10 extra seeds when you spend over €90. Use code 10SENKL Now

By Ryan Najjar

Tot voor kort was Italië een van de belangrijkste producenten van hennep. Hiermee heeft het land een behoorlijke cannabisgeschiedenis. Dit in combinatie met een ideaal kweekklimaat, heeft veel Italianen gemotiveerd hun eigen wietplanten te telen. Hoewel wiet officieel nog niet legaal is in Italië, staat er in de wet niets dat het in bezit hebben van planten voor eigen gebruik verbiedt. Zolang je geen weegschalen, veel plastic zakken, veel contant geld en veel planten hebt, kun je prima je gang gaan.

Omdat je echter niet te veel wietplanten mag hebben, wil je er zeker van zijn dat je het beste in huis haalt. Italianen houden dit altijd in hun achterhoofd en dat is te zien aan hun voorkeuren. In de uitgebreide collectie van Royal Queen Seeds hebben ze vooral hun liefde geuit aan de volgende vijf soorten. Variërend van gematigd tot monsterlijk krachtig zijn dit de vijf populairste strains van ieders favoriete laarsvormige land.

1. SKUNK XL

We gaan van start met Skunk XL. Deze soort is een mix van Colombiaanse, Afghaanse en Mexicaanse landrassen die in de loop der tijd geoptimaliseerd zijn ter verbetering van de smaak en de opbrengst. Het resultaat van deze drievoudige kruising is een soort die voor 50% uit sativa en voor 50% uit indica bestaat. Deze combinatie zorgt daarbij voor een aangename geestelijke high. Met 17% THC is ze een prima soort voor ervaren rokers, maar ook voor degenen die af en toe roken. Terwijl je aan het genieten bent van de high, geniet je tegelijkertijd van fruitige, zoete sensaties en een even aangenaam aroma. Geef haar ongeveer 7-8 weken de tijd om te bloeien, hoewel een weekje extra het effect nog sterker maakt. Je kunt met deze soort een opbrengst van maximaal 625-675g/plant buiten en 600-650g/m² binnen verwachten. Met deze mammoetopbrengsten is het geen verrassing dat Italiaanse telers voor deze zaden kiezen en daarmee een behoorlijke voorraad verkrijgen.

Skunk XL

Skunk XL

Skunk XL Royal Queen Seeds

Genetic background Skunk
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 17% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 50% Sativa, 50% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 200 cm
Harvest time October
Effect A combination of stoned + high
 

Buy Skunk XL

 

2. SPECIAL QUEEN 1

Italianen hebben een voorliefde voor de aangename dingen in het leven. Dit blijkt ook uit hun keuze voor Special Queen 1. Deze Skunk x Power Bud-hybride met voorouders uit Colombia, Afghanistan en Mexico kenmerkt zich door een mix van 50% indica en 50% sativa. Ondanks deze evenwichtige verdeling is de high vooral vrolijk en opbeurend. De rustgevende sensatie die je ervaart in je hele lichaam is het enige teken dat deze soort indica bevat. Met 18% THC mag je een high verwachten die een tijdje aanhoudt als je niet vaak rookt. Als je eerder al een klassieke skunky soort hebt gerookt, dan weet je precies hoe deze strain ruikt en smaakt: aards, muskusachtig en opvallend zoet en kruidig. Ze heeft ongeveer acht weken bloei nodig voor het beste resultaat. Onder optimale omstandigheden kun je buiten een opbrengst van maximaal 500-550g/plant behalen; binnen is dit 500-550g/m².

Special Queen 1

SPECIAL QUEEN 1

SPECIAL QUEEN 1

Genetic background Power Bud x Skunk
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 50% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 200 - 270 cm
Harvest time Late September
Effect Extremely high, long-lasting, body relaxing
 

Buy Special Queen 1

 

3. WHITE WIDOW

Hoewel de oorspronkelijke afkomst onbekend is, is White Widow een echte Nederlandse klassieker. Volgens de legende is ze een combinatie van een sativa-landras uit Brazilië en een onbekende indica-hybride uit Zuid-India. Ook deze soort is een evenwichtige indica/sativa-hybride (50/50). Deze strain zorgt echter voor een geestelijk rustgevende high. Met 19% THC is ze misschien niet de sterkste soort die er te vinden is, maar ze zal de klus met gemak klaren. Je proeft daarbij een aardse smaak zodra de rook je mond binnenkomt. Als de rookwolk je lippen verlaat, proef je echter vooral citrus. Laat haar ongeveer negen weken bloeien en je behaalt geweldige resultaten; tot 550-600g/plant buiten en 450-500g/m² binnen.

White Widow

White Widow

White Widow Royal Queen Seeds

Genetic background White Widow S1
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 50% Sativa, 50% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 190 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely stoned
 

Buy White Widow

4. PURPLE QUEEN

Purple Queen is een genetische mix van Hindu Kush en Purple Afghani, twee van de meest gewaardeerde paarse fenotypes. Deze soort neigt naar indica met een mix van genen die uit 75% indica en 25% sativa bestaat. Met een gedegen 22% THC is ze ook de op één na sterkste strain op deze lijst. Wat voor effect ze heeft? Om het in twee woorden samen te vatten: gelukkig en ontspannen. Als je een fan bent van citrussmaken, wordt met elke trek de glimlach op je gezicht steeds breder, alsof je lekkere limonade drinkt. De perfecte soort dus om van te genieten tijdens een warme mediterrane zomer. Laat haar 8-9 weken bloeien en verlaag de nachttemperatuur lichtjes om de ontwikkeling van paarse tinten te stimuleren. Je mag een oogst verwachten van maximaal 650-700g/plant buiten en 450-500g/m² binnen.

Purple Queen

Purple Queen

Purple Queen

Genetic background Hindu Kush x Purple Afghani
Yield indoor 450 - 500 gr/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Low
Blend 25% Sativa, 75% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 450 - 500 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time October
Effect Relaxed and Euphoric
 

Buy Purple Queen

 

5. ROYAL GORILLA

Net als de rest van het continent, kan Italië geen weerstand bieden tegen de pure kracht van Royal Gorilla. Deze soort is het echte werk. Omdat ze een hybride met evenveel indica als sativa is, is het effect vrij evenwichtig. Toch is ze veruit de sterkste soort op deze lijst. Hoe sterk? Probeer maar eens 24-27% THC te handelen, met uitschieters naar de 30%! Deze soort raden we dan ook alleen aan de ervaren rokers onder ons aan. En zelfs dan moet je nog steeds voorzichtig zijn. Als je op de grond ligt en peinst over hoe high je bent, zal de aardse en dennenachtige smaak beelden oproepen van bossen en warme kampeerplekken. Goede dingen hebben tijd nodig, dus geef haar ongeveer 9-10 weken de tijd om te bloeien. Oogsten van maximaal 550-600g/plant buiten en 500-550g/m² binnen maken alles alleen nog maar mooier.

Royal Gorilla

Royal Gorilla

Royal Gorilla

Genetic background Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 27% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 50% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 550 - 600 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 170 cm
Harvest time Middle of October
Effect Cerebral and relaxing
 

Buy Royal Gorilla