By Max Sargent

Het is logisch dat grote bedrijven zoals Amazon een stukje willen hebben van die overheerlijke marihuanataart, want het gaat natuurlijk om de centen. Omdat de juridische situatie een stokje stak voor hun eerste plan, waarin ze prachtig uitgeharde toppen handig via hun webwinkel wilden distribueren en leveren, besloten ze een andere strategie te volgen en een stoner serie te ontwikkelen voor Amazon Prime.

Amazon is hard op weg een respectabele speler te worden in de entertainment industrie en ontwikkelt nu "Highland". Het concept van deze show is niet helemaal nieuw, maar heeft het vermogen de kijker te vermaken en Amazons plannen te steunen om tegelijkertijd een van de meest toonaangevende platforms voor streaming te worden.

WAAR GAAT HIGHLAND OVER?

Op dit moment hebben we nog niet genoeg informatie om een compleet plaatje te schetsen van de situatie, maar hier zijn wat feiten die het algemene publiek inmiddels hebben bereikt.

Margaret Cho, een eersteklas stand-up comédienne, speelt een personage die zojuist is vrijgelaten uit een door de rechter opgelegde rehabilitatie instelling en weer intrekt bij haar ouders en familie. Het klassieke scenario. Haar familie zit nu echter in de wiet wereld en ze hebben hun eigen dispensarium of wietshop. Dit is alle informatie die Amazon tot op heden heeft verstrekt, maar we wachten ongeduldig op meer details.

Hoewel we nog niet veel weten, kunnen we wel een beetje speculeren. Dit is de standaard, en waardevolle, procedure als informatie ontbreekt.

Het is hoogstwaarschijnlijk dat "Highlands" cannabis op een realistische manier weergeeft, zonder de mogelijke risico's en voordelen van cannabis te overdrijven of te onderschatten. Margaret Cho is de uitvoerend producent en heeft dus veel invloed op de creatieve processen. Zij is van mening dat: "Medicinale en recreatieve marihuana en het einde van het verbod belangrijk is om mensen te helpen en veilige toegang te verkrijgen."

Een realistische weergave van wiet is heel belangrijk bij het maken van een serie die stoners willen bekijken na een zware dag van nietsdoen of werken zoals iedereen.

Het blijft een beetje onduidelijk hoe de kijker de "verslavings-factor" moet krijgen die alle andere succesvolle series lijken te hebben. Wordt het een show die over het algemeen leeft van de grappige momenten en een prettige familiesfeer creëert, zoals er wel meer komedies zijn, of wordt de serie gedragen door tragische gebeurtenissen, waar we in het dagelijks leven ook mee te maken hebben?

Misschien volgt Amazon de recente tendens van "Dramedy", een gebalanceerde compositie van comedy en drama. Dit zou zeker beter zijn voor de kijker, de verslavings-factor en Amazon Prime. Als je niet al je hele leven druk bent, dan weet je hoe binge-watching werkt.

AMAZON IS LAAT, NBC EN ANDEREN WAREN SNELLER

Het is niet direct kritiek om te beweren dat Amazon zo'n beetje de laatste is die bovenop het produceren van een stoner serie duikt. Anderen waren sneller en het concept van wiet in een familie-context is niet erg revolutionair. We hebben dit al eerder gezien.

Als je nadenkt over de populaire serie Weeds, waar de alleenstaande moeder Nancy Botwin probeert brood op de plank te brengen door "Milf-weed" te verkopen, word je herinnerd aan het feit dat een gebrek aan realiteit als vergif kan werken voor een stoned publiek. Nep wietplanten op de set is dan misschien juridisch de meest veilige manier om ze te tonen, maar het is een klap in het gezicht van elke ware cannabis liefhebber.

NBC is momenteel bezig met de ontwikkeling van "Buds" die 2015/2016 uitkomt. Het is ook een stoner komedie serie over een dispensarium van wiet in de VS, waarin Parks and Recreation co-ster Adam Scott schittert. Het is niet duidelijk waarom er twee grote series in de pijplijn zitten die zo'n beetje hetzelfde verhaal proberen te vertellen: Wiet is legaal in veel staten binnen de VS en het wordt verkocht en gerookt door min of meer normale mensen.

CONCLUSIE

Het zal interessant zijn om te ontdekken of Amazon leert van de fouten van anderen en een serie ontwikkelt die authentiek is aan de ene kant en onrealistisch grappig aan de andere kant. Dit is de uitdaging waar Amazon en andere ondernemingen in de entertainment industrie voor staan als ze proberen een stoned en zeer kritisch publiek over te halen.

Het feit dat Margaret Cho de uitvoerend producent is van Highland en actief de legalisatie van cannabis ondersteunt, geeft ons reden om te geloven dat deze show waarschijnlijk succesvol zal zijn bij zowel stoners als niet-stoners. Wat verfrissend zou zijn voor de meer geavanceerde kijker, is als de producenten iets meer zouden riskeren, zeker als het gaat om een concept voor een nieuwe serie.

Wat dacht je van een college dropout uit Colorado die het probeert te maken in Europa door zijn kennis over cannabis te gebruiken om een van de grootste (illegale) cannabis productiefaciliteiten op aarde neer te zetten? We gooien er maar gewoon een idee uit dat iets minder standaard, iets minder familiegericht en heel wat opwindender is.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.