By Luke Sumpter

Het is geen geheim dat Italianen niet zonder hun pasta, ijs, koffie en pizza kunnen. Maar wat weet je over wiet voorkeuren? Hieronder ontdek je van welke wietsoorten Italianen het meest houden, en waarom jij ze ook zou moeten kweken!


1. Purple Queen Automatic

Met de hele familie uitgebreid samen tafelen onder het genot van een goede fles rode wijn. Italianen weten wel wat genieten is! Deze relaxte houding zie je ook terug in de strains die Italiaanse kwekers vaak kiezen. Purple Queen Automatic is dankzij haar diep ontspannende high en snelle kweekproces in het Zuid-Europese land zeer populair. Onze breeders creëerden deze autoflowering versie van de legendarische Purple Queen door haar te kruisen met Critical Auto. De plant is makkelijk te kweken en produceert in een mum van tijd prachtige toppen! Een bescheiden THC percentage gaat hand in hand met citrusachtige en aardse terpenen om een heerlijke stone op te wekken. Perfect voor een ontspannend avondje.

In de kweekruimte pronkt Purple Queen Automatic met een compacte structuur, een bijzonder snelle groei en een uitstekende oogst. Als je binnen kweekt, kun je wat training toepassen zodat je planten ongeveer 90cm hoog blijven en tot wel 400g/m² opleveren. In slechts 8 weken knalt deze strain van zaad naar oogst. Buiten wordt de plant 140cm hoog en beloont ze je met tot maximaal 150g/plant.

Purple Queen Auto

Purple Queen Auto
Purple Queen x Critical Auto
350 - 400 gr/m2
90-130 cm
6 - 7 Weken
THC: 16%
Sativa 15% Indica 80% Ruderalis 5%
100-150 gr/plant
90 - 140 cm
8-9 weken na ontkiemen
Euforisch, Rustgevend

Koop Purple Queen Auto

2. Quick One

De meeste kwekers in Italië boffen met een lang teeltseizoen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat ze grote en productieve fotoperiode planten kunnen kweken. Maar dat ze de mogelijkheid hebben, wil nog niet zeggen dat ze hier ook voor kiezen! Veel Italiaanse wiettelers geven er de voorkeur aan om zo snel mogelijk hun oogsten veilig te stellen. Daarvoor is Quick One een ideale keuze. Deze snelle, kleine strain stamt af van Lowryder 1 en Old School Indica, en heeft een totale groei van slechts enkele weken. Een THC percentage van 13% lijkt wat laag in vergelijking met dat van sommige moderne kruisingen, maar resulteert toch in een perfecte psychoactieve ‘sweet spot’. Geniet van een milde stone die ervoor zorgt dat je gewoon je dagelijkse dingen kunt doen. Naast haar beheersbare effect trakteert Quick One je op een verfrissende smaak van citrus, aarde en fruit.

Zowel in de kweekruimte als in de tuin groeit Quick One snel en onopvallend. Binnen wordt de plant slechts 50 tot 60cm en produceert na een levenscyclus van 9–10 weken tegen de 325g/m². Buiten kan ze wel 1 meter hoog worden en kun je rekenen op een oogst van 100–150g/plant. Dankzij het snelle karakter van Quick One kunnen Italiaanse kwekers in één seizoen meerdere oogsten behalen.

Quick One

Quick One
Lowryder 1 x Old School Indica
275 - 325 gr/m2
50 - 60 cm
5-6 Weken
THC: 13%
Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
100-150 gr/plant
60 - 100 cm
9-10 weken na ontkiemen
Fysiek Ontspannend

Koop Quick One

3. Mimosa Automatic

Van begin af aan hebben de Italianen Mimosa Automatic met open armen ontvangen. Deze sativa-dominante hybride produceert prachtige paarsgroene toppen met een dikke laag glinsterende trichomen. De soort ziet er bijzonder fraai uit als afzonderlijke plant, maar ook omringd met kleurrijke groenten zoals tomaten of aubergines. Mimosa Auto heeft een prachtig uiterlijk en levert bovendien een respectabele 21% THC. Samen met haar citroenachtige terpenen zorgt dit voor een stimulerend, geestverruimend effect.

Deze strain gaat al in 9 weken van zaailing tot oogst. Dankzij de warme zomers kunnen Italiaanse telers de oogst over het hele seizoen spreiden door elke 1-2 weken te zaaien. Buiten bereikt Mimosa Auto een hoogte van maximaal 160cm en levert ze een oogst van 80-130g/plant. Als je de wiet liever binnenshuis teelt, kun je het beste sterke lampen gebruiken. Daar kunnen ze wel 100-150cm hoog worden en 350–400g/m² produceren.

Mimosa Automatic

Mimosa Auto
Mimosa Auto x Orangeade Auto
350 - 400 gr/m2
100 - 150 cm
7 - 8 weken
THC: 21%
Sativa 65% Indica 30% Ruderalis 5%
80 - 130 gr/plant
120 – 160 cm
9-10 weken na ontkiemen
Helder, Stimulerend

Koop Mimosa Auto

4. Royal Gorilla Automatic

Royal Gorilla Automatic combineert een ongelooflijk THC-gehalte met een snelle groei. Deze sterke autoflower behoort tot de populairste soorten wiet van dit moment. Maar wat verwacht je anders van een nakomeling van Gorilla en Cookies? Een THC-gehalte van 20%, indica dominante genen en fruitige terpenen zorgen ervoor dat je aan het eind van een lange dag flink high wordt. Doe je schoenen maar uit, haal je favoriete snack, nodig wat vrienden uit en raak in hogere sferen!

Deze autoflower doet er iets langer over tot ze rijp is voor de oogst. Gelukkig is dat in Italiaanse klimaten meestal geen probleem. Buitenplanten worden 140cm hoog en produceren een oogst van 170g/plant in 10-12 weken na het kiemen. Als je haar binnen kweekt, bereikt ze een hoogte van 100cm met een bijbehorende productie van 325–400g/m².

Royal Gorilla Automatic

Royal Gorilla Auto
Gorilla x Cookies x Ruderalis
325 - 400 gr/m2
60-120cm
6 - 8 weken
THC: 20
Sativa 30% Indica 50% Ruderalis 20%
120-170 grams per plant dried
60-140cm
10-12 weken na ontkiemen
Fysiek Ontspannend, Stoned, Zwaar

Koop Royal Gorilla Auto

5. HulkBerry Automatic

Deze autoflowering krachtpatser heeft in Italië een sterrenstatus verworven, maar waarom eigenlijk? Dat heeft alles te maken met de sterkte, productiviteit en smaak van de strain. De breeders van Royal Queen Seeds creëerden deze beestachtige plant door de originele HulkBerry met Diesel Auto te kruisen. HulkBerry Automatic is een sativa-dominante hybride met veel van dezelfde kwaliteiten als de originele fotoperiode strain. Met een THC percentage van 21% kan ze zich moeiteloos meten met de allersterkste autoflowers. Italiaanse kwekers zijn er echt dol op! Een verrukkelijke smaak van citrus en diesel vormt de kers op de taart.

Zowel in het warme zuiden als in het koelere, bergachtige noorden van Italië kunnen kwekers ervan op aan dat HulkBerry Automatic klaar is voordat de eerste nachtvorst aanbreekt. Buiten wordt de plant tussen de 80–120cm hoog en levert ze 8 weken na het kiemen maximaal 150g/plant op. Binnen bereikt ze een vergelijkbare grootte en kun je rond de 450–500g/m² oogsten.

HulkBerry Auto

HulkBerry Auto
Hulkberry x Diesel Auto
450 - 500 gr/m2
80 - 120 cm
6 - 7 Weken
THC: 21%
Sativa 65% Indica 30% Ruderalis 5%
100-150 gr/plant
80 - 120 cm
8-9 weken na ontkiemen
Helder, Stimulerend

Koop HulkBerry Auto

Italiaanse kwekers houden van snelheid en potentie

Zie je al een patroon? Italiaanse kwekers hechten veel waarde aan allerlei verschillende kenmerken van wietplanten, maar snelheid en sterkte staan hierbij voorop! Natuurlijk zijn niet alle populaire soorten in Italië ongelooflijk sterk, maar een aantal ervan blazen je helemaal omver! Italiaanse fans van wiet hebben ook een voorliefde voor snelle autoflowers. Deze planten zijn niet alleen onopvallender, maar zorgen er ook voor dat je supersnel een hoogwaardige voorraad hebt. Wil je echt ontdekken waarom deze soorten wiet in Italië zo populair zijn geworden? Overweeg dan eens enkele van de genoemde strains.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.