Cannabis minder schadelijk is dan tabak en alcohol. De plant is afkomstig uit Zuid- en Centraal-Azië en wordt al sinds de oudheid gebruikt voor hennep, olie, medicinale, spirituele en recreatieve doeleinden.

Het wordt geclassificeerd als tranquillizer, maar veel gebruikers melden ook stimulerende effecten. Een onderzoek uit 1999 van het Institute of Medicine heeft vastgesteld dat minder dan tien procent van de gebruikers van marihuana ervan afhankelijk zijn. De studie toonde ook aan dat:

  • De afhankelijkheid van tabak 32 procent is
  • De afhankelijkheid van alcohol 15 procent is

Cannabis wordt een 'gateway drug' genoemd door degenen die zich verzetten tegen de decriminalisering, maar veel onderzoeken hebben aangetoond dat dit een verkeerde veronderstelling is. De meerderheid van de mensen die cannabis gebruiken doen dat slechts op incidentele basis en geven het op als de enige illegale drug ze gebruiken.

Gerelateerd Artikel
Cannabis voor Angst

Psychoactieve stof in Cannabis

Tetrahydrocannabinol ofwel THC, is het belangrijkste psychoactieve metaboliet van de cannabisplant. Het bevindt zich in de bloemen, knoppen en bladeren. Wetenschappers denken dat de plant THC produceert om zich te beschermen tegen planteneters. THC reageert op de cannabinoïde receptor, die is gelegen in het centrale zenuwstelsel. THC fungeert als een psychoactieve drug en een milde pijnstiller.

De analgetische (pijnstillende) eigenschappen worden veroorzaakt door zijn vermogen om zenuwcellen in het ruggenmerg te veranderen.
Federale wetten in de VS hebben cannabis tot 'schedule I' drug verklaard, en verbieden het nog steeds. Dit heeft bepaalde staten er niet van weerhouden marihuana te decriminaliseren en ook toe te staan voor medisch gebruik. Nu is de grootste stad op het Noord-Amerikaanse continent, Mexico-City, ook zo ver om cannabis te decriminaliseren.

De Amerikaanse staat Colorado is de eerste Amerikaans staat die regulering van de cannabismarkt toestaat.

Een onderzoek uit 1999 van het Institute of Medicine heeft vastgesteld dat minder dan tien procent van de gebruikers van marihuana ervan afhankelijk zijn.

Depression Cannabis

Cannabis als stemmingsstabilisator

Veel mensen beginnen pas na het uitproberen van andere behandelingen met het gebruik van cannabis om hun stemmingen te stabiliseren. Synthetische drugs, lichttherapie, acupunctuur en psychotherapie worden gebruikt om mensen te behandelen die lijden aan depressies en bipolaire stoornissen.

Geneesmiddelen die de serotonine in de hersenen regelen hebben aangetoond dat het een deel van de mensen die lijden aan depressies helpt. Dezelfde drug kan evenwel gevaarlijk zijn voor mensen die leiden aan een bipolaire stoornis. Teveel serotonine kan een manische periode veroorzaken. Daarentegen heeft cannabis aangetoond dat het de manische perioden vermindert terwijl het tegelijkertijd de dieptes van een depressie nivelleert.

Verminderde bijwerkingen van cannabis

Een van de belangrijkste oorzaken die door gebruikers van cannabis worden aangehaald in verband met het reguleren van stemming, is het gebrek aan bijwerkingen in vergelijking met andere medicatie die voor dezelfde symptomen wordt gebruikt. Sommige van bijwerkingen van deze medicijnen zijn een droge mond, vermoeidheid, gewichtstoename, slapeloosheid en een verminderde seksuele drang.

Hoewel cannabis soms een droge mond veroorzaakt zijn de bijwerkingen zijn nog steeds aanzienlijk minder dan die van de voorgeschreven medicatie.

Cannabis en depressies

Naar schatting kosten depressies de Amerikaanse economie $ 47 miljard dollar, zowel aan kosten voor gezondheidszorg als verloren productiviteit. 18 miljoen mensen lijden aan depressies. Het komt vooral in bepaalde families voor. Depressies kunnen ook worden veroorzaakt door:

  • Het verlies van een baan, of stress om de financiën
  • De dood van een geliefde
  • Chronische of slopende ziektes

Cannabis heeft aangetoond mensen die lijden aan een milde tot matige vorm van depressie te helpen. Soms wordt het gebruikt in combinatie met gedrags- en lichttherapie. Het heeft zelfs geholpen bij mensen die op geen enkele ander wijze geholpen konden worden.

Naarmate meer artsen vertrouwd raken met studies over cannabis, zal het gebruik ervan in de behandeling van depressies en bipolaire stoornissen in de komende jaren toenemen. Dat betekent dat miljoenen mensen zullen worden geholpen door medicinaal gebruik van marihuana.

Medical DisclaimerInformation listed, referenced or linked to on this website is for general educational purposes only and does not provide professional medical or legal advice. Royal Queen Seeds does not condone, advocate or promote licit or illicit drug use.

Royal Queen Seeds Cannot be held responsible for material from references on our pages or on pages to which we provide links, which condone, advocate or promote licit or illicit drug use or illegal activities. Please consult your Doctor/Health care Practitioner before using any products/methods listed, referenced or linked to on this website.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.