By Miguel Ordoñez


High worden met je vrienden is altijd gezellig. Je deelt een joint en ligt dubbel van het lachen; kortom, het is genieten! Deze ervaringen met je mede-stoners zorgen gegarandeerd voor geweldige herinneringen.

Maar er zijn ook momenten waarop je liever alleen rookt. Is er immers iets lekkerder dan een joint opsteken na een lange dag werken en je favoriete serie kijken? Een momentje voor jezelf waar je veel voldoening uit haalt, ook al ben je alleen. Iedereen heeft tenslotte tijd voor zichzelf nodig.

Heb je al een ritueel om in je eentje wiet te roken? Geweldig! In dit artikel vind je echter wat extra inspiratie om je routine te doorbreken. En ook als je nog nooit in je eentje een joint hebt gerookt, vind je hieronder goede suggesties voor een geweldige start!

Creatieve activiteiten

Veel fans van wiet weten al dat onze favoriete plant en creatieve activiteiten hand in hand gaan. De veranderde gemoedstoestand leidt over het algemeen tot interessante resultaten. Dit geldt voor allerlei creatieve uitspattingen, of je nu korte verhalen schrijft of muziek maakt.

Hieronder vind je daarom wat creatieve projecten die je onder invloed van wiet kunt doen.

  • Tekenen, schetsen, schilderen en knutselen

Wiet is echt een magisch kruid, omdat het je meevoert naar de onontdekte krochten van je geest. Misschien wist je niet eens dat je talent had voor tekenen, schilderen of schetsen. En dan, na één rooksessie, komt dat verborgen talent ineens naar voren!

Wat er ook onder de oppervlakte bubbelt, laat het vrij! Pak een kwast, wat verf, een leeg doek en ga los. Laat je ziel vrij en zet de beelden in je hoofd op papier.

Wie weet creëer je wel een waar meesterwerk dat uiteindelijk in het museum komt te hangen!

  • Pak een pen en ga schrijven

Als je niet zo visueel bent ingesteld, heb je misschien wel een gevoel voor taal. Wellicht heb je zelfs een uitstekend taalgevoel en kun je met de kracht van woorden de meest ontroerende verhalen maken. Het zou zomaar kunnen dat er een Ernest Hemingway in je zit die popelt om vrijgelaten te worden.

Net als met schilderen en tekenen, stelt wiet je in staat om ongeremder te schrijven. Heb je niks te melden? Geef het tijd; de woorden komen vanzelf. Om te beginnen, zet je een timer op 10 minuten. Stop niet met schrijven voordat de tijd om is.

Voel je ook vrij om je favoriete medium te kiezen. Je hoeft niet per se pen en papier te gebruiken als je kramp in je hand krijgt. Als je liever op de computer typt, kan dat natuurlijk ook!

Creatieve activiteiten
  • Luister naar goede muziek met een noise cancelling koptelefoon

Je moet de kracht van muziek nooit onderschatten. Het kan een helende bron zijn of een heuse marteling, afhankelijk van wat je luistert. Maar omdat je wiet erbij betrekt, richten we ons hier op het eerstgenoemde.

Stap één: kies een nummer dat je hart verwarmt. Stap twee: rook wat van je favoriete wiet. Stap drie: zet een goede, noise cancelling koptelefoon op. Stap vier: kijk hoe de wereld om je heen langzaam voorbij drijft.

Maak hier een routine van en voel je ziel stralen. Je zult jezelf later dankbaar zijn.

Kijk naar jezelf in de spiegel

Deze suggestie klinkt wat vreemd, wellicht zelfs een beetje griezelig. Maar het idee achter deze activiteit is om eens goed naar jezelf te kijken. Want wanneer doe je dat eigenlijk?

Het kan zijn dat je dit oppervlakkig of ijdel vindt, net als het doen van je haar. Maar je kunt dit moment ook pakken om te beoordelen hoeveel je door de jaren heen veranderd bent. Je zult versteld staan van wat er aan de oppervlakte komt.

Beweeg

Het idee dat het gebruik van wiet tot een 'luie' lifestyle leidt, is nogal achterhaald. Er zijn tegenwoordig ook talloze soorten die juist stimulerend werken. Sommige gaan daarbij prima met beweging samen.

Soorten met een gematigde hoeveelheid THC en hoge concentraties verkwikkende terpenen zijn buitengewoon geschikt voor dit soort activiteiten. Kies een strain waar je bekend mee bent en ga eens niet op de bank hangen, maar kom in actie.

Je kunt denken aan cardio, maar ook aan yoga of wat lichte strekoefeningen. Er gaat overigens niets boven een wandeling in het park na het blowen. En als je weer thuis komt, kun je ook enkele minuten mediteren. Zo haal je het meest uit je workout, zowel wat lichaam als geest betreft!

Doe activiteiten die normaal saai zijn

De meeste mensen proberen onder vervelende klusjes uit te komen. Dit zit nu eenmaal in de aard van het beestje. Niemand wil een middag lang kalk van de muren in de badkamer schrobben. Maar het zal je verbazen hoeveel voldoening je van deze klusjes krijgt als je net je favoriete wiet hebt gerookt. Zet wat muziek op en de uren vliegen voorbij.

Voordat je het weet, zit de voorjaarsschoonmaak er weer op. Je hebt er maanden tegenop gekeken, maar nu kun je jezelf een schouderklopje geven.

  • Houd een budgetboekje bij

Dit lijkt misschien weer een absurd idee, maar er is geen beter moment om vervelende klussen te tackelen dan onder invloed van wiet. En dat geldt dus ook voor je financiële huishouding!

Neem de tijd en leg je uitgaven eens onder de loep. Pas ze aan waar nodig. Je kunt zelfs een heel nieuw budget samenstellen als dat noodzakelijk is. Maar laat je wel stimuleren door een soort te roken die je motiveert.

Doe activiteiten die normaal saai zijn

Benut je scherpe geest en focus

Ook als je jezelf niet als 'nerd' beschouwt, is het ongelooflijk leuk om puzzels en spelletjes te doen als je high bent. Denk bijvoorbeeld aan Sudoku. Je traint daarmee delen van je hersenen die je normaal gesproken niet gebruikt als je weer eens aan het bingewatchen bent.

Van tijd tot tijd heb je simpelweg een productieve mentale workout nodig. En wij kunnen niets beters bedenken dan dergelijke activiteiten met geweldige wiet te combineren. Zolang je niet te stoned bent, is dit een leuke en interessante manier om je rooksessie te verrijken.

Plan je droomreis

Heb je er altijd al van gedroomd om door Zuidoost-Azië te gaan backpacken? Of misschien wil je al jaren een rondreis door Zuid-Amerika maken...

Nou, wat denk je hiervan: rook wat zalige wiet, wacht tot het effect opkomt en begin met plannen. Het is verbazingwekkend hoe ongeremd en vrij je je voelt. En wie weet, is die reis van je leven plotseling haalbaar!

Al met al, is een goed begin het halve werk. Laat de magie van wiet je daarbij begeleiden.

Speel games

Als je vaak Grand Theft Auto hebt gespeeld, weet je hoe opwindend het is om je in een fantasiewereld zonder regels te bewegen. De enige acceptabele manier om een verboden fantasie uit te laten komen!

Met videospelletjes kun je even aan de realiteit ontsnappen en iedereen heeft dit af en toe nodig. En als je de belevenis met een beetje wiet verrijkt, staat je een nog toffere ervaring te wachten. De mogelijkheden zijn plotseling eindeloos.

Doe dit bij al je favoriete videospellen, of dit nu sport-, muziek- of schietspellen zijn. Het zal je verbazen hoe leuk het is.

Kijk naar bewegende beelden

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste activiteit om te doen. YouTube is een ware goudmijn van video content, of je nu voor schattige kattenvideo's of hilarische stuntvideo's kiest.

En dan is er nog Netflix, waarin je jezelf urenlang kunt onderdompelen. Dit platform introduceert je aan nieuwe, boeiende series, terwijl ook je liefde voor oude klassiekers opnieuw wordt aangewakkerd. Bovendien heb je hiermee een heerlijke optie om te comakijken, met een aanbod van films en genres waar maar geen einde aan komt.

Maar het maken van een keuze is niet makkelijk. Als je geen tijd wilt verspillen als je high bent, kun je vooraf ook een lijst met interessante opties samenstellen. Op deze manier heb je al wat hoogwaardige mogelijkheden klaar staan voor als je daadwerkelijk stoned achterover wilt leunen.

Sommige mensen beweren dat 'het simpelweg kassie kijken' pure verspilling van je high is. Toch kunnen we allemaal weleens een dagje spijbelen gebruiken!

Kijk naar bewegende beelden

Ontdek je plekje met Google Maps

We kunnen veilig stellen dat de technologie van tegenwoordig de wereld aanzienlijk heeft verkleind.

Je hebt geen vliegticket en paspoort meer nodig om een specifieke stad te bezoeken. Je hoeft alleen maar je smartphone erbij te pakken om er vervolgens op los te scrollen.

Google Maps is een geweldig startpunt. Hier kun je alvast ervaren hoe het is om door de straten van je favoriete stad te wandelen. En ondersteund door wiet, krijg je er vanzelf een kleurrijk beeld van.

Ontdek de buitenwereld

Als je je liever wilt onderdompelen in de echte wereld, uit de buurt van digitale sferen, dan hoef je alleen de voordeur maar te openen. En ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos.

Je kunt bijvoorbeeld een fijne avondwandeling maken in je eigen buurt. Geef je ogen de kost en ontdek plekjes die je nog niet eerder hebt gezien. Zelfs op een bankje zitten en 'mensen kijken', kan een vredige, rustgevende aangelegenheid zijn. Woon je bij zee? Neem dan de tijd en luister hoe de golven tegen de kust klotsen.

Kortom: ontdek je eigen omgeving. Je komt vast geweldige dingen tegen, ongeacht hoe triviaal ze zijn.


Boek een massage

Op zichzelf is een massage al geweldig om je lijf te ontdoen van de stress van het leven. In combinatie met wat geurkaarsen en rustgevende muziek, is je hoofdpijn en nekpijn al snel vergeten, ook al duurt het misschien niet zo lang.

Maar weet je hoe je de sensatie nog verder kunt verbeteren? Nou, met het roken van een joint natuurlijk! Voor deze activiteit moet je eigenlijk een sterke indica roken, zodat je een diepe staat van ontspanning kunt bereiken.

Het kan ook gebeuren dat je zo ontspant dat je direct naar dromenland vertrekt en dat is oké. Je voelt je vast weer zo fris als een hoentje zodra je ontwaakt.

Ga in een boekenwinkel tussen de boeken snuffelen

Een bezoek aan een pittoreske boekenwinkel in de buurt wekt altijd een bijzonder gevoel op, of je nu wel of niet graag leest.

Misschien kom je wel de bestselling autobiografie tegen van je favoriete artiest, of een klassieker uit je jeugd die nostalgische gevoelens opwekt!

Hoe dan ook, het zal een memorabele ervaring zijn. En, zoals je al vaker in dit artikel hebt gelezen, kun je de belevenis verbeteren met enkele trekken van een bong of joint. Dankzij je veranderde gemoedstoestand doe je misschien wel ontdekkingen die je normaal gesproken niet zo sterk zou waarderen.

Ga in een boekenwinkel tussen de boeken snuffelen

Laat je geest afdwalen

We hebben, uiteraard, het beste voor het laatste bewaard. Je geest is het perfecte vervoermiddel om je mee te voeren naar waar je maar wilt. Als je een kleurrijke, levendige verbeelding hebt, kun je jezelf in seconden naar een andere plek transporteren. Je kunt zelfs in een trance-achtige toestand terechtkomen.

Denk je nu eens in hoe je je gedachten met behulp van een beetje wiet kunt uitvergroten. Als je je geest laat afdwalen, kun je nieuwe dingen ontdekken over je innerlijke zelf, en inzichtelijke ideeën van de wereld om je heen verkrijgen.

Probeer deze activiteiten als je in je eentje aan het blowen bent

We zullen je nooit vertellen dat je je rooksessies met je vrienden moet opgeven. Maar soms houdt alleen je bong je gezelschap. In dergelijke gevallen kun je jezelf met deze activiteiten behoorlijk goed vermaken. Het is altijd verfrissend om wat quality time met jezelf door te brengen. En één ding staat vast: je verdient het!

DisclaimerHet is geen geheim dat we als mens een enorme impact op de aarde hebben. Hoewel blowen ons vaak wat dichter bij de natuur brengt, kan het er ook voor zorgen dat we per ongeluk (of opzettelijk) bijdragen aan een slechter milieu.

Bij Royal Queen Seeds moedigen we je aan om geen sporen achter te laten. Of je nu in het bos kampeert, op het strand ligt of in het park gaat barbecueën: ruim altijd je afval op.

Houd ook rekening met brandgevaar. Gooi nooit brandende as in het droge gras.

Stay Cultivated.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.