By Max Sargent

Buiten wiet kweken in Italië, per maand bekeken. [2024]

Inhoud:

Italië was lange tijd een van de belangrijkste producenten van hennep ter wereld, totdat het land na de oorlog een verbod instelde. De laatste jaren leeft de cannabiscultuur echter opnieuw op. De teelt van hennep is bijvoorbeeld weer opgestart. Er zijn daarbij diverse lokale landrassen toegevoegd aan de lijst met EU-goedgekeurde, industriële hennepsoorten, naast de legale "cannabis light" hype.

Hoe dan ook, men is sinds de jaren '70 nooit echt gestopt met illegale cannabiskweek in de buitenlucht op kleine en grote schaal. Dit geldt vooral in de warmere, zuidelijke regio's.

WIET KWEKEN IN ITALIË IN 2024

Italië is een land met honderden microklimaten. Gelukkig zijn de meeste klimaatzones prima voor het kweken van wiet en sommige zelfs perfect. Het heuvelachtige karakter van dit smalle mediterrane schiereiland, met een continentaal deel, bergen die vrij dicht bij de zee liggen en verschillende regionale en lokale winden, vereist echter een zorgvuldige keuze wat kweek betreft. De ene heuvel is misschien ideaal om te kweken, terwijl je op de naastgelegen berg problemen ervaart.

IS WIET LEGAAL IN ITALIË?

Nee. Dit betekent echter niet dat je de gevangenis in gaat voor een paar gram wiet of een paar planten. Mogelijk verlies je wel tijd, geld en je rijbewijs, afhankelijk van de situatie.

Volgens de huidige wet is thuiskweken met "rudimentaire technieken" niet echt een misdaad, ervan uitgaande dat je kweekt voor persoonlijk gebruik. Dit betekent dat je voor moet komen als je gepakt wordt met een paar planten en een rechter moet overtuigen dat ze voor jezelf zijn bedoeld. Dat is vrij makkelijk als de politie geen verdachte dingen vindt, zoals diverse weegschalen, contant geld, allerlei kweeklampen, plastic zakjes, opvallende sms-berichten of een strafblad. Daarnaast helpt het als je kunt aantonen dat je een legitiem inkomen hebt. Om het zekere voor het onzekere te nemen, is het verstandig een goede advocaat in te schakelen met ervaring op dit gebied. Zoals geldt voor veel landen, stelt Italië zich echter geleidelijk open voor het idee dat wiet niet duivels is.

MEDISCHE LEGALITEIT

Dankzij ontwikkelingen op het gebied van legalisering en in de medische wereld, is het in Italië niet onmogelijk om een recept te krijgen voor medicinale wiet. Je krijgt het wel vaak maar voor een beperkte periode mee en slechts een aantal grammen. De vraag is echter of legale, medische wiet goedkoper, beter en toegankelijker is dan het spul van je dealer of je eigen kweek. In veel gevallen is het antwoord "nee".

GROWSHOPS EN "CANNABIS LIGHT"

Growshops in Italië opereren binnen een legaal kader, waarvan er honderden in het land zijn. Je kunt hier allerlei lampen, voedingsstoffen en andere parafernalia kopen die je nodig hebt voor het gebruik of het kweken van wiet. Ook is het hier mogelijk "cannabis light" en CBD-producten aan te schaffen.

Cannabis light is een commerciële definitie van industriële hennep met minder dan 0,2% THC. Deze smakelijke hennep is de laatste jaren erg succesvol geworden. De initiële markt heeft daarbij honderden tot duizenden klanten en honderden kwekers en dealers proberen een voorraadketen op te zetten binnen dit "grijze gebied" van de wet.

GROWSHOPS EN

EEN HANDLEIDING VOOR BUITENKWEEK VAN CANNABIS IN ITALIË

Alle gebruikelijke plagen komen in Italië voor. Denk aan spint, trips, witte vlieg, bladluizen, nematoden, rupsen, oïdium en allerlei schimmels. Vraag lokale telers naar de meest schadelijke en bereid je voor op een gevecht met biologische wapens. Ook de weersomstandigheden zijn variabel.

Kraanwater is in de meeste delen van het land geschikt voor wietplanten. In sommige regio's moet je het water echter een nachtje laten staan vanwege de hoeveelheid chloor die erin zit. In de meeste stedelijke gebieden is de pH van het water ietwat alkaline. Soms heb je dus "pH down" nodig om te zorgen voor de perfecte zuurgraad voor je cannabisplanten. Als je niet gaat voor kraanwater, doe dan je huiswerk voordat je een andere waterbron gebruikt. Zorg er ook voor dat je je kweek goed verbergt en let op je veiligheid, zowel binnen als buiten je tuin.

HET KLIMAAT IN DIVERSE REGIO'S

Het Italiaanse schiereiland kunnen we klimatologisch verdelen in zes regio's. Wiet floreert in de meeste gebieden, maar je moet als kweker wel rekening houden met specifieke klimaatkenmerken voor je zaden koopt.

ALPEN

De noordelijke hooglanden zijn prachtig, maar niet geschikt voor kweek zonder een goed verwarmde kas. Voordelen zijn er ook: de lucht en het water zijn zuiver en de zon is krachtig.

SUBALPIENE REGIO EN DE POVLAKTE

Rondom de noordelijke rivier de Po zijn de winters lang (worden korter door klimaatverandering) en de zomers heet. De luchtvochtigheid is behoorlijk hoog en het regent er weinig. Als je hier wiet kweekt, is voorzichtigheid geboden. In maart en april mag je namelijk nog kou, regen en onweer verwachten. Van mei tot augustus komen onweersbuien vooral in de middag vaak voor in de subalpiene regio. Milaan, Turijn en Bologna zijn de belangrijkste steden in dit klimaatgebied.

LIGURIË EN HET TOSCAANSE KUSTGEBIED

Hier vind je warme winters en hete zomers, behalve in de heuvelachtige binnenlanden, waar de nachttemperaturen soms lager zijn dan aan de kust. De herfst is meestal regenachtig. Toch is dit klimaat perfect voor het kweken van wiet. Het westelijke deel van de regio, aan de Franse grens, kent de meest gebalanceerde weersomstandigheden. De winters zijn hier mild, de zomers koel en het stormt niet al te vaak. Genua is de belangrijkste stad in deze regio. Langs de kust vind je daarbij honderden kleine steden die ideaal zijn voor het kweken van cannabis, maar de huizen en het land zijn hier wel behoorlijk prijzig.

EEN HANDLEIDING VOOR BUITENKWEEK VAN CANNABIS IN ITALIË

NOORD-ADRIATISCHE REGIO

De oostkust van het schiereiland kent een gematigd klimaat. Het is er kouder en vochtiger dan in de noordelijke en centrale kustgebieden aan de westkust, zoals Ligurië en Toscane. In het noorden van de Adriatische regio zijn ook koude Oost-Europese winden en onweersbuien waarschijnlijker. Aan de zuidkust komt er echter een vochtige wind uit het zuiden. De slimme kweker houdt hier een oogje op de weersvoorspellingen om zijn planten te beschermen. De belangrijkste steden in deze regio zijn Venetië, Ravenna en Ancona.

DE APENNIJNEN

Dit is de interne "ruggengraat" van het schiereiland. Perugia, L'Aquila en Potenza vind je hier. De winters zijn er koud en vochtig, vooral in het noorden. De zomers zijn warm en zonnig, met kans op onweer in de middag. Als je de hoger gelegen heuvels of plaatsen met een koude wind vermijdt, profiteer je hier van een evenwichtige temperatuur en optimale regenbuitjes. Het kweekseizoen is echter wel korter dan aan de kust.

MIDDELLANDSE ZEEGEBIED EN DE HOOFDEILANDEN

Dit is het typische, zuidelijke mediterrane klimaat, met milde winters en lange, hete zomers. De bekendste steden zijn Rome en Napels, maar denk ook aan Bari, Reggio Calabria, Palermo en Cagliari. In deze regio is het bijna het hele jaar mogelijk om wiet te kweken, mits je de juiste soort selecteert en de beste (discrete) locatie.

In Zuid-Italië moet je rekening houden met droogte. Aan de kustgebieden op Sicilië en met name Sardinië, waait het soms flink. Voordat je zaden koopt, moet je dan ook zorgen voor voldoende bescherming en tevens voor een goede waterkwaliteit. In de hooglanden ligt de temperatuur enkele graden lager. Het klimaat is hier vergelijkbaar met dat van de koelere regio's.

BUITEN WIET KWEKEN IN ITALIË: PER MAAND BEKEKEN

Laten we nu eens kijken wat de omstandigheden per maand zijn bij een Italiaanse cannabiskweek.

MAART

Gemiddelde daglengte 1 maart: 11 uur en 16 minuten
Gemiddelde temperatuur: 6–17°C

Regenval is schaars en de temperatuur is over het algemeen laag. Telers met een kas of andere geschikte ruimte binnen kunnen hun zaden eind maart ontkiemen. Zo zijn de zaailingen/jonge planten in staat te groeien onder goede omstandigheden.

MAART

APRIL

Gemiddelde daglengte 1 april: 12 uur en 43 minuten
Gemiddelde temperatuur: 9–19°C

In de noordelijke regio's en de Apennijnen is nog steeds een kas nodig. Het klimaat is namelijk vochtig en er bestaat een risico op onweer of zware regen. Voor de meeste planten is het dus nog te vroeg om zich buiten staande te houden. Telers in warmere regio's kunnen hun wietplanten al wel laten wennen aan de omstandigheden in de buitenlucht. Gebruik witte potten; lichtgekleurde exemplaren reflecteren licht en warmte, in plaats van het vast te houden. Laat de wortels van je planten niet te heet worden in Mediterrane zomers door zwarte potten te gebruiken!

APRIL

MEI

Gemiddelde daglengte 1 mei: 14 uur en 3 minuten
Gemiddelde temperatuur: 13–24°C

In koelere regio's kun je wellicht nog niet zonder kas. In de gebieden bij de bergen en heuvels bestaat namelijk het risico op zware regen. In andere regio's is de temperatuur gebalanceerder. Daar kun je je planten gerust in het zonnetje zetten. In het zuiden is het handig om voedselveilige, waterabsorberende polymeren te mengen met de aarde om tijdens de droogte in augustus de watervoorziening op peil te houden.

MEI

JUNI

Gemiddelde daglengte 1 juni: 15 uur en 1 minuut
Gemiddelde temperatuur: 17–28°C

In alle regio's zien we nu een gebalanceerde temperatuur. De regenval is schaars en in het zuiden bestaat er kans op droogte. Dit is de tijd voor robuuste vegetatieve groei. Bereid je voor op plagen en gebruik trainingstechnieken om je planten uit het zicht te houden en de opbrengst te optimaliseren. Geef de wietplanten geschikte voedingsstoffen voor de vegetatieve fase en laat ze goed groeien.

JUNI

JULI

Gemiddelde daglengte 1 juli: 15 uur en 10 minuten
Gemiddelde temperatuur: 19–31°C

De regenval is schaars en in de zuidelijke regio's bestaat de kans op droogte. In de Alpen en subalpiene gebieden onweert het 's middags vaak. Blijf de planten trainen als dat nodig is. Zorg dat ze niet teveel water krijgen om wortelrot en andere problemen te voorkomen. In de zuidelijke regio's is het verstandig te zorgen voor schaduw. Bouw een overkapping van zeil of plastic om je planten op het heetst van de dag te beschermen.

JULI

AUGUSTUS

Gemiddelde daglengte 1 augustus: 14 uur en 24 minuten
Gemiddelde temperatuur: 19–31°C

Er is geen risico op regenval in het zuiden, maar wel bestaat de kans op droogte. Geef je planten vroeg in de morgen water. In de Alpen en subalpiene gebieden onweert het vaak in de middag, maar eigenlijk kun je in alle regio's wel korte onweersbuien verwachten. De meeste planten bloeien nu. Vocht is dan ook een grotere bedreiging. Het is daarom verstandig je planten in potten te kweken, die je binnen kunt zetten bij een storm. Staak het trainen van de wietplanten en schakel over op bloeivoeding.

AUGUSTUS

SEPTEMBER

Gemiddelde daglengte 1 september: 13 uur en 7 minuten
Gemiddelde temperatuur: 15–27°C

In de Alpen en subalpiene gebieden onweert het vaak in de middag, maar je mag in alle regio's wel onweersbuien verwachten. Aan het einde van deze maand moeten telers in het noorden beginnen met oogsten of hun planten beschermen tegen de elementen.

SEPTEMBER

OKTOBER

Gemiddelde daglengte 1 oktober: 11 uur en 44 minuten
Gemiddelde temperatuur: 12–22°C

Onweersbuien en lage temperaturen zijn nu mogelijk in alle regio's, maar voornamelijk in de gebieden dicht bij de bergen, op alle breedtegraden. Een kas of dekzeil is soms nodig om je oogst te beschermen. Op dit moment is het belangrijker je voorraad wiet te redden. Laat je planten niet verder rijpen als de omstandigheden dit niet toelaten.

OKTOBER

NOVEMBER

Gemiddelde daglengte 1 november: 10 uur en 21 minuten
Gemiddelde temperatuur: 7–17°C

Regen en een lage temperatuur zijn mogelijk in alle regio's. Soms is een kas of zeil nodig om je planten te beschermen.

NOVEMBER

VOOR- EN NADELEN VAN HET KWEKEN VAN CANNABIS IN ITALIË

Het is evident dat de wet het enige echte obstakel is bij het kweken van wiet in Italië. Toch is het ook verstandig rekening te houden met andere voor- en nadelen bij het kweken van cannabis in de verschillende regio's:

Voordelen

• In de meeste delen van het land zijn het weer en de bodem perfect voor het kweken van wiet, naast andere groenten.
• Water en andere materialen of gereedschappen die je nodig hebt, zijn overal makkelijk verkrijgbaar.
• De cannabiswetgeving is niet de strengste ter wereld. Ja, wiet kweken is illegaal, maar je belandt lang niet altijd in de gevangenis.

Nadelen

• Wiet kweken is illegaal.
• Het land is relatief klein en dichtbevolkt. Daarom is het niet altijd makkelijk een discreet plekje te vinden om te kweken.
• In regio's met een extremere temperatuur of meer regenval is voorzichtigheid geboden en goede bescherming noodzakelijk.

DE BESTE SOORTEN VAN ROYAL QUEEN SEEDS VOOR BUITENKWEEK IN ITALIË

Het klimaat in Italië is erg gevarieerd. Selecteer daarom je soorten met zorg. Kies strains die zich staande houden bij de gemiddelde temperatuur en omstandigheden in jouw regio. Telers in het noorden (waaronder de kustgebieden) en hooggelegen gebieden zouden soorten moeten kiezen die goed tegen kou kunnen en die je in oktober al oogst. In het zuiden is het wel mogelijk voor strains met een langere levenscyclus te gaan, maar de planten moeten wel kunnen omgaan met hittestress en waterschaarste.

• Quick One

Quick One stamt af van de beruchte autoflowering soort Lowryder en is de perfecte autoflower in noordelijke regio's met een korte zomer. Ze haast zich daarbij in 8-9 weken van zaad naar oogst. De plant is ook makkelijk te verbergen, omdat ze niet groter wordt dan 50-60cm. De opbrengst bedraagt soms wel 150g/plant, als je haar genoeg liefde en aandacht geeft. De smaak is kruidig en citrusachtig, met een mild lichamelijk effect.

Quick One

Quick One

Quick One Royal Queen Seeds

Genetic background Strong Indica x Ruderalis
Yield indoor 275 - 325 g/m2
Height indoor 50 - 60 cm
Flowering time 5 - 6 weeks
THC strength THC: 13% (aprox.) / CBD: Low
Blend 10% Sativa, 60% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 100 - 150 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 100 cm
Harvest time 8 - 9 weeks after germination
Effect Physical
 

Buy Quick One

 

• Amnesia Haze

Deze klassieke sativa-kruising floreert in een droog en zonnig klimaat. Ze presteert ook prima onder warme, vochtige omstandigheden. De toppen zijn namelijk vrij luchtig, waardoor de plant een hoge relatieve luchtvochtigheid aankan. Ze is daarbij rijk aan THC, produceert wel 700g/plant en smaakt zoet en citrusachtig. Aan het eind van oktober wacht een heerlijke beloning op je.

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Genetic background Original Amnesia Haze
Yield indoor 600 - 650 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 650 - 700 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely high, long-lasting, body relaxing
 

Buy Amnesia Haze

 

• Fruit Spirit

Ook deze plant is een grote, luchtige sativa, perfect voor buiten in een warm, droog gebied of de vochtige Mediterrane kustgebieden. Ze beloont je daarbij met ruim 500g/plant. Het effect is opwekkend en je oogst deze plant aan het begin van oktober.

Heb je jouw ideale soort nog niet gevonden? Hier vind je een ruime selectie, gebaseerd op verschillende klimaatzones.

Fruit Spirit

Fruit Spirit

Fruit Spirit Royal Queen Seeds

Genetic background Blueberry x White Widow
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 60% Sativa, 40% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 220 cm
Harvest time Early October
Effect High (sweet taste)
 

Buy Fruit Spirit

CONCLUSIE: ITALIË IS GEWELDIG VOOR WIETKWEKERS

Italië is perfect om wiet te kweken. Het land is rijk aan binnen- en buitenkweek, zowel groot als klein; van industriële pakhuizen in het noorden tot verborgen plattelandspercelen in het zuiden. Deze telers zijn zich bewust van de risico's en zitten te wachten tot de wet verandert. Alleen de tijd zal uitwijzen wanneer dit gebeurt.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.