Wil je wodka (of een andere drank) mengen met je favoriete soort cannabis? Zoek dan niet verder. Hieronder twee simpele manieren om in een paar stappen cannabis geïnfundeerde wodka te maken.

HOE CANNABIS WODKA TE MAKEN

METHODE 1

De eerste methode is super simpel. Dompel simpelweg je cannabis een paar uur onder in de wodka, terwijl je de temperatuur in de gaten houdt. Onthoud dat alcohol rond de 80ºC begint te verdampen, dus zorg ervoor dat je voor dit recept het vuur niet te hoog zet.

INGREDIËNTEN

 • 250ml wodka (of een andere drank naar keuze)
 • 1–3g cannabis (zowel gedroogde als verse wiet werkt perfect)

BENODIGDHEDEN

 • Kaasdoek
 • Au bain-mariepan
 • Thermometer

INSTRUCTIES

 1. Zet je au bain-mariepan op de laagst mogelijke hittestand terwijl je je ingrediënten erbij pakt.
 2. Bereid je cannabis voor door het te malen of in stukjes te hakken, zodat het een medium samenstelling krijgt. Wikkel het in een kaasdoek tot een klein pakketje. Onthoud dat zowel droge als verse cannabis te gebruiken is voor dit recept. Wil je dat je wodka sterke psychoactieve effecten teweegbrengt? Zorg er dan voor dat je gedroogde, gedecarboxyleerde cannabis gebruikt. Verse wiet geeft niet dezelfde psychoactieve effecten aan je wodka. Maar het zorgt wel voor een mooi kleur- en smaakprofiel.
 3. Giet je wodka in de au bain-mariepan. Doe je pakketje met cannabis erbij en laat het ongeveer 2-3 uur weken. Gebruik een thermometer om er zeker van te zijn dat de temperatuur van de wodka niet boven de 60ºC uitkomt. Laat de cannabis langer weken voor een meer geconcentreerd product. Let er daarbij wel op dat je het risico loopt dat een deel van de alcohol verdampt.
 4. Haal de cannabis uit je wodka en giet de substantie in een glazen schaal. Laat de vloeistof afkoelen, voordat je het afdekt. Bewaar het vervolgens op een koele, donkere plaats. Wil je een helderder resultaat, giet de wodka dan door een koffiefilter.

METHODE 2

De tweede methode zorgt voor een heerlijke wodka met honingsmaak, door gebruik te maken van cannabis geïnfundeerde honing. Om de honing te maken, onttrek je eerst de cannabinoïden en terpenen aan de cannabis. Dit doe je door gebruik te maken van kokosolie die je vervolgens mengt met de honing. Let op dat je de temperatuur laag houdt gedurende de onttrekking, zodat de cannabinoïden en terpenen niet verloren gaan.

INGREDIËNTEN

 • 2g gedroogde, gedecarboxyleerde cannabistoppen
 • 150g honing
 • 240ml kokosolie
 • 500ml wodka

BENODIGDHEDEN

 • Glazen pot 
 • Steelpan met sudderend water (waterbad)
 • Thermometer
 • Blender
 • Kaasdoek

INSTRUCTIES

 1. Begin met het maken van de cannabishoning. Maal je cannabis daarvoor tot een gemiddelde dichtheid en doe deze samen met de kokosolie in een glazen pot. Zorg ervoor dat je gedecarboxyleerde cannabistoppen gebruikt, zodat de honing een psychoactief effect heeft.
 2. Dek de pot af en zet deze in het waterbad. Laat het op een laag pitje ongeveer twee uur sudderen, zodat je de cannabis onttrekt en het zich aan de olie bindt.
 3. Giet de olie door een kaasdoek zodra de onttrekking klaar is, om zo de stukjes van de cannabistoppen eruit te filteren. Vergeet niet om de doek licht uit te wringen, zodat je de achterblijvende vloeistof ook opvangt.
 4. Voeg de geïnfundeerde olie aan je honing toe en roer.
 5. Voeg de wodka toe en meng alles tot een mooi geheel.
 6. Giet de wodka in een fles, sluit deze af en geniet ervan zodra je een zoet relaxmomentje kunt gebruiken!

Cannabis Vodka

BELANGRIJK BIJ HET MENGEN VAN CANNABIS MET ALCOHOL

Het mengen van alcohol met cannabis is zeer gebruikelijk, maar het is belangrijk je te realiseren dat het ook negatieve effecten heeft. Het combineren van deze twee drugs versterkt zowel het dronken gevoel als de high en dit leidt mogelijk tot misselijkheid, duizeligheid, braken en een vertraagde motoriek.

Onderzoek heeft aangetoond dat het drinken van alcohol na het consumeren van cannabis de THC-concentratie in het bloed verhoogt. Dit suggereert dat alcohol de psychoactieve eigenschappen van wiet versterkt. Dat is mogelijk te wijten aan het feit dat alcohol vasodilatatie veroorzaakt en de bloedstroom verhoogt, waardoor mogelijk meer THC uit de longblaasjes in de longen terechtkomt. Onderzoek suggereert daarnaast overigens dat cannabis helpt tegen giftige effecten van alcohol, waaronder het voorkomen van neurotoxiciteit en het verminderen van oxidatieve stress in de lever na overmatig drinken.

Als je ervoor kiest om cannabis met alcohol te mengen, dan is dat prima. De meeste mensen doen het immers. Houd alleen in gedachten dat je rustig aan zou moeten doen en extra zou moeten letten op de reactie van je lichaam op de combinatie van beide.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.