By Luke Sumpter

Cinderella 99, ook wel bekend als C99, heeft alle charme die je van een echte cannabisprinses zou verwachten. De plant produceert dikke toppen met een aanzienlijk THC-gehalte, uitstekende oogsten en een bruisende stone. Leer de plant hieronder beter kennen.


De geschiedenis van Cinderella 99

Deze majestueuze en robuuste schoonheid heeft elitaire genen. Breeders creëerden Cinderella 99 met de bedoeling om een bruisende en aromatische, sativa dominante hybride op de markt te brengen. Om dit te bereiken, begonnen ze hun project met de klassieke Jack Herer. Deze strain, vernoemd naar de beroemde cannabisactivist en auteur, is wereldwijd een favoriet. Veel kwekers zaaien deze zaden elk seizoen om te genieten van de stimulerende impact en fruitige terpenen.

Na het selecteren van Jack Herer, kozen de breeders Shiva Skunk om een nakomeling te creëren die een meer stoned effect opwekt. Deze indica dominante hybride stamt af van Skunk #1 en Northern Lights #5. Shiva Skunk produceert hoge concentraties THC in haar grote, compacte toppen, rijk aan zoete en skunky terpenen. Na het kruisen van deze twee soorten wiet, creëerden breeders een stabiel fenotype met een sativa dominant genetisch profiel.

Cinderella 99 Cannabis Strain
Cinderella 99 Cannabis Strain

Hoe is Cinderella 99 zo populair geworden?

Sinds haar creatie staat C99 hoog in aanzien, zowel in onze eigen coffeeshops als de dispensaria in de VS. Veel blowers kiezen deze wiet vanwege de motiverende en cognitieve effecten. Maar de strain is ook populair onder hobbykwekers die in kleine ruimtes aanzienlijke oogsten willen produceren.

Cinderella 99 heeft veel van haar succes te danken aan haar ouders. Jack Herer en Shiva Skunk genieten al jaren van een ongelooflijke populariteit, lang voordat breeders op het idee voor C99 kwamen. Toch is de strain veel meer dan simpelweg een combinatie van haar ouders. Met haar verrukkelijke terpenen profiel en cerebrale high wist ze naast talloze andere onderscheidingen een plaats in de Hall of Fame[1] van CannaConnection te veroveren. Zonder vervelende stiefzussen die haar opkomst belemmerden, wist Cinderella 99 uit te groeien tot een ware ster.

Is Cinderella 99 gemakkelijk te kweken?

Cinderella groeit zowel binnen als buiten zonder veel problemen. Met haar korte bloei is deze strain een goede keuze voor kwekers die snel willen oogsten. Als je wat ervaring met fotoperiode planten hebt, kun je de best mogelijke oogsten bereiken. Toch kunnen ook complete beginners bevredigende resultaten behalen.

Cinderella 99 groeit tot een gemiddelde hoogte, ongeacht de omgeving. Je kunt verschillende technieken gebruiken om je planten zo klein mogelijk te houden, mocht dit nodig zijn. Deze strain reageert goed op verschillende methodes, zoals LST, mainlinen en ScrOG.

Tijdens het vegetatieve stadium moet je C99 genoeg voeding geven om de groei van haar brede fan leaves te ondersteunen. Vloeibaar zeewier en visextract zijn bijvoorbeeld goede bronnen van stikstof. En KNF preparaten zoals melkzuurbacteriën versnellen de afbraak van organisch materiaal en veranderen het in voor de plant beschikbare voeding.

Tijdens de bloei kun je overstappen op voeding die meer kalium en fosfor bevat om een optimale ontwikkeling van toppen te bevorderen. Al met al kun je in je kweekruimte of tuin een grote opbrengst verwachten. Binnen kun je na een korte bloei van zo'n 8–9 weken oogsten en buiten is de plant begin oktober klaar.

Cinderella 99: knelpunten bij het kweken

Afhankelijk van het klimaat brengt Cinderella 99 wel enkele uitdagingen met zich mee. Vooral tegen het eind van de bloei kan een hoge luchtvochtigheid een probleem vormen. Wanneer haar grote, compacte toppen nat worden, zijn ze namelijk de ideale broedplaats voor schimmels.

Om het risico op schimmel binnen te beperken, is het belangrijk dat je zorgt voor goede circulatie met ventilatoren en een afzuigventilator. Buiten kun je de plant onder een afdakje plaatsen om haar te beschermen tegen zware regen. In een tuinkas kun je de ramen open laten. Je kunt ook trainingstechnieken toepassen, zoals topping en LST. Zo kun je een gelijkmatig bladerdak bevorderen, met kleinere en meer uniforme toppen die minder vatbaar zijn voor schimmel en toprot.

Smaak en aroma van Cinderella 99

Cinderella bevat een complexe combi van smaken en aroma's. Terwijl je een bong of blunt met deze wiet rookt, ervaar je een zoete smaak van tropisch fruit met een subtiel vleugje kaas. Geniet van een rijke en veelzijdige smaak.

Cinderella 99 Strain Taste
Cinderella 99 Strain Taste

Cinderella 99: een blik op haar terpenen

Hoe komt Cinderella 99 aan zo'n lekkere geur en smaak? Dit is te danken aan de vele terpenen, met name deze drie:

  • Limoneen: deze terpeen geeft Cinderella 99 een citrusgeur en prikkelt je zintuigen met een stimulerend effect.
  • Caryofylleen: caryofylleen is niet alleen een terpeen, maar werkt ook als een cannabinoïde. Deze stof is in hoge concentraties aanwezig in kruidnagel, rozemarijn en citroenmelisse. Bij wiet zorgt het voor een ietwat aardse en muskusachtige smaak en geur.
  • Myrceen: de favoriete terpeen van veel blowers, want naast een rustgevend effect produceert myrceen een aardse, fruitige smaak. Het zit ook in bijvoorbeeld hop, mango en citroengras.

Effecten van Cinderella 99

Wat voor ervaring kun je verwachten als je Cinderella 99 rookt? Dat hangt met name af van hoe je deze wiet kweekt. Een goed verzorgde plant kan uiteindelijk toppen met een THC-gehalte van wel 22% produceren. In combinatie met de verschillende terpenen zorgt deze psychoactieve stof voor een stimulerende stone die ideaal is om 's ochtends mee op te staan en de dag goed te beginnen. Rook deze wiet voordat je actief aan de slag gaat, bijvoorbeeld voor een goede workout in de sportschool of tijdens het tuinieren.

Cinderella 99 Strain Effects
Cinderella 99 Strain Effects

Aan Cinderella 99 verwante strains van Royal Queen Seeds

Door de jaren heen hebben onze deskundige breeders met een hoop verschillende strains geëxperimenteerd. Toch heeft Cinderella 99 iets speciaals waardoor ze altijd een zwak voor deze plant hebben gehad. Zo vormde de strain de inspiratie voor de ontwikkeling van Sweet ZZ. Hoewel dit een indica dominante strain is, heeft ze enkele duidelijke overeenkomsten met Cinderella 99, waaronder een hoog THC-gehalte van 22% en heerlijk fruitige terpenen.

Sweet ZZ
23_genetic background_1 Grape Ape x Grapefruit
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 20% Indica 80%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Eind September
22_Effect_1 Rustgevend, Stoned

Koop Sweet ZZ

Cinderella 99: de perfecte strain voor drukke dagen

Cinderella 99 komt het best tot haar recht wanneer je het juiste moment kiest om deze wiet te gebruiken. Als je dol bent op wake and bake of gewoon graag stimulerende wiet gebruikt voordat je aan het werk gaat, is dit de juiste soort voor je! Bovendien is het een plant die de hele levenscyclus uitstekend presteert om na een korte bloei een overvloedige oogst op te leveren.

External Resources:
  1. Hall of Fame - Strains - CannaConnection https://www.cannaconnection.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.