De ongelofelijke historie van Cheese cannabissoorten

Sinds de cannabisveredeling en teelt tot bloei zijn gekomen, zijn diverse variëteiten wiet opgekomen. Er zijn complete families van soorten die worden geassocieerd met een specifieke smaak of sensatie. Zo geven Kush planten gewoonlijk een zeer krachtige high. Haze soorten zijn watertandend lekker en leveren een opwekkende buzz. En Diesel planten ruiken eigenlijk ook echt naar diesel. In sommige gevallen is een complexe smaak enorm gewild onder ware cannabisconnaisseurs. Behoor je tot dit kamp? Dan kan een sterke, hartige smaak, zoals die door Cheese soorten geboden wordt, precies zijn wat je zoekt. Bij RQS bieden we een reeks Cheese planten aan die je kunt bestellen om het zelf te ervaren. Er gaat een bijzondere historie schuil achter de ontwikkeling van Cheese soorten en de effecten waar ze om bekend staan.

Royal Cheese

WAT IS EEN CHEESE SOORT?

Cheese is wereldberoemd, naast de soorten die gebruikt zijn om deze hybride cultivar te creëren. Tegenwoordig zijn er talloze Cheese varianten die terug te herleiden zijn naar de genetica van de originele Cheese. Cheese soorten worden geprezen om hun pittige, hartige smaak. Deze staat in contrast met de zoete, fruitige en kruidige smaken die sommige andere planten hebben. De terpenen van Cheese zijn eigenlijk behoorlijk gevarieerd en komen samen om de krachtige pikante geur te vormen. De intense geur van octaanzuur wordt daarbij gecombineerd met de zoete, fruitige tonen van methyl-tert-butylether en ethyl methyl ethaanzuur. Er is ook nog isovaleriaanzuur in combinatie met meer vies ruikende terpenen, zoals hexaanzuur (wat ruikt naar boerderijdieren) en methylmercaptaan (wat naar rottende kool ruikt).

Dat klinkt als een veelzijdige en excentrieke smaak. Inderdaad, deze combinatie van aroma’s is niet voor iedereen weggelegd. Op dezelfde manier als kaas zowel heerlijk kan smaken als verschrikkelijk kan ruiken, hebben Cheese soorten hun aantrekkingskracht. Er bestaat tenslotte een umami effect bij Cheese soorten. Je ervaart een zachte smaak die het scherpe randje wegneemt van de sterke aroma’s.

Cheese produceert ook veel THC-rijke trichomen die een ontspannende, gelukzalige high geven. Ze wordt daarom toegepast ter verlichting van pijn, angst en depressies, maar ook bij het herstellen van de eetlust. Het is dan ook niet meer dan logisch dat deze speciale soort zo populair is geworden. Maar waar komt ze eigenlijk precies vandaan?

WAAR KOMT CHEESE VANDAAN?

De oorspronkelijke Cheese soort dook op in de jaren ’80 onder mysterieuze omstandigheden. Volgens de legende verhuisde de uit Californië afkomstige teler Sam “the Skunkman” naar Nederland. Hier wilde hij het kweken serieus aanpakken. Hij bracht een eigen iconische creatie mee, Skunk #1. Deze werd populair onder Nederlandse kwekers wegens de snelle productietijd. Een terugkerend probleem was echter dat de geur van de planten te sterk was. Zo sterk zelfs dat het lastig zou worden om te voorkomen dat er ongewenste aandacht werd getrokken. Toen een partij Skunk zaden het Verenigd Koninkrijk bereikte in 1988, gebeurde er iets opmerkelijks.

Een teler in Zuidoost Engeland kwam erachter dat de resulterende plant een kenmerkende kazige geur had. Daarbij ontdekte men de enorme opbrengsten van de soort. Ze werd dan ook gekloond en een zeer succesvolle plant door heel het Verenigd Koninkrijk. De soort dook op bij verschillende festivals en alternatieve gemeenschappen in de jaren ’90. Ze werd daarbij de favoriete plant in de opkomende ravescene. Wat er ook is gebeurd met de partij zaden, het resulteerde in de creatie van een Cheese cannabisplant. Haar sterke smaak en de high leidde tot een toenemende vraag. Tegenwoordig is ze een veelvoorkomende soort in het Verenigd Koninkrijk en in elk rechtsgebied waar cannabis legaal is.

Skunk XL Royal Queen Seeds

HOE KWEEK JE CHEESE?

Als je wilt zien waar alle opwinding vandaan komt, bestel dan onze Cheese zaden en kweek ze zelf. Dit zou geen bijzonder moeilijke plant moeten zijn om te kweken onder de juiste omstandigheden. Het resultaat is doorgaans een overvloedige oogst. De toppen hebben daarbij een THC gehalte van rond de 17%. Cheese soorten zijn veerkrachtig en bloeien zo’n acht à negen weken. De soort kan schommelingen in vochtigheid aan. Maar zorg wel dat de temperatuur tussen de 21–26°C (of 70–80°F) blijft.

Als er genoeg licht en ruimte wordt gegeven om te floreren, kunnen Cheese soorten meer dan 200cm hoog worden. Bij binnenkweek moet je dan ook zorgen dat je genoeg ruimte hebt. Daarbij kun je trainingstechnieken hanteren om de hoogte te beperken. Het ruimteprobleem kun je ook compleet omzeilen met Royal Cheese Automatic. De meeste Cheese soorten groeien struikvormig. Wat licht snoeien/ontbladeren kan daarbij handig zijn om de topproductie te vergroten. Op vergelijkbare wijze kan de ScrOG (screen of green) methode helpen om de kracht van de toppen te optimaliseren. Daarover kun je alles lezen in onze gids.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.