In een aantal rechtsgebieden zijn processen van decriminalisering en legalisering op gang gekomen en mensen worden steeds opener over het gebruik van marihuana voor medische doeleinden. Er bestaat veel goede documentatie uit een veelheid van bronnen en studies omtrent de veiligheid van het gebruik van marihuana op de lange termijn. Hier zijn enkele feiten over de veiligheid van langdurig marihuana-gebruik.

Langetermijnvoordelen van marihuana 
De voordelen van het doorlopend en langdurig roken van (zelfs laagwaardige) marihuana zijn grondig geëvalueerd. Mensen die lang gerookt hebben lijden minder aan pijnen en spierproblemen. Patiënten die regelmatig roken kunnen pijn behandelen zonder ook nog gebruik te hoeven maken van veel andere geneesmiddelen.

Er zijn geen boosaardige stoornissen gevonden bij patiënten die al lang roken. Dit betekent dat het niet noodzakelijkerwijs kanker veroorzaakt. Er zijn geen neurologische of neurofysiologische verslechteringen waargenomen bij degenen die al decennialang roken. Dit is een positief resultaat wat zorgvuldig in ogenschouw genomen moet worden.

Een van de meest opmerkelijke elementen van het roken van marihuana is dat aangetoond is dat het de risico op bepaalde kankers en tumoren vermindert. Er is minder risico op glioom, teelbalkanker, longkanker en hoofd- en halskanker. De cannabinoïden in cannabis zijn potente antitumor-stoffen die leiden tot een verlaging van kanker en tumoren.
Effects of cannabis
Langetermijnrisico's van marihuanagebruik
De langetermijnrisico's zijn minimaal, en studies wijzen erop dat eventuele schade aan het centrale zenuwstelsel omkeerbaar is. Wetenschappers beweren verder dat er subtiele cognitieve stoornissen optreedt bij marihuanagebruikers.

Er is ook onderzoek dat laat zien dat dieren die hoge gehaltes THC toegediend krijgen zwakker en minder effectief sperma produceren. Vrouwtjes leiden aan verstoorde ovulatiecycli. Het is niet bekend hoe THC mensen die excessief roken beïnvloedt. Dit moet in overweging worden genomen bij de langetermijneffecten van het roken van marihuana.

THC is ook giftig voor gekweekte hippocampale neuronen.
Er zijn weinig langetermijnrisico's verbonden aan het gebruik van marihuana. Rokers verkeren vaker in een betere gezondheid dan niet-rokers. Het is belangrijk om op te merken dat afhankelijkheid een risico op de lange termijn is. Marihuana zelf is niet verslavend, maar THC-verbindingen verhogen aantoonbaar het pleziergevoel in de hersenen, waardoor gebruikers meer marihuana zouden willen gebruiken. Het risico op toenemend gebruik door afhankelijk ligt op 10 procent in vergelijking met een toenamekans van 30 procent bij tabaksrook.

Kortetermijneffecten van marihuana
Op de korte termijn verhoogt marihuana gevoelens van euforie, kan het creativiteit stimuleren en pijn verlichten. Het kan ook zorgen voor een fijne lichaams-high die ontspant en goed is voor het verminderen van stress of angst.

Het roken van marihuana van elke kwaliteit kan nuttig zijn als u last heeft van psychische aandoeningen. Maar marihuana is er niet voor iedereen. Het kan soms gevoelens van paranoia, angst en depressie geven als de high afneemt. Deze effecten nemen gewoonlijk af. Als u aan een van deze aandoeningen lijdt kunt u een soort marihuana kiezen waarvan bekend is dat het angst en stress vermindert in plaats van een soort die de problemen verergert.
A man who probally used Marijuana over long term
Overzicht inzake de veiligheid van marihuana
Marihuana is in zijn algemeenheid een veilige drug. Zelfs op de lange termijn heeft marihuana aangetoond over significante fysiologische en psychologische voordelen te beschikken. Mensen zullen zich misschien verzetten tegen de voordelen, maar overweldigende wetenschappelijke bewijzen die aantonen dat marihuana veilig is staan niet aan hun kant. De kleine veiligheidsrisico's op de lange termijn waarmee men wordt geconfronteerd kunnen worden omgekeerd door stopzetting van het gebruik van de drug.

Marihuana is een absoluut veilige stof die op regelmatige basis geconsumeerd kan worden. Om de positieve effecten te vergroten en de negatieve te verkleinen, dient u alleen gemiddeld tot hoge kwaliteit marihuana te gebruiken. Lagere kwaliteiten hebben aangetoond dat ze volkomen veilig zijn, maar hogere kwaliteiten zullen minder giftige stoffen of additieven bevatten en verser zijn. Als u zich zorgen maakt over de veiligheid van marihuana op de lange termijn, doe dan meer onderzoek. U zult dan hoogstwaarschijnlijk unaniem tot de ontdekking komen dat het roken van marihuana op de lange termijn voor de meeste volwassenen veilig is.

Kweek je eigen medicinale cannabis

Medische Disclaimer:
De informatie op deze website, en waarnaar wordt verwezen of gelinkt, is bedoeld voor algemene educatieve doeleinden en niet als professioneel medisch of juridisch advies. Royal Queen Seeds is geen voorstander, pleitbezorger of bevorderaar van legaal of illegaal drugsgebruik. Royal Queen Seeds kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het materiaal op onze pagina's, of op pagina's waarnaar wij verwijzen of linken, die legale of illegale drugs of illegale activiteiten toestaan, bepleiten of bevorderen. Raadpleeg uw arts/zorgverlener voordat u de producten/methoden die u vindt op deze website of waarnaar verwezen of gelinkt wordt.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.