By Luke Sumpter

Autoflowering cannabisstrains zijn populair onder thuiskwekers. Daarvoor zijn meerdere redenen, maar het belangrijkste voordeel is een snelle groeicyclus. Combineer dat met een warm klimaat (als je het geluk hebt daarin te wonen) en je kunt meerdere keren per jaar kweken.

In Spanje, Portugal, Zuid-Frankrijk en Italië is het teeltseizoen warm, zonnig en lang. Wietplanten floreren prima in deze streken, maar het droge klimaat en de hoge temperatuur kunnen ook stress veroorzaken en de oogst daarmee nadelig beïnvloeden. Gelukkig zijn er meerdere cultivars heel geschikt voor deze omstandigheden.

In dit artikel bekijken we de top 5 autoflowering strains die het goed doen in warme klimaten. Deze lijst bevat allerlei soorten; van torenhoge sativa’s tot couch-locking indica’s en alles daartussenin. Je vindt dus absoluut een strain die bij jouw behoefte aansluit.

1. White Widow Automatic

Geen lijst is compleet zonder White Widow. Dus waarmee kunnen we beter beginnen, dan met deze strain? Veel kwekers prijzen deze plant en ze is een van de beroemdste cannabisstrains ter wereld. White Widow Automatic doet het daarbij prima als kopie van de oorspronkelijke strain, maar dan met een veel redelijkere groeitijd van 75–85 dagen.

Deze cultivar floreert onder de hete zon en bereikt een discrete hoogte van ongeveer 50cm. Gemiddeld genereert ze daarbij 190–240g/plant. De toppen hebben een prettig, scherp aroma – aards en houtig, zowel qua geur als smaak.

White Widow Auto

White Widow Auto
White Widow x ruderalis
400 - 450 gr/m2
40 - 80 cm
7 - 8 weken
THC: 14%
Sativa 40% Indica 40% Ruderalis 20%
190 - 240 gr/plant
50 - 110 cm
10-12 weken na ontkiemen
Fysiek Ontspannend, Stoned

Koop White Widow Auto

2. Diesel Automatic

Diesel Automatic is de nieuwe generatie autoflowering hybrid soort. Door selectief kweken van NYC Diesel en Lowryder #2 heeft deze wereldklasse autoflowering soort kunnen ontstaan zonder compromis. Werkelijk elke positieve karaktertrek van elke ouder is gefinetuned en versterkt in het nazaat

10 jaar geleden had niemand geloofd dat het mogelijk was om 100g+ te oogsten van de beste top per plant van buitenshuis autoflowering planten kleiner dan 1m. En zeker niet in een totale groeitijd van 8 weken. Diesel Automatic is de autoflowering soort die eindelijk de mythe kan verdrijven dat auto's niet kunnen tippen aan fotoperiode soorten.

Diesel Automatic is een legende op zichzelf. Zeer krachtig en productief zonder de veelvoorkomende zwaktes of vervelende risico's. In een warm klimaat met minimale bevruchting zal deze soort zelfs de doorgewinterde telers verbazen met hoe snel en prachtig deze plant zich openbaart. Voor beginnelingen of voor de mensen met gewoon net genoeg plek voor 1 plant deze zomer, zorg ervoor dat het Diesel Automatic is.

Diesel Automatic

Diesel Auto
Diesel x Ruderalis
325 - 375 gr/m2
40 - 70 cm
8 - 10 weken
THC: 14%
Sativa 40% Indica 30% Ruderalis 30%
60-110 gr/plant
60 - 110 cm
13 to 14
Helder, Rustgevend

Koop Diesel Auto

3. Sherbet Queen Automatic

Sherbet Queen Automatic houdt ervan om in de hete zomerzon te zonnebaden. Zolang ze genoeg water krijgt om haar wortels vochtig te houden, produceert ze een dicht bladerdak vol toppen, zelfs in hete en droge streken. Deze resistente wietsoort is een nakomeling van Pink Panties en Cookies Auto en heeft indica-dominante genen. Ze produceert stevige, taps toelopende toppen met een THC-gehalte van 20% — ze is dan ook een van de krachtigste autoflowers van het moment. Geniet bij elke trek van een lekkere fruitige smaak.

Kweek deze soort buiten in potten of plant haar rechtstreeks in een verhoogd kweekbed. Ze behaalt een maximale hoogte van 120cm, maar met wat LST blijft ze op de 80cm zitten. Reken op een indrukwekkende oogst van 150g/plant na een korte groeicyclus van 8–9 weken.

Sherbet Queen Auto
Pink Panties x Cookies Auto
325 - 400 gr/m2
60-120cm
6 - 7 Weken
THC: 20
Sativa 35% Indica 60% Ruderalis 5%
100-150 gr/plant
80 - 120 cm
8-9 weken na ontkiemen
Rustgevend

Koop Sherbet Queen Auto

4. Mimosa Automatic

Mimosa Automatic dankt haar naam aan de heerlijke terpenen waarmee haar toppen zijn gevuld. Net als het drankje met dezelfde naam, is ze erg krachtig en haalt ze de scherpe randjes eraf. Haar toppen zijn bedekt met een dikke laag trichomen en de kleuren dieppaars en donkergroen. Als je haar blootstelt aan intens zonlicht, wordt haar smaak nog sterker en haar kracht nog intenser. De plant produceert dan namelijk meer hars om zich tegen uv-straling te beschermen. Haar THC-gehalte van 21% gaat hand in hand met citrusachtige terpenen, wat tot een cerebrale en motiverende high leidt.

Deze cultivar doet het heel goed buiten en behaalt dan haar maximale hoogte van 130cm. Zaai combinatieplanten, zoals basilicum en dille, in de buurt om haar tegen plagen te beschermen. Je kunt 9–10 weken na de ontkieming al op een oogst van 80–130g/plant rekenen.

Mimosa Auto
Mimosa Auto x Orangeade Auto
350 - 400 gr/m2
100 - 150 cm
7 - 8 weken
THC: 21%
Sativa 65% Indica 30% Ruderalis 5%
80 - 130 gr/plant
120 – 160 cm
9-10 weken na ontkiemen
Helder, Stimulerend

Koop Mimosa Auto

5. Royal Jack Automatic

Royal Jack Automatic is een taaie hybrid mix van de legendarische Here en autoflowering genetica. Optimale conditionele omgeving, zoals een zonovergoten Zuid-Europese zomer, haalt het best uit de Royal Jack Automatic naar boven.

Na het ontkiemen van deze zaden zullen ze racen naar de oogst binnen 9-10 weken. Met deze krachtige ontwikkeling kun 2 keer oogsten als je goed timed. Weer dat zo'n overvloedige groei toelaat, is een gegeven in een warm klimaat. Perfect voor een eerste keer telen op je balkon of terras.

Royal Jack Auto

Royal Jack Auto
Jack Herer x Ruderalis
350 - 400 gr/m2
40 - 80 cm
7 - 8 weken
THC: 16%
Sativa 40% Indica 30% Ruderalis 30%
70 - 120 gr/plant
60 - 80 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Creatief, Motiverend

Koop Royal Jack Auto

Liever Schaduw Dan Verschuilen

Als je in de bevoorrechte positie bent om buiten marihuana te telen in een idyllische omgeving met vruchtbare grond, vers water en lange zomerse dagen, denk er dan om, teveel zon kan slecht zijn.

Als de temperaturen hoger worden dan 28°C dan kunnen zelfs de meest robuuste autoflowering planten verbrand raken en moeite hebben met fotosynthese. Investeer in het creëren van schaduw om je planten te beschermen. Bouw een simpele schaduw met wat schaduw dekens en hou de wortels koel met wat stro op de aarde.

Nadere Informatie

Dit zijn ze dan — onze top 5 autoflowering strains voor warme klimaten. Misschien is dit artikel naar jouw smaak echter niet ‘heet’ genoeg (wellicht omdat je in een droge streek woont met zeer hoge temperaturen.) Lees dan onze blog over cannabis kweken onder droge omstandigheden.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.