By Luke Sholl


Contact leggen met gelijkgestemden is tegenwoordig lastig genoeg. Laat staan wanneer hetgeen waar je van houdt een splijtzwam kan zijn. Je liefde voor wiet hoeft echter geen struikelblok te vormen. In plaats daarvan kan het je juist helpen om mensen met dezelfde passie te ontmoeten.

Wiet en dating: welke opties heb je als alleenstaande stoner?

Het is niet altijd makkelijk om met je date over je blowgedrag of 'wietvriendelijkheid' te praten. Zeker niet als je iemand net leert kennen en de beste indruk wilt maken.

Begrijpelijkerwijs kun je terughoudend zijn met het bespreken van je wietgebruik uit de angst dat je afgewezen wordt. Met dat in gedachten hebben we een lijstje met dating apps samengesteld die je helpen om andere cannabisvriendelijke mensen te ontmoeten!

Dating apps voor cannabisfans: top 5

Elke app heeft voor- en nadelen. Om je te helpen de best mogelijke match te vinden, bespreken we daarom onze top 5, waaronder de technische details ervan (prijs, inschrijvingsinfo) en waarom je ze zou moeten gebruiken.

My420mate

My420mate is actief in alle vijftig Amerikaanse staten en meer dan tachtig landen en daarmee naar eigen zeggen de nummer 1 app voor wietvriendelijk daten. En wat de features betreft, kunnen wij dit alleen maar beamen. Enkele geweldige toevoegingen zijn de optie om aan te geven wat je favoriete manier van gebruik is, wat je favoriete soorten zijn en waarom je met blowen bent begonnen.

Top 5 Marijuana Dating Apps
Technische gegevens

- Inschrijven is gratis (je krijgt 65 credits bij je eerste inschrijving)
- Simpel in gebruik (strakke UI)
- Aangepaste persoonlijkheidstest om voorkeuren/matches in te stellen
- Mobiele app (iOS en Android) en desktopversies
- Extra credits voor het gebruik van de site (dagelijks inloggen, een foto toevoegen, etc.)

- Waarom zou je My420mate gebruiken?

My420mate is een van de weinige dating apps voor cannabisfans die in verschillende toonaangevende media aandacht hebben gekregen. Het is echt met fans van wiet in gedachten ontworpen. Van de persoonlijkheidstest tot het kiezen van je favoriete strain; het is wel duidelijk dat cannabis het eerste gespreksonderwerp met een mogelijke match wordt.

Dankzij deze features, in combinatie met een strakke UI, multiplatform functionaliteit en de mogelijkheid om credits te verdienen met dagelijks gebruik, heeft My420mate veel om van te houden.

Wel is er wat kritiek geweest op het aantal gebruikers. In sommige regio's is het bijvoorbeeld moeilijk om plaatselijke matches te vinden. Maar vanwege het bescheiden tarief voor credits en de focus op alles omtrent wiet, is het absoluut het proberen waard!

Plenty of Fish

Hoewel Plenty of Fish op het eerste gezicht misschien geen datingsite voor cannabisfans lijkt, heeft het meerdere eigenschappen die de site ideaal maken voor het vinden van een wietliefhebbende partner. Door het grote aantal wereldwijde leden en het gratis lidmaatschap, gecombineerd met een aantal slimme zoekopties, is de website supergeschikt voor stoners die nog geen ervaring met online dating hebben.

Top 5 Marijuana Dating Apps
Technische gegevens

- Inschrijven is gratis
- Meer dan 100.000.000 leden (ongeveer 3 miljoen dagelijkse gebruikers)
- Persoonlijkheidstest
- Mobiele app (iOS en Android)
- De meeste features zijn gratis (optie om account maandelijks te upgraden)

- Waarom zou je Plenty of Fish gebruiken?

Het beste aan Plenty of Fish is het enorme aantal mogelijke matches. Als je wat wietvriendelijke zoekparameters hebt ingesteld, vind je vrijwel zeker mensen in je lokale omgeving. Over zoekopties gesproken, met POF kun je resultaten filteren op interesses, zoals 'cannabis'.

Hoewel er geen optie is om mensen te vinden op basis van hun favoriete soort, zijn de bovengenoemde filters een goed compromis. De upgrade opties zijn ook aantrekkelijk geprijsd, maar je moet wel vooruit betalen. Een pakket varieert van drie maanden tot een heel jaar, dus je moet ook wat vooruitdenken om het maximale uit je premium account te halen.

HighThere

Ondanks zijn turbulente verleden heeft HighThere onlangs de gehele gebruikerservaring en mobiele app vernieuwd. Er zitten nog steeds wat bugs in, maar de ontwikkelaars blijven toegewijd aan dit project. Met zijn gebruiksgemak en duidelijke focus op alle aspecten van de cannabiscultuur, is HighThere meer een allesomvattende virtuele ruimte voor cannabisfans, en minder een speciale dating app voor stoners.

Top 5 Marijuana Dating Apps
Technische gegevens

- Inschrijving en gebruik is gratis
- Ook een sociale netwerksite voor cannabisfans
- Meer dan 100.000 downloads in de Google Store
- Simpel in gebruik (bijgewerkte UI en app)
- Mobiele app (iOS en Android)

- Waarom zou je HighThere gebruiken?

Interesse in wiet betekent niet alleen in het weekend high worden. Het strekt zich namelijk uit tot wettelijke hervormingen, medisch onderzoek, popcultuur en nog veel meer! HighThere combineert de educatie en informatie omtrent wiet met een Tinderachtig principe (naar links/rechts swipen bij het bekijken van profielen) om gelijkgestemden te vinden.

HighThere biedt veel meer dan simpelweg iemand een bericht sturen om af te spreken. Zo vind je er ook reviews, een lokale dispensary finder en de mogelijkheid om je favoriete manier van gebruik aan te geven. Als je jezelf wilt onderdompelen in de cannabiscultuur en tegelijk nieuwe mensen wilt ontmoeten, is HighThere supergeschikt. Zolang de technische ontwikkelingen doorzetten, verwachten we dat HighThere steeds populairder wordt.

420 Singles

420 Singles is weliswaar alleen in de Apple app store verkrijgbaar, maar door recente updates van de ontwikkelaars wel sterk in populariteit gestegen. We moeten ook benadrukken dat 420 Singles een van de beste opties is als je als blower in Amerika woont. Met gratis swipes en matches is het een geweldige app als je iemand met dezelfde passie zoekt.

Top 5 Marijuana Dating Apps
Technische gegevens

- Gratis inschrijven (inclusief swipes en matches)
- Unieke profielvragen (om matches te krijgen)
- Zoekradius van 1,6km
- Alleen voor iOS (iPhone en iPad)
- 16k beoordelingen in de Apple app store

- Waarom zou je 420 Singles gebruiken?

Woon je in de VS? Dan is 420 Singles een simpele en effectieve manier om iemand te ontmoeten die je liefde voor wiet deelt. De app werkt vergelijkbaar als Tinder, met een swipe & match-functie die mensen op basis van hun unieke antwoorden koppelt. We zeggen 'uniek', omdat 420 Singles je vraagt profielvragen in te vullen op basis van onderwerpen die ter sprake komen als je high bent. Enkele vragen zijn bijvoorbeeld: "Geloof je in UFO's?" en "Wat is je favoriete soort?".

Het gebruiksgemak, gecombineerd met de unieke benadering van persoonlijke interesses, maken het eenvoudig om nieuwe vrienden in je omgeving te vinden. Mits er mensen in je omgeving zijn. De resultaten variëren nogal, maar je kunt wel profielen opslaan om er later op terug te komen.

Lexa

Waarschijnlijk is dit een van de bekendste dating apps. Lexa laat daarbij zien met de tijd mee te gaan. Het inschrijvingsproces bevat nu namelijk een wietgerelateerde vraag die je helpt om een match met een vergelijkbaar profiel te vinden. Een ongelooflijk aantal potentiële matches, geweldige app-functionaliteit en lokale evenementen bewijzen het grote succes van de app. 

Top 5 Marijuana Dating Apps
Technische gegevens

- Mobiele app (iOS en Android) en desktopversies
- Gratis inschrijven (hoewel gratis gebruikers beperkte functionaliteit hebben)
- Flexibele abonnementsopties
- Miljoenen succesvolle matches
- 1M+ app downloads

- Waarom zou je Lexa gebruiken?

Inmiddels lijken dating apps gemeengoed te zijn geworden. Toch was Lexa een van de eerste die het concept bekendheid gaf. Dat de mensen achter deze app ervaring hebben, is wel duidelijk. Zo heeft het een vriendelijke en eenvoudige UI, verschillende premium opties en een optie om cannabisfans te vinden.

Gelukkig omzeilt Lexa de lastige persoonlijkheidsvragen en kiest het een meer rechttoe rechtaan-aanpak. Bij het aanmaken van een profiel wordt je (onder andere) gevraagd of je wiet rookt of niet. De app levert vervolgens 'Top Picks' op basis van je interesse in cannabis.

Lexa biedt niet alleen een van de meest verfijnde dating app-ervaringen, maar geeft er ook blijk van te luisteren naar gebruikers door ook oog te hebben voor wiet.

Tips voor je eerste date in 420-stijl

Je hebt de wereld van de dating apps verkend, een match gevonden en bent klaar om iemand persoonlijk te ontmoeten. Hoewel bovenstaande apps het eenvoudig maken om je liefde voor wiet te delen, is het nog niet zo makkelijk om in het echt ook met iemand op één lijn te zitten. Toch hoef je je geen zorgen te maken. Wij hebben namelijk een aantal geweldige tips voor je eerste date in 420-stijl.

  • Locatie, locatie, locatie

Klassieke plaatsen voor een eerste afspraakje, zoals cafés, bioscopen of restaurants, zijn geweldig, maar niet echt stoner-vriendelijk. Als je je match wilt ontmoeten EN tegelijk wilt genieten van wiet, moet je creatief zijn.

Locaties waar wiet voorop staat, zijn een geweldige plaats om elkaar te leren kennen, zonder de intimiteit (of druk) die je ervaart als je thuis gaat zitten blowen. Op cannabisbeurzen en in coffeeshops heerst bijvoorbeeld altijd een ontspannen sfeer, terwijl je er ook samen van je passie kunt genieten.

  • Activiteiten voor een eerste afspraak

Een eerste afspraak in 420-stijl vereist wat planning als je er een succes van wilt maken. Tenslotte komt er waarschijnlijk niets van je plannen terecht wanneer je high wordt en ter plekke iets moet bedenken. Het helpt daarbij om activiteiten te verzinnen die geschikt zijn als je high bent. Zijn jullie beide dol op indica's? Dan is yoga bijvoorbeeld een goede aanvulling op de rustgevende aard van de wiet. Als je echter meer van een opbeurende sativa houdt, kun je bijvoorbeeld een food festival bezoeken of gaan wandelen.

  • Vind je ideale soort (en partner!)

Er gaat niets boven het delen van een joint of bong met iemand die dol is op dezelfde soort (of soorten) als jij. Gelukkig behelzen de meeste van de bovenstaande apps standaard een 'favoriete soort'-vraag. Het is daarmee supermakkelijk om een wietmaatje te vinden. Maak je echter niet te druk als je het niet eens wordt over wat te roken.

Het mooie van wiet is namelijk de variatie aan verschillende soorten. Neem die eerste afspraak allebei je favoriete soort mee, voorgedraaid, zodat je ze beide kunt proberen. Je kunt vervolgens bespreken wat je er wel en niet aan waardeert en hopelijk zo een steeds sterkere band opbouwen. Het enige wat dan nog rest, is bepalen hoe jullie de kinderen gaan noemen (we bedoelen wietplanten, natuurlijk)!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.