By Miguel Ordoñez

Niemand hoeft eraan te twijfelen dat de wereld van wiet volop vlamt. Nee, we hebben het niet over de joint die je zojuist hebt aangestoken. We hebben het over uit de grond schietende bedrijven, juridische hervormingen en een wereldwijde ganja-scene die nooit opgeeft. Er is daarover veel informatie te vinden. Denk aan het laatste nieuws, voorspellingen over ontwikkelingen in de branche, kweektips, sexy afbeeldingen van trichomen en wat Seth Rogen deze week van plan is.

Het is dan ook best lastig om alles bij te houden wat je eigenlijk zou moeten weten. Gelukkig heeft een aardig vogeltje ons verteld hoe je op de hoogte blijft. Wij geven je een overzicht van 10 Twitter-accounts die elke liefhebber van cannabis zou moeten volgen.

@CANNABISTU

Als je nieuw bent in de cannabiswereld, begin dan met het volgen van Cannabis Training University. Dit is een online cannabisschool die is gevestigd in Colorado. Haar Twitterfeed is een mini-opleiding op zich, over alles wat met cannabis te maken heeft.

Cannabis Training University post relevant nieuws van over de hele wereld. Zo vind je er tips voor het kweken van grotere toppen, investeringen en hoe je aan je merk werkt. Dit account houdt je op de hoogte van de allernieuwste weetjes over wiet. Het is dan ook de moeite waard om Cannabis Training University te volgen. Of je nu een groene sultan wilt worden of gewoon houdt van goede educatie.

Cannabis Training University

@HIGHTIMES

Als je High Times Magazine niet kent, dan vergeven we je dat. Je zou het echter wel moeten leren kennen. Dit is namelijk al tientallen jaren HET publicatiekanaal voor de cannabiscommunity. High Times Magazine organiseert ook ‘s werelds belangrijkste cannabisfestival: The High Times Cannabis Cup. Daarmee weet je zeker dat het account de beste tips geeft over de allerbeste strains.

Volg High Times voor een verbinding met het hart van de wietwereld. De input voor social media bestaat grotendeels uit content uit het magazine, maar het is wel eersteklas informatie. Reken op een mix van cannabis-gerelateerd nieuws en foto’s van toppen die zo weelderig groeien, dat je ze bijna ruikt.

High Times

@ROYALQUEENSEEDS

Omdat we een populaire online zadenbank zijn met tevens fysieke winkels, horen we als Royal Queen Seeds zelf natuurlijk ook thuis in dit overzicht. We hebben een uitgebreid assortiment met vooraanstaande genen, waaronder winnaars van de Cannabis Cup.

Wij zijn een van de snelst groeiende veredelaars in Europa. Daarnaast streven we ernaar om informatie te delen over strains, kweek en medicinale marihuana. Volg onze Twitter voor sneak-peek foto’s van de beste toppen. Ook geven we professionele kweektips en suggesties voor stoner-vriendelijke vakantiebestemmingen.

Royal Queen Seeds

@IAMSOBAKED

So Baked is humor van de bovenste plank — tenminste, dat lijken de 100.000+ volgers te vinden. Stoners van over de hele wereld voelen zich persoonlijk aangesproken door deze herkenbare content. En dat bedoelen we op de best mogelijke manier. Scrol door de feed en je ligt helemaal dubbel. Geweldig om daarbij screenshots te delen met je maatjes. Het is de hoogste tijd om met een bowl in de hand te genieten van een dagelijkse dosis retweetable memes.

So Baked

@WOMENGROW

Laten we eerlijk zijn, soms lijkt het wel of de wietcultuur alleen maar voor mannen is. We hebben niets tegen kerels hoor, we houden van jullie. Laten we echter niet vergeten dat de cannabiscommunity net zo divers is als de strains die we roken. Women Grow viert dat door ondernemers van alle geslachten te onderwijzen, stimuleren en samen te brengen.

Dit netwerk van professionals in de branche is gevestigd in de VS. Het werk is echter relevant voor de grotere gemeenschap. Women Grow tweet essentiële informatie voor het klaarstomen van de leiders van de toekomst. Volg dit account voor een moderne blik op de wereld van wiet!

Women Grow

@MERRYJANE

De missie van Merry Jane is om de cannabiscultuur naar de massa te brengen. De content is een relaxte mix van nieuws, voeding, cultuur en style. Volg dit account voor informatie over de krachtigste strains aller tijden, virtual reality-beelden van cannabinoïdereceptoren en het laatste onderzoek naar psychedelica. Het heeft zelfs een eigen web-strip: The High Life of Weed Dude.

Merry Jane

@NORML

NORML is een belangenbehartigingsorganisatie voor de hervorming van marihuanawetgeving en de bescherming van verantwoordelijke consumptie. Als er een organisatie is die de wereld van wiet kent, dan is deze het wel. Ze bestaat al sinds 1970.

De Twitterfeed van NORML is gevuld met tools voor cannabisconsumenten en activisten. Je vindt er posts over wetgeving, legalisering en recent cannabisgerelateerd wetenschappelijk onderzoek. NORML is gevestigd in de Verenigde Staten. Ze is echter een geweldige bron voor iedereen die strijdt voor het goede. Het is hoog tijd om de cannabisboodschap te verspreiden.

Norml

@STILLBLAZINGTHO

Ook wel bekend als Weed Tweets, biedt dit account precies wat het zegt. Zo geeft het scherp commentaar, waarbij het meer dan een miljoen volgers heeft. Klassieke humor voor stoners, verwerkt in 280 of minder tekens.

Weed Tweets post simpele tekst met slechts af en toe een link of afbeelding. Het is bijna vintage Twitter. Inderdaad, zoals rond het jaar 2009. Zelfs de profielfoto is een eenvoudig groen cannabisblad tegen een witte achtergrond. Klassiekers zijn niet voor niets tijdloos.

Weed Tweets

@SNOOPDOGG

Deze stoner is niet iemand die de hypes achterna loopt — hij is al tientallen jaren authentiek. Van clips tot hilarische posse en de samenwerking met de enige echte Martha Stewart; de Twitter van Snoop stelt je niet teleur. Volg hem voor ongezouten updates van een ware wietkoning. Als je zijn feed leest, verschijnt er altijd een glimlach op je gezicht.

Snoop Dog

@SETHROGEN

Hebben we het over de posse van Snoop, dan is Seth Rogen de typische stoner waar iedereen van houdt. Zijn Twitter-account is een goudmijn van herkenbare comedy. Hij werkt daarbij altijd aan meerdere projecten. Denk aan zijn eigen cannabisbedrijf en een indrukwekkende keramiekhobby. Ja, hij maakt in zijn vrije tijd potten. Rogen is slim, gemotiveerd, grappig en het sativa-liefhebbende rolmodel dat we allemaal nodig hebben. Volg hem voor cannabis-vriendelijke content die verder gaat dan toppen alleen.

Seth Rogen

OVERZICHT VAN CONTENT OVER CANNABIS

Twitter is de perfecte plek voor een snel overzicht van de nieuwste en beste content over cannabis. Scrol na het opstaan een paar minuten door je feed en je hebt weer volop energie. Een goed samengestelde lijst houdt je met zo weinig mogelijk inspanning up-to-date. Vergeet dus niet om onze favo’s te volgen – met de hand geselecteerd voor de moderne cannabis-kenner. Je hoeft ons niet te bedanken. Retweet het maar en vertel het goede nieuws aan iedereen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.