By Steven Voser

Nu de zomer is overgegaan in de herfst ligt het laatste fruit van het seizoen in de winkels en keukens. Houd jij van vruchten en wil je wat zomerse versheid bewaren voor de winter? Maak dan jam! Nog beter, maak jam met cannabis!

Jam met cannabis is een gezonde manier om je dag te beginnen of af te sluiten met wat zoetigheid. Met de gecombineerde gezonde eigenschappen van wiet, honing en fruit is het toegeven aan je zoete trek volledig acceptabel! Bovendien kun je alle fruitsoorten gebruiken voor dit recept. Je kunt er dus alle kanten mee op. Deze jam smaakt geweldig op toast, scones, wafels, koekjes, in taarten en zelfs zonder dat je het ergens op doet!

Om jam met cannabis te maken, moet je twee dingen doen. Eerst maak je cannabis-honing en vervolgens de jam zelf. Wij geven je beide recepten en laten je stap-voor-stap zien hoe je jam met cannabis maakt.

Decarboxyleer je wiet voordat je in deze recepten duikt. Zo verzeker je dat je cannabinoïden biobeschikbaar zijn. Verwarm je cannabistoppen 30–40 minuten op 104°C–113°C in een glazen of keramische schaal.

STAP EEN: CANNABIS-HONING

INGREDIËNTEN & BENODIGDHEDEN

 • 28g cannabis
 • Pot honing van 2,3kg
 • Panty
 • Pan met deksel

BEREIDING

 1. Doe de cannabis in de panty en knoop deze stevig dicht.
 2. Doe de panty met cannabis en de honing in een pan. Zet deze op het vuur totdat het begint te pruttelen. Draai het vuur zachter en doe het deksel op de pan. Laat het vervolgens vijf uur sudderen.
 3. Laat het 24 uur afkoelen. Haal de panty eruit en wring zoveel mogelijk honing uit de panty, die je daarna weggooit. De honing is nu doordrenkt met cannabis.

Cannabis Jam koken

STAP TWEE: JAM

INGREDIËNTEN & BENODIGDHEDEN

 • 22g cannabis-honing
 • 600g fruit naar keuze 
 • 400g suiker
 • 60ml citroensap
 • Twee glazen potten
 • Pan, bij voorkeur van gietijzer

BEREIDING

 1. Verhit op een laag vuurtje de suiker en het citroensap in een pan. Als het mengel bruin kleurt, staat het vuur te hoog. Het doel is om het geheel te laten sudderen, totdat je siroop krijgt. Blijf roeren tot de suiker helemaal is opgelost. Dat duurt ongeveer 10 minuten.
 2. Roer het fruit erdoorheen. Gebruik een vork of spatel om het los te roeren. Laat het geheel ongeveer 20 minuten koken. Als je dunnere jam wilt, kook je het langer. Wil je een stevige jam? Dan kook je het wat minder lang.
 3. Doe onderin elke glazen pot 11g cannabis-honing.
 4. Verdeel de inhoud van de pan gelijkmatig over de glazen potten. Roer het geheel goed door om de cannabis-honing te vermengen met het fruit.
 5. Laat het afkoelen en geniet ervan!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.