By Miguel Ordoñez


Het verzamelen van een muziekselectie voor cannabisgebruikers is je op heel dun ijs begeven. Cannabis gebruikers weten meestal heel goed waar ze het over hebben en hebben een uitgesproken muzieksmaak, vergeleken met de niet-rokende muziekliefhebber. Hoe zit dat? De wetenschappelijke verklaring kan zijn dat cannabis werkt in gebieden van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van auditieve stimulatie, waardoor we ons in de positie bevinden om de kleinere details en subtiele verschillen in een geluid te herkennen. Onze zintuigen worden niet alleen fijner afgesteld met wiet, maar de meesten van ons combineren cannabis en muziek al jarenlang, waardoor onze smaak in muziek mettertijd ontwikkeld is.

We hebben een selectie gemaakt van 20 nummers, verdeeld in 4 categorieën en twee delen. Dit is deel 1 van onze Top 20, waarin we terug in de tijd reizen naar "de jaren '60 en '70" en "Cannabis Classics". Deel 2 vestigt de aandacht op "Rap & Hip Hop" en "Elektronische Muziek".

Beschouw deze Top 20 niet als in steen gebeiteld. Het is logischer de volgende selectie te beschouwen als een muzikale ontdekkingsreis, waar wietrokers op jacht naar nieuwe tunes dieper kunnen duiken in de nummers die ze leuk vinden en de rest laten zitten. Voor de beste resultaten word je eerst high voordat je op ontdekkingsreis gaat en naar deze songs luistert en geniet van je muziek door goede speakers of een goede koptelefoon.

DE JAREN '60 EN '70 - KWEEKVIJVER VOOR GOEDE WIET MUZIEK

Bob Dylan – The Times They Are a-Changin’ (1964, The Times They Are a-Changin, American Folk)

Dit is een van de beste protestnummers, geschreven in de jaren '60. Dit nummer heeft het vermogen ons mee terug de tijd in te nemen, toen protesteren voor mensenrechten en tegen oorlog heel logisch was voor een hele generatie cannabis liefhebbers. Geweldige keuze voor luisteraars met een rebelse ziel!

Video id: 90WD_ats6eE

Jimmy Hendrix – Purple Haze (1967, Are You Experienced, Psychedelic Rock)

Als we de kans kregen om een tijdmachine te lenen, zouden de meesten van ons waarschijnlijk naar 1969 afreizen, om Jimmy Hendrix op Woodstock te zien met Purple Haze, samen met zijn interpretatie van het Amerikaanse volkslied. Er is niemand op aarde die zo gitaar kan spelen als hij kon.

Video id: cJunCsrhJjg

The Doors – Riders on the Storm (1971, L.A. Woman, Psychedelic Rock)

Riders on the Storm, samen met Light My Fire, zijn geweldige nummers om naar te luisteren met een joint in handen. Het is Psychedelische Rock, maar veel vloeiender dan bijvoorbeeld Hendrix, scheurend op zijn gitaar. De elektrische piano past perfect bij de regen en de stem van Jim Morrison is twee keer opgenomen om een echo-effect te bereiken, wat bijdraagt aan de duistere sfeer. We hadden het al over de subtiele verschillen in de introductie. Hoor jij Jim Morrison de songtekst fluisteren? Luister goed.

Video id: 1hrgT_ZDUvs

John Prine – Illegal Smile (1971, John Prine, Country/Folk)

Ooit eens naar Country geluisterd terwijl je high werd? Nee, geef het dan een kans. Illegal Smile, geschreven en gezongen door John Price, is een zeer goed voorbeeld van een country song waarin het alledaagse leven van een fulltime cannabis liefhebber wordt beschreven: “Bowl of oatmeal tried to stare me down... and won; And it was twelve o'clock before I realized That I was havin'... no fun”.

Video id: z78mQehnmCA

Pink Floyd – Time (1973, The Dark Side of the Moon, Progressive/Psychedelic Rock)

Nog nooit naar Pink Floyd geluisterd als je high was of high werd? Strafpunten! Generaties cannabis gebruikers aanbidden The Dark Side of the Moon en jij moet er vandaag nog mee beginnen. Over smaak valt niet te twisten, maar als je wiet rookt, kan je niet om Pink Floyd heen. Als je tijd hebt, luister dan naar het volledige album van The Dark Side of the Moon. Pink Floyd is DE keuze voor rokers van alle leeftijden!

Video id: cd9EC3jxMfw

CANNABIS CLASSICS – RYTHM AND BLUES, REGGAE and FUNK

Ray Charles – Let’s Go Get Stoned (1966, Crying Time, Rhythm and Blues)

Let's Go Get Stoned werd uitgebracht toen Ray Charles net uit de afkickkliniek was. Het is een klassieker die zaken onder de aandacht brengt. Probeer het en gebruik het misschien als muzikale herinnering als andere wietrokers bij je wonen. Wanneer "Let's Go Get Stoned" wordt gedraaid, weet iedereen wat er gebeurt.

Video id: T7ienb4TO2w

Peter Tosh – Legalize it (1976, Legalize It, Reggae)

“Every man got to legalize it, and don't criticize it; Legalize it … and I will advertise it”. Peter Tosh was zijn tijd ver vooruit en overleed helaas voor hij de kans had legale Jamaicaanse wiet te roken. Tosh werd vermoord in zijn huis in Kingston, maar zijn geest leeft voort in de muziek die hij maakte. Wij zullen legaliseren, niet bekritiseren en het absoluut adverteren.

Video id: 6cIePqdz03A

Rick James – Mary Jane (1978, Come Get It!, Funk)

Het wordt flink funky hier! Rick James en het roken van wiet zijn de perfecte symbiose. "I'm in love with Mary Jane. She's my main thing." De meesten van ons zijn het hiermee eens en danken Rick James voor deze funk klassieker uit de jaren '70. Sommigen kennen Mary Jane van de film Half Baked en de geniale vertolking van Rick James door Dave Chappelle. Geweldig nummer om op te roken en hilarische comedy!

Video id: 0wzfZuxvtvc

John Holt – Police in Helicopter (1983, Police in Helicopter, Reggae)

“If you continue to burn up the herbs, we gonna burn down the cane fields.” Je bent een strijdlustige guerrilla kweker en geen fan van de politiehelikopter? Hier is jouw Reggae volkslied! De songtekst komt recht uit het hart van de gepassioneerde buitenkweker. "We don't trouble your banana, we don't trouble your corn; We don't trouble your pimento, we don't trouble you at all."

Video id: 2FPzNnyOOl4

Ben Harper – Burn One Down (1995, Fight for Your Mind, Alternative Rock)

“My choice is what I chose to do; and if I'm causin no harm, it shouldn't bother you.” Burn One Down beschrijft de houding van zo'n beetje elke cannabis liefhebber en creëert een lekkere sfeer om er nog eentje op te steken.

Video id: sJp4xWU_5dE

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.