By Arielle Friedman

De zomer zit er dan wel op, maar mojito's zijn gelukkig niet seizoensgebonden! En als je dan toch aan de mojito gaat, kun je het drankje net zo goed met cannabis verrijken.

De mojito is een van de bekendste cocktails ter wereld en komt uit Cuba. Hoe het precies gegaan is, weet niemand, maar er zijn diverse versies van de ontstaansgeschiedenis bekend. Een daarvan heeft betrekking op Sir Francis Drake die met zijn schip naar het koloniale Havana zeilde. De hele bemanning werd getroffen door scheurbuik en dysenterie. Toen hem ter ore kwam dat de Cubanen wel raad wisten met dit soort ziektebeelden stuurde hij zijn mannen aan wal. Ze kwamen terug met het recept voor de mojito en knapten er zienderogen van op omdat er limoensap in zat. En dat is rijk aan vitamine C.

Anderen beweren dat de cocktail afkomstig is van Afrikaanse slaven die op de rietsuikerplantages van Cuba hebben gewerkt. Zij dronken destijds guarapo, puur rietsuikersap, wat vaak in een mojito zit.

Ernest Hemingway zat ook graag aan de mojito's. Veel mensen volgden zijn voorbeeld. Vandaag de dag is de mojito het populairste drankje in Engeland en Frankrijk. En wie weet? Misschien wordt het door de toevoeging van cannabis wel de meest populaire cocktail ter wereld!

INGREDIËNTEN

 • Cannabis (5 gram sativa klaart de klus)
 • 1 fles rum
 • ½ limoen in plakjes
 • ½ glas ijsgruis
 • Sodawater
 • 2 theelepels rietsuiker
 • Verse muntblaadjes

OOK BELANGRIJK

Panty (om in stukken te knippen)

Mojito En Cannabis Ingrediënten

STAPPENPLAN

 1. Om te beginnen, moet je wiet gedecarboxyleerd worden. Dat is noodzakelijk want verse cannabis bevat geen THC en CBD, maar THCA en CBDA. Deze verbindingen bevatten een extra carboxylgroep, zijn de zure vorm en derhalve minder biobeschikbaar. Verkruimel je wiet zoals je gewend bent, leg het op een bakplaat en zet die voor een uurtje in een voorverwarmde oven op zo'n 110°C.
 2. Verrijk je rum met de cannabis. Daar heb je de panty voor nodig. Knip de voet eraf, doe de gedecarboxyleerde wiet erin en knoop het dicht. Frummel dit in de fles met rum en laat het geheel minimaal 24 uur en maximaal 7 dagen staan. De sterkte neemt toe als je het langer laat infuseren.
 3. Zodra de rum op sterkte is, kun je mojito's gaan maken! Doe twee theelepeltjes suiker in een stevig, hoog glas, samen met wat blaadjes munt en schijfjes limoen en stamp het aan met een mojito-stamper. Mocht je die nog niet hebben, gebruik dan iets wat erop lijkt. De steel van een houten pollepel werkt bijvoorbeeld ook. Stamp en hussel tot er vocht uit de ingrediënten komt.
 4. Doe er ijsgruis bij.
 5. Giet een flinke scheut met cannabis verrijkte rum in het glas.
 6. Vul het glas verder met sodawater. Je kunt het afmaken met nog wat blaadjes munt.

Dat is het dan! Een fantastisch recept voor een heerlijke met wiet verrijkte mojito. Het perfecte drankje dat altijd naar de zomer smaakt, ook in het najaar. Of treed in de voetsporen van Hemingway en schrijf onder het genot van een mojito een bestseller.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.