By Adam Parsons
Zie meer
 
Zie meer
 
 
Zie meer
 
 
 


Hoe Kun Je Het Herkennen?

Boor is een essentiële micronutriënt in alle planten. Het levert structurele integriteit voor celwanden, helpt bij het handhaven van het plasmamembraan en bevordert de gezondheid van andere metabolische paden. Onoplosbaar boor speelt een belangrijke rol in de integriteit van planten. Oplosbaar boor is waarschijnlijk de boosdoener voor overdosis; Oplosbaar boor is echter de bron voor onoplosbaar boor dat in plantencellen wordt gebruikt.

Boor wordt vastgezet zodra het door de plant wordt opgevangen, zodat een boortekort alleen voorkomt bij nieuwe groei. Stikstof, calcium en andere essentiële plantenvoedingsstoffen werken samen met boor om de gezondheid van de planten te waarborgen. Planten kunnen een aantal symptomen aantonen als er een gebrek aan boor is. Er kunnen bijvoorbeeld grijze of bruine droge plekken optreden die vergelijkbaar zijn met tekenen van een calciumtekort, alleen zijn de vlekken in dit geval groter. Zo kunnen ook paarse stengels een symptoom zijn van koude, stikstof toxiciteit of boortekort. Alleen worden bij een boortekort de stengels veel zachter.

Een boortekort kan de kwaliteit van je planten drastisch beïnvloeden. Het gevolg kan het resultaat zijn van een dergelijk voorval:

 1. Verhindert turgor. Planten zullen hun weelderigheid verliezen. Dit wordt gemakkelijk waargenomen bij marihuana, aangezien de plant universeel wordt bewonderd voor een levendige groei.
 2. Vermindert de vruchtbaarheid. Minder stuifmeel wordt geproduceerd, hetgeen ook steriliteit aanmoedigt. Bloemkelken worden onderontwikkeld en schutbladeren, wat gemodificeerde bladeren zijn, zullen symptomen tonen zoals kleine, dode, bruine vlekken.
 3. Beïnvloedt de vegetatieve en reproductieve groei. De totale groei in alle fasen kan worden beïnvloed. De vegetatie is verstoord en de groei is vertraagd. Bloemontwikkeling, zowel mannelijk als vrouwelijk, wordt ernstig beïnvloed.
 4. Kan de meristemen doden. Dit zijn plantenweefsels die ongedifferentieerde cellen bevatten die essentieel zijn voor de plantengroei.
Boron Deficency

1. Symptomen

Boortekort komt meestal voor wanneer een plant te weinig water krijgt of onderworpen is aan een lage luchtvochtigheid. Boortekort kan lijken op een calciumtekort, aangezien beide elementen op elkaar vertrouwen om de algehele gezondheid van de plant te behouden.

Dit zijn symptomen van boortekort:

 • Nieuwe vegetatieve groei die verdraaid en verbrand is, ontvouwt en breidt zich langzamer uit. Nieuwe groei sterft uiteindelijk en valt af, effectief snoeien van de plant. Nieuwe zijschoten hebben geen kracht, krullen en worden grijs of bruin.
 • Nieuwe groei is dik en de toppen lijken geclusterd, in plaats van zich uit te breiden en te groeien. De primaire blad cluster kan levendig groen zijn.
 • Suikerbladen zullen niet meer ‘naar het licht groeien’. Omdat boor essentieel is voor celsterkte, zal de gehele plant uiteindelijk dalen en instorten in plaats van om te vallen.
 • Bladstengels en takken worden zacht en dof en kunnen zelfs paars worden. Essentiële metabolische functies worden onderbroken met een boortekort en de hele plant lijdt.
 • Vertraagde wortelgroei. Uiteindelijk zullen de hoofdwortels afsterven en de secundaire wortels verstoord en gezwollen worden. Dit maakt ze vatbaar voor bacteriële infecties en rot.
 • Kleine bruine vlekken omringd door gedroogd weefsel breiden uit over het hele blad. Uiteindelijk zal het blad verkruimelen.
 • Hoofdstengels en takken lijken ruw en bros en kunnen hol worden.
Step 1

2. Preventie

Om te voorkomen dat er een tekort aan boor is:

 • Zorg ervoor dat planten niet te vaak uitdrogen
 • Niet teveel voeding geven! Dit zorgt ervoor dat de voedingsopname geblokkeerd wordt
 • Zorg ervoor dat de vochtigheid boven 25% bedraagt. Een luchtbevochtiger of ontvochtiger is oaltijd een goed idee wanneer je binnen kweekt
 • Gebruik altijd cannabis-specifieke voedingsstoffen met de nodige doorsnede van elementen
 • Grondkwekers moeten een uitgebreide, goed gedraineerde grond gebruiken

3. Behandeling

Step 1

In het onwaarschijnlijke geval van een boortekort:

 • Voeg een mengsel van 1 theelepel boorzuur en 4 liter water toe aan de geïnfecteerde planten. De resultaten zullen de volgende dag te merken zijn.
 • Wanneer planten positieve reacties tonen, spoel met schoon water of een commerciële marihuana tonic en begin de normale voedingsroutine.

Boor wordt gevonden in het meeste kraanwater, waardoor kwekers die zeer gefilterd of RO-water gebruiken, het grootste risico lopen. Met alle tekortkomingen moet eerst de basis worden getest. Dat betekent waterkwaliteit. Test de pH. Afhankelijk van hoe je opgeloste vaste stoffen meet, controleer dan de EC of ppm. Deze twee primaire watercondities kunnen veel tekortkomingen in de cannabisplant imiteren. Zodra je tevreden bent met je water, is het tijd om te beginnen met jagen op de echte boosdoeners.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.