Extreme veranderingen in het weer en klimaat hebben directe consequenties voor iemand die cannabis kweekt. Terwijl er in december bosbranden woeden in Californië, razen er sneeuwstormen over Europa. Zomer na zomer koppen de kranten dat de temperatuurrecords weer zijn gebroken. De ijskappen smelten en woestijnen breiden zich uit. De CO₂-waarden zijn op het hoogste niveau sinds de mens zich vestigde op de planeet. In de toekomst wordt het kweken van cannabis onder droge omstandigheden misschien wel de norm voor veel marihuana-kwekers. En mogelijk zijn we nu al op dat punt beland.

KIES JE STRAIN ZORGVULDIG UIT

De allerbelangrijkste beslissing bij je teelt, is de keuze van de zaden. Een slimme kweker denkt zorgvuldig na over zijn of haar buitenteelt. Als je weet dat de kans groot is dat je te maken krijgt met droogte tijdens je kweek buiten, dan is de keuze van je zaad ongelooflijk belangrijk. Niet alle cannabissoorten verdragen droge omstandigheden. Hieronder noemen we een aantal van onze favoriete, roodgloeiende hybriden die je zou kunnen kweken.

CRITICAL

Critical is een robuuste indica/sativa hybride met een bewezen staat van dienst onder ganja-kwekers rondom de Middellandse Zee. Daarbij staat de strain internationaal bekend als een grote producent. Bovendien verdraagt ze hoge temperaturen en droge weersomstandigheden opvallend goed. Critical is een hybride die weinig onderhoud behoeft en die zeer betrouwbaar is. Dichte toppen met een kruidige, klassieke Skunk smaak, kunnen succesvol worden geoogst in oktober, zelfs na een zinderend hete zomer. Vraag het maar eens aan Spaanse buitenkwekers. De grote oogsten van Critical zorgen ook deze winter voor goed gevulde voorraadschuren in de cannabis clubs.

Critical

Critical Royal Queen Seeds

Genetic background Afghani x Skunk
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 40% Sativa, 60% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time Late September
Effect Stoned, physically and mentally
 

Buy Critical

 

BUBBLE KUSH AUTOMATIC

Bubble Kush Automatic is een autoflowering hybride van de nieuwe generatie die voldoende kracht en weerstand heeft om onder droge omstandigheden te overleven. Kweek je buiten in condities die verre van optimaal zijn voor cannabisteelt? Dan is het nuttig, zeker als je een beginner bent, om het bij autoflowering soorten te houden. Bubble Kush Automatic is klein, dicht vertakt en binnen slechts acht weken klaar voor de oogst. De soort is qua opbrengst en potentie vergelijkbaar met fotoperiode strains. Daarnaast staat deze sterke autoflowering plant erom bekend dat ze hoge temperaturen zeer goed verdraagt.

Bubble Kush Automatic

Bubble Kush Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Bubble Gum x O.G. Kush x Critical Automatic
Yield indoor 350 - 400 g/m2
Height indoor 40 - 80 cm
Flowering time 5 - 7 weeks
THC strength THC: 16% (aprox.) / CBD: Low
Blend 10% Sativa, 60% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 120 - 170F g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 100 cm
Harvest time 7-8 weeks after sprouting
Effect Relaxing and full of flavour
 

Buy Bubble Kush Automatic

 

In het artikel hieronder vind je een opsomming van allerlei strains die kunnen overleven en het goed doen onder droge omstandigheden:

GEBRUIK WATER-ABSORBERENDE POLYMEREN

Polymeren zijn een vorm van plastic die heel goed water kunnen absorberen. Meestal worden ze verkocht als waterkristallen of hydrogel. Iemand die buiten kweekt, kan polymeren gebruiken om een gezonde wortelzone te behouden en planten in leven te houden onder droge omstandigheden. Je moet ze dan vermengen met het grondmengsel. Er zijn twee soorten kant en klare polymeren op de markt, die door cannabiskwekers (kunnen) worden gebruikt. Hieronder geven we van beide een beschrijving.

"VOEDSELVEILIG" VOOR FOTOPERIODE STRAINS

De polymeren die outdoor-kwekers kiezen voor de teelt van fotoperiode strains in aarde, heten polyacrylamiden. Die kunnen ongeveer 300-400 keer hun eigen gewicht in water absorberen. En bovendien duurt het heel lang, meestal vijf jaar of meer, voordat ze door de grond worden afgebroken. Guerrilla kwekers kiezen er vaak voor om een zo diep mogelijk gat te graven. Ze vullen het vervolgens met vooraf gehydrateerde kristallen. Daarna wordt het gat afgedekt met grond. Zo wordt op effectieve wijze een groot reservoir van honderden liters water of voedingsoplossing gecreëerd. Het is gereed als het moment aanbreekt dat de wortels van grote planten het nodig hebben tijdens de ergste droogte.

Om er zeker van te zijn dat je de juiste polymeren aanschaft bij het tuincentrum, moet je controleren of er op de verpakking duidelijk wordt vermeld dat het "veilig voor consumptie en/of agrarisch gebruik" is. Als een medewerker vraagt waarvoor je ze gebruikt, kun je zeggen dat je ze nodig hebt voor je siercactussen.

Polyacrylamides Polymeren Polyacrylates Cannabis

LUIERS VOOR DWERGEN

Als je autoflowering strains kweekt, kun je polyacrylaten gebruiken. Deze polymeren absorberen nog beter dan polyacrylamiden, soms zelfs twee keer zo goed, en het is makkelijker om ze discreet aan te schaffen. In luiers worden polyacrylaten gebruikt. Dus als je die open knipt met een schaar, kun je de kristallen er makkelijk uit schudden.

Het nadeel van deze polymeren doet zich na ongeveer vier maanden voor. Dan worden ze langzaam maar zeker afgebroken tot ammoniakzouten en later tot stikstof. Omdat veel hedendaagse autoflowering soorten een levenscyclus hebben van twaalf weken of minder, moet je oogsten voordat de polymeren afbreken. Alleen zo kun je voorkomen dat de smaak van je toppen wordt aangetast. Voor de meeste fotoperiode strains is dat juist het moment waarop de toppen volledig in bloei staan. Dan wil je absoluut niet dat stikstof zich opbouwt in de wortelzone. Het kan dus eigenlijk alleen effectief worden gebruikt door kwekers van autoflowering strains. Toch blijft het vermengen van een kopje polyacrylamiden met het grondmengsel een effectieve en voordelige maatregel bij droogte.

ZORG VOOR SCHADUW

Droge omstandigheden gaan hand in hand met hoge temperaturen en intense zonneschijn. Het is dan ook raadzaam om te zorgen voor een klein beetje, kunstmatige schaduw voor je planten. Door netten of vergelijkbaar materiaal op te hangen, kun je ervoor zorgen dat je cannabisplanten wat koeler staan. Je hoeft alleen maar even langs het lokale tuincentrum te gaan om bamboestokken en een rol tuingaas te kopen. Een bedje van stro kan er ook voor zorgen dat de grond niet te snel uitdroogt of te heet wordt voor de wortels.

Droogte Cannabis Voorwaarden Schaduw

GEBRUIK DE JUISTE POTTEN

Het is geen goed idee om zwarte, plastic potten te gebruiken. Als je per se plastic potten wilt gebruiken, kies dan voor witte exemplaren zodat de wortels niet te warm worden. Onder droge omstandigheden zijn Air Pots of stoffen potten een goed alternatief om je planten in te kweken. Veel hedendaagse kwekers hebben een voorkeur voor deze moderne potten omdat die meer lucht bij de wortels laten. Als je dergelijke bakken gebruikt, moet je echter wel vaker water geven aan je planten, maar dat is inherent aan droogte. De beste bakken zijn potten die je makkelijk kunt optillen en verplaatsen. Als je planten kweekt in een pot, kun je ze eenvoudig ergens anders neerzetten. De kweker kan een plant gewoon in de schaduw zetten als het te heet wordt.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.