By Luke Sumpter

Milaan, een stad met een wereldwijd commercieel en cultureel bereik, is grappig genoeg niet echt betrokken geweest bij de cannabis cultuur. Tenminste, tot vorig jaar, toen Marco Russo, een beginnende eigenaar van een growshop, besloot zowel de markt als de politiek uit te dagen.

Dankzij Marco, maar ook vele andere mensen en bedrijven die betrokken waren bij dit project, werd er in Milaan een succesvolle tweede editie van de Italiaanse viering van 4.20 gehouden. 4.20 European Psychedelic Hemp Fest 2017 is de naam van de eerste Italiaanse cannabis dag en het is een prachtige aanvulling op de enkele gespecialiseerde handelsbeurzen in het land. Het was een gratis, maar verantwoordelijk cannabis feest, die een groot succes bleek en een politieke overwinning voor de legalisatie beweging.

hemp fest milan 2017

EEN INFORMATIEVE DAG EN DE HELE AVOND FEEST

Van 4.20PM (16:20) tot 4.20AM (04.20) waren een paar duizend mensen van verschillende leeftijden en achtergrond opeengepakt in de Lambretta studio's in het ex-industriële, oostelijke gedeelte van de stad. Dit was de plaats waar voorheen de Lambretta scooters werden gebouwd, maar nu waren er 12 lange uren toegewijd aan eerlijke informatie over cannabis, het uitwisselen van ervaringen en pret. Duizenden lokale en internationale bedrijven uit alle subsectoren van de cannabis industrie sponsorden het evenement. Sommigen hadden producten en informatiepunten beschikbaar voor het publiek. Royal Queen Seeds was een van die sponsoren! Hapjes en drankjes waren allemaal gebaseerd op hennep.

Milaan is een zakelijke stad. Veel van de bedrijven die deelnamen aan dit cannabis evenement zijn in de laatste 2 jaar opgericht. Inmiddels hebben deze bedrijven tientallen mensen in dienst en ze zijn een toonbeeld van innovatie en bekwaamheid. En daar is de stad uiteindelijk ook dol op. Tijdens 4.20 HempFest presenteerden zowel nieuwe als gevestigde ondernemingen hun nieuwste cannabis genetica, nieuwe vaporizers en rookapparatuur, innovatieve kleding en textiel, maar ook eco-vriendelijke en gezonde bouwmaterialen en 3D prints met hennep bestanddelen. Er vonden conferenties plaats over industriële, voedzame en medicinale cannabis, maar in de grote hal werden ook discussies gevoerd over thuiskweken, terwijl ondertussen flink werd gestoomd in de gratis vape- en chill gedeelten en het podium werd klaargemaakt voor een avond live muziek. Dit is ook een stad die graag feest.

Hemp Fest Milan 2017 binnen-

DE POLITIEKE REACTIE

Een aantal dagen voor het evenement, voelden alle politieke machten, in de vorm van gemeentelijke, regionale en media- vertegenwoordigers, zich geroepen hun mening over het evenement te geven. Dit feit bevestigde onmiddellijk dat 4.20 HempFest 2017 als veel meer werd beschouwd dan een simpele viering van stoners.

Giuseppe Sala, de burgemeester van Milaan, heeft nogmaals toegegeven dat hij cannabis heeft gerookt "toen hij jong was" en hij was neutraal, zo niet ondersteunend, ten opzichte van het 4.20-evenement, dat plaatsvond in de door hem vertegenwoordigde stad. De gefragmenteerde democratische en liberale gebieden sponsorden het evenement op de een of andere manier, terwijl de daadwerkelijk belangrijke partij in het land, Movimento 5 Stelle, fysiek aanwezig was op het feest. Deze partij onderschrijft de normalisatie van cannabis volledig en ondersteunt het burgerrecht om te kweken voor persoonlijk gebruik. Mocht het zo zijn dat politieke partijen daadwerkelijk de mening van het publiek representeren, betekent dit dat de grote meerderheid van de Italianen de legalisatie van cannabis ondersteunen.

Terwijl van 4.20 werd genoten aan de modderige oever van de rivier de Lambro, waar ook een scooter naar werd vernoemd, plantte een radicale, politieke vertegenwoordiger cannabis zaden in de voortuin van het regeringspaleis, dichtbij het centraal station. Hij werd geïdentificeerd door de politie en gaf de prohibitionisten nog een extra reden om dit feest te markeren als nadelig, illegaal en gevaarlijk. Katholieke en extreem rechtse gelovigen verzetten zich nog steeds tegen de normalisatie van cannabis in Italië.

Dezelfde oude politieke opvatting van een religieuze moraal blijft de culturele en wetenschappelijke vooruitgang vertragen, evenals de burgerrechten in het land. Het gebeurde in de jaren zeventig al, toen de kerk en haar politieke arm de legalisatie van scheidingen en abortus probeerden te voorkomen en het gebeurt nu opnieuw. De "officiële" Italiaanse Katholieke partij verdween in de jaren negentig, versplinterd onder de last van criminele veroordelingen voor corruptie. Sindsdien wordt religieuze ethiek gedeeld, verspreid en opgedwongen aan het parlement door diverse en mogelijke politieke figuren. Nu zijn euthanasie, kunstmatige inseminatie en natuurlijk cannabis onderwerpen van demonisering. Maar nu de meerderheid cannabis ondersteunt, kan vooruitgang niet langer worden tegengehouden: 2 nieuwe en grote beurzen zijn tegen het einde van 2017 gepland in Milaan.

Hemp Fest 2017 Milan buitenshuis

DE MEDIA AANDACHT

Bijna alle Italiaanse mediakanalen besteedden aandacht aan het evenement. De laatste tijd lijken zelfs wat conservatieve kranten en nieuwskanalen een meer ruimdenkende mening te hebben over cannabis, waardoor wij denken dat de kracht van de wetenschap eindelijk de ogen van de uitgevers heeft geopend. Het is echter enorm prettig dat drie van de meest cultureel autoritaire Italiaanse kranten uitgebreid aandacht schonken aan dit 4.20 evenement in hun lokale en nationale nieuws. Hier is een fotoalbum van Corriere della Sera, getiteld: “cannabis, het feestje is in Lambrate”. Hier is een andere slideshow fotoshoot van La Repubblica. Het derde belangrijke liberale mediakanaal, il Fatto Quotidiano, is altijd al een sterke supporter van cannabis normalisatie geweest en besteedde veel aandacht aan deze en andere cannabis evenementen met informatieve artikelen. Veel TV-kanalen deden ook verslag van 4.20 HempFest en hier is een van de video's. Vanzelfsprekend was er geen aanwezigheid van de politie of medische interventie nodig en er werden geen problemen gemeld uit de buurt of door de deelnemers.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.