5 GRATIS ZADEN bij besteding van minimaal € 75,- op Black Friday met code BFNTB4 KOOP NU

Cannabis wordt langzamerhand steeds meer sociaal geaccepteerd. In talloze landen is het inmiddels al gelegaliseerd, en de nuttige toepassingen van medicinale cannabis blijven toenemen. Dus waarom moeilijk doen als het daten betreft?

Een praatje met je pas ontmoette nieuwe liefde of je date over je rookgedrag, en je "wietvriendelijk" zijn is niet zo makkelijk, speciaal omdat jullie elkaar pas een beetje leren kennen en je natuurlijk een zo goed mogelijke eerste indruk wilt maken.

Omdat het goed te begrijpen valt dat je een beetje terughoudend bent om openheid van zaken te geven over je wietgebruik, of misschien ben je bang om afgewezen te worden omdat degene die je wilt daten duidelijk een probleem heeft met wiet. Wij hebben een korte lijst samengesteld van dating apps die je in staat stellen om in contact te komen met gelijkgestemden en mensen met een positieve houding tegenover cannabis.

Dit betekent natuurlijk niet dat je op deze websites en apps alleen stoners tegenkomt; er zijn veel manieren waarop mensen van hun wiet kunnen genieten, de een wat meer dan de ander. Maar op die manier ben je er tenminste zeker van dat je volgende date (of persoon waar je mee om wilt gaan), geen probleem maakt van je cannabisgebruik, daar kun je van op aan.

mymate app royal queen zaden dating

MY420MATE

My420Mate noemt zichzelf de Cupido van Cannabis, en daar zit wel wat in, omdat ze momenteel de nummer één zijn van dating sites voor cannabisgebruikers. Hoewel je misschien in eerste instantie zult denken dat dit een vergaarbak is voor de typische luie stoner die op zoek is naar een partner die op dezelfde wolk zit, zijn ze in feite voor zowel de recreatieve als ook voor de medicinale gebruikers. We zijn altijd geneigd om te denken dat wiet alleen een recreatieve drug is, maar er zijn ook mensen die weer een beetje van hun leven kunnen genieten omdat ze wiet voorgeschreven hebben gekregen.

Het lidmaatschap is gratis en stelt je in staat om je persoonlijke profiel in te vullen, of er een persoonlijkheidstest te doen. Zorg er wel voor dat je alle gegevens waar ze om vragen invult, want dankzij deze parameters wordt je aan iemand gekoppeld, hopelijk in de buurt waar je woont en met tenminste een paar gemeenschappelijke interesses. Behalve natuurlijk dat jullie allebei van wiet houden.

Als je je profiel eenmaal helemaal hebt ingevuld of een vragenlijst over jezelf hebt beantwoord zou je nu de foto's moeten kunnen zien die andere gebruikers van zichzelf aangemeld hebben, en een stukje tekst kunnen lezen wat ze geschreven hebben over zichzelf op hun profielen. De website biedt ook de gelegenheid om met elkaar te chatten zodat je een beetje kunt flirten met andere singles die online zijn. De gebruikersinterface van de app wijst zichzelf de weg. Je zou kunnen stellen dat ze "stoner proof" zijn. Er is zelfs een klantenservice als het een beetje te lastig voor je wordt, of als je een probleem constateert op hun website of met de app. Ik geloof echter dat ze alleen technische ondersteuning bieden, dus let op.

Het grootste nadeel van My420Date is dat er niet veel actieve gebruikers beschikbaar zijn, en dat als je een match vindt het niet gegarandeerd is dat de afstand aanvaardbaar is. Vanwege het kleine aantal gebruikers zou het zomaar kunnen gebeuren dat je gekoppeld wordt aan iemand die aan de andere kant van het continent woont, of erger nog, op een andere planeet.

420 singles app royal queen seeds ddating stoners

420 SINGLES

420 Singles is volgens de eigenaar en oprichter bedacht op de achterbank van een Volvo, en is een website dat ook een blog heeft die online ook geregistreerd staat StonerSingles. Er is ook een app die verbonden is met het online platform, het doel is 'het bereiken van de dating-community van iedereen die het gebruik van cannabis accepteert, en voorstander is van legalisering, niet uitsluitend hippies en stoners'.

420 Singles tracht cannabis-vriendelijke singles te koppelen door uit te vinden wat je het belangrijkste vindt door je een paar standaardvragen te stellen die iedere stoner wel over zich- of haarzelf weet te beantwoorden. Zo willen ze bijvoorbeeld graag weten of je een liefhebber van sativa of indica bent, of je in bovennatuurlijke krachten gelooft, hoeveel tijd je besteed aan het roken van cannabis en van welke muziek je houdt. Hoewel die vragen zo op het eerste gezicht niet zo belangrijk lijken geven ze toch een soort inzicht in wat iemands voorkeuren en gedragspatronen zijn.

Terwijl de meeste datingsites de mogelijkheid bieden om in contact te komen met mensen die dezelfde interesses hebben, door berichten en online te chatten gebeurt het uiterst zelden dat dat ze elkaar offline ontmoeten. Misschien is het wel moeilijk om over te schakelen van de veiligheid van het scherm naar een onbekende omgeving met een onbekend persoon. Om je een handje te helpen om in het echte leven andere singles te vinden, houdt 420 Singles je op de hoogte van komende gebeurtenissen die betrekking hebben op het cannabiswereldje. Ze zien dit als een extra manier om je partner in dop te vinden. Voeg daaraan een database toe die 56.000 leden bevat, en je hebt een goede kans dat je een cannabis-vriendelijke match vindt.

 

hoog Er app Royal Queen Seeds dating stoners vriendelijke

HIGHTHERE

Van alle cannabis-gerelateerde dating apps die er zijn heeft Highthere misschien wel de meest pakkende naam, en het mooiste gezicht. Het heeft een flitsende en gelikte interface die gebruikers in staat stelt om profielen te bekijken, met elkaar te chatten of e-mails te sturen, en dat allemaal direct vanaf je iPhone of Android toestel. Je kunt er zelfs een video aan aan je profiel toevoegen met een videoboodschap. Omdat ze wat meer ontwikkeld zijn biedt deze app een bijbehorende blog-pagina, Facebookpagina en een eigen Instagram account. Voor de gebruikers die zich echt willen inzetten voor de goede zaak is er een uitgebreid assortiment merchandise op de website beschikbaar.

Er is echter een klein probleempje met de HighThere app, tenminste als je een cannabisgebruiker bent die privacy boven alles stelt. Deze app is aantoonbaar het minst veilig wat je gegevens betreft. HighThere maakt gebruik van je locatiegegevens om je aan andere cannabis-vriendelijke singles te koppelen, dat betekent dat je locatie, foto's en rookgewoonten online naar een server gestuurd worden. Als je in een gebied woont waar marihuana nog steeds illegaal is, zou dat kunnen betekenen dat iemand je gegevens kan onderscheppen, waardoor je onvermijdelijk jezelf en de stoners in je omgeving aan gevaar blootstelt.

EINDOORDEEL

Of je nu een recreatieve of medicinale cannabisgebruiker bent die op zoek is naar een levenspartner of gewoon een rookmaatje; de cannabis lifestyle wordt meer en meer gelegaliseerd en gefaciliteerd. En hoewel apps zoals Tinder en Happon wel de marktleiders zullen blijven als het aankomt op daten vanaf je mobieltje zullen ook apps voor cannabis-vriendelijke singles hun plaatsje wel veroveren.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.