Daarnaast zijn de planten veel compacter en gemakkelijker te beheersen als er binnen wordt gekweekt, want dan worden ze ongeveer 1m hoog. Buiten kan deze dame uitgroeien tot een boom van 2m, gedecoreerd met eersteklas toppen. Als je Haze van topklasse wenst, zonder veel inspanningen, zal je uitsluitend Shining Silver Haze in je kweekruimte moeten zetten.

Shining Silver Haze
Haze x (Skunk x Northern Light)
600 - 650 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 11 Weken
THC: 21%
Sativa 75% Indica 25%
600-650 gr/plant
180 - 220 cm
Eind oktober
Zwaar

Koop Shining Silver Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Onder kwekers staat Amnesia Haze met stip op één als het gaat om de meest populaire Haze variant ter wereld. Deze soort heeft elke belangrijke cannabis cup al veroverd en is dus, als gevolg hiervan, een van de bestverkopende soorten van dit moment.

Amnesia Haze is ongelooflijk krachtig, dankzij het THC niveau van wel 22%. Groentjes opgelet: Deze soort komt met zwaar geschut. Amnesia Haze is een oprechte .50 kaliber Haze, die wereldberoemd is vanwege de langdurige euforie en unieke, tropische smaak.

De opbrengsten kunnen heel gul zijn, ervan uitgaande dat je het geduld hebt voor een bloeiperiode van 12 weken. Ervaren sativa kwekers die zoeken naar een buitengewone soort, mogen Amnesia Haze eigenlijk niet missen.

Amnesia Haze
Origineel Amnesia Haze
600 - 650 gr/m2
80 - 140 cm
10 - 11 Weken
THC: 22%
Sativa 70% Indica 30%
650 - 700 gr/plant
175 - 210 cm
Eind oktober
Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

Koop Amnesia Haze

Royal Haze Automatic

Royal Haze Auto

Beginnende kweker? Doorgewinterde sativa kweker die zoekt naar een onderhoudsarme soort? Laat ons je introduceren aan Royal Haze Automatic. Als je sativa's wil kweken met 15%+ THC in een doorlooptijd van slechts 10-12 weken, dan kan dat tegenwoordig!

Royal Queen Seeds' next generation breeding programma heeft geleid tot een groot aantal Fire autoflowering soorten die absoluut kunnen wedijveren met de fotoperiode alternatieven. Royal Haze Automatic is een erfgoed mix van Amnesia Haze, Skunk en Ruderalis.

Royal Haze is compact en zal de 1m niet overschrijden. Ze kan gemakkelijk worden gekweekt en produceert een flinke hoeveelheid toppen. Royal Haze Automatic zal je bekeren. Ze is in staat binnen tot wel 350g/m² te produceren, tegen 180g/plant buiten, dus je hebt geen enkele reden deze zaden niet te proberen.

Royal Haze Auto
Amnesia Haze x Skunk x Ruderalis
300 - 350 gr/m2
65 - 85 cm
8 - 9 weken
THC: 15%
Sativa 50% Indica 20% Ruderalis 30%
130 - 180 gr/plant
120 - 150 cm
12 - 13 after sprouting
Helder, Stimulerend

Koop Royal Haze Auto

Haze Berry

Haze Berry

De fusie tussen Shining Silver Haze en DJ Short Blueberry heeft geleid tot een Haze hybride die barst met zoete smaken, terwijl de high nog lekkerder is. Haze Berry is zeker geen standaard Haze. De meester breeders bij Royal Queen Seeds hebben wederom een soort geproduceerd die je kijk op Haze varianten zal veranderen.

Visueel vertoont Haze Berry een buitengewone combinatie van indica en sativa eigenschappen. Lange, slanke bladeren en lage voedingsbehoeften classificeren haar als een klassieke sativa, terwijl de compacte structuur en dichte, overvloedige toppen het indica erfgoed bewijzen.

Na een bloeiperiode van 9-11 weken en een beetje liefde en aandacht, kan je binnen tot wel 575g/m² verwachten, tegen 650g/plant buiten. In koelere omstandigheden kunnen planten paarse/blauwe kleuren ontwikkelen. 20% THC en een mix van geestelijke en lichamelijke effecten onderscheiden Haze Berry van de gemiddelde soort. Een initiële euforische rush maakt ruimte voor een kruipende, lichamelijke stone, waardoor Haze Berry een favoriet is bij rokers die andere Haze soorten te jachtig en cerebraal vinden.

Haze Berry
Blueberry x Shining Silver Haze
525 - 575 gr/m2
60 - 100 cm
9 - 11 Weken
THC: 20
Sativa 60% Indica 40%
600-650 gr/plant
160 - 180 cm
Eind oktober
Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

Koop Haze Berry

Chocolate Haze

Chocolate Haze

Iedereen houdt van een comeback. Royal Queen Seeds heeft de vintage Chocolate Thai OG en Cannalope Haze opnieuw ontworpen en opgestart om Chocolate Haze te kunnen ontwikkelen. Tijdens de jaren '80 was cannabis met chocolade aroma's en zoete smaken het meest gewild bij en geprezen door connaisseurs. Helaas was de Chocolate Thai manie van korte duur.

Onze 21e-eeuwse Chocolate Haze is cannabis van topklasse met 20%+ THC. Deze moderne klassieker wordt gekenmerkt door een opwekkende en langdurige buzz in de bol en bezit geen van de nadelen die worden geassocieerd met veeleisende Thai soorten. De decadent zoete chocolade- en koffiesmaken zijn echter allemaal rijkelijk behouden gebleven.

Je kunt een redelijke groeicyclus verwachten met een verkorte bloeiperiode van 9-10 weken. Daarnaast kan de oogst van de 90-160cm grote binnenplanten oplopen tot wel 500g/m². Buiten kunnen de 2m hoge Chocolade ganja bomen onder ideale omstandigheden wel 500g/plant produceren. De oogsten zullen verrukkelijk zijn en de effecten krachtig met deze Chocolate Haze.

Chocolate Haze
OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
9 - 11 Weken
THC: 20
Sativa 95% Indica 5%
450 - 500 gr/plant
150 - 200 cm
Eind oktober
Zwaar

Koop Chocolate Haze

Lemon Shining Silver Haze

Lemon Shining Silver Haze

Lemon Shining Silver Haze is de Haze met een citrus twist. Door de tropische Amnesia Haze te kruisen met de sappigste Lemon Skunk, heeft Royal Queen Seeds iedere sativa liefhebber iets geschonken waar ze heel gelukkig van zullen worden. Frisse, zurige citroenaroma's zullen de kweekruimte parfumeren. Daarnaast smaakt deze zoete citrus Haze net zo goed als ze eruit ziet, waardoor je continu naar meer verlangt.

De effecten van deze soort zijn bijna volledig cerebraal en kunnen onmiddellijk worden gevoeld. Energieke, creatieve uitspattingen zijn heel gewoon. Misschien ruim je je kamer op of schilder je een impressionistisch kunstwerk! Het hangt allemaal af van je stemming en de dosering van deze zoete citroen groeidiamantjes.

Vroeg trimmen/trainen is een methode die wordt aangeraden bij het kweken van Lemon Shining Haze. Kies de Screen Of Green (ScrOG) methode om de maximale oogst te bereiken. Deze soort is de winnares van vele prijzen in de cannabis industrie en haar kwaliteit wordt onderbouwd door de resultaten die thuiskwekers behalen, zowel binnen als buiten in zuidelijke klimaten. Reserveer dit seizoen een plekje in je cannabis tuin voor de Koningin van de Haze soorten, die maar liefst 25% THC bevat.

Lemon Shining Silver Haze
Lemon Skunk x Shining Silver Haze
600 - 650 gr/m2
80 - 140 cm
9 - 10 weken
THC: 21%
Sativa 75% Indica 25%
650 - 700 gr/plant
130 - 170 cm
Half Oktober
Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Lemon Shining Silver Haze

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.