By Steven Voser

Liefhebbers van cannabis weten meestal zelf heel erg goed wat de consequenties zijn van hun cannabis consumptie en nemen aan dat de positieve effecten van deze plant de risico's en negatieve effecten overschaduwen. Nou, recent gepubliceerd onderzoek biedt nu meer informatie over de correlatie tussen het gebruik van wiet en obesitas.

Een gezonde levensstijl kan bijdragen aan een gelukkig leven. Dit weten we allemaal wel. Het roken van exorbitant grote hoeveelheden eersteklas cannabis kan zo goed voelen, maar tegelijkertijd ook zo fout. De eerste twijfels over de positieve impact op de kwaliteit van leven steken waarschijnlijk de kop op als we wachten tot de caissière ongeveer 26 junkfood producten, die we menen dringend nodig te hebben, heeft gescand. Laten we er niet omheen draaien: Cannabis veroorzaakt de "munchies".

Volgens de resultaten van een wetenschappelijk onderzoek door onderzoekers aan de Quebec University Health Centers, is het minder waarschijnlijk dat cannabis gebruikers te maken krijgen met obesitas, vergeleken met mensen die geen cannabis roken. Obesitas is helaas een van de grootste gezondheidsproblemen in vele landen op de wereld. Stoners, potheads en aanbidders van de thuisgekweekte wiet, haal diep adem: Statistisch gezien is het minder waarschijnlijk dat we onderdeel zijn van dit probleem.

De onderzoekers van de Quebec University Health Center leverden ook wat waardevolle data af. Ze namen 700 volwassenen, van 18 tot 74 jaar oud, en analyseerden de correlaties tussen cannabis gebruik, Body Mass Index en diverse andere indicators van de gezondheid. Mensen die geen cannabis gebruiken, hebben een gemiddelde BMI (Body Mass Index) van 28,6. Wij, de lethargische cannabis gebruikers, hebben een gemiddelde BMI van 26,8. Een gezond BMI ligt tussen de 18,5 en 24,9, dus bij een aantal van ons mogen er nog wel wat pondjes af!

obesitas  cannabis

De Canadese wetenschappers publiceerden hun resultaten in het Journal of Obesity: "In dit grote dwarsdoorsnede onderzoek onder volwassen met een hoge prevalentie van zowel het gebruik van stoffen als obesitas, werd cannabis gebruik in het laatste jaar geassocieerd met een lagere BMI, een lager percentage vetmassa, lagere nuchtere insuline en HOMA-IR (insulineresistentie)."

Andere onderzoeken tonen soortgelijke bevindingen aan. Hoe deze wetenschappelijke resultaten moeten worden geïnterpreteerd, laten we aan jou, de lezer van dit artikel, over. Het is waarschijnlijk niet het beste idee om constant cannabis te roken en je de hele dag vol te proppen met junkfood; er wordt in dit onderzoek niet beweerd dat cannabis obesitas voorkomt, maar het suggereert dat cannabis rokers wel iets goed doen!

"Ik zou verrast zijn als cannabis gebruik wordt geassocieerd met meer lichamelijke activiteit," zegt onderzoeker Yann Le Stratt.

Laten we deze gast en de mensen om ons heen eens verrassen!

Rol wat mooie, sativa dominante wiet in een goed gebouwde joint en neem die mee op een reis waarin je de WERELD ontdekt. Beklim bergen, ga snowboarden of leer hoe je je staande houdt op de golven van de oceaan. Breng tijd door in de natuur en ontdek dingen en mensen om je heen. Je zal je niet vervelen en het is tegelijkertijd gezond.

Dus trek erop uit, blijf gezond en, heel belangrijk, geniet van JOUW leven!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.