By Max Sargent

Het is gezond om meer tijd in de natuur door te brengen. Vandaag de dag voelen mensen zich meer dan ooit onthecht van het buitenleven. Als je ergens heen gaat waar geen Wi-Fi is en waar je de natuur opsnuift, is dat een echte weldaad voor je. Een paar vredige uurtjes afstand nemen van de hectische wereld waar we in leven, is een zegen voor je geestelijke gezondheid. Dat geldt ook voor rustige winterdagen wanneer je elk zonnestraaltje zou moeten benutten - als je jezelf maar goed inpakt. Opgaan in de natuur tijdens een boswandeling bijvoorbeeld, induceert een fantastisch gevoel van sereniteit. Ga dus eens op zoek naar een goede locatie bij jou in de buurt voor een mooie wandeltocht.

DE ZEGENINGEN VAN DE NATUUR

Een wandeltocht door de duinen of het Limburgse heuvellandschap levert niet alleen mooie uitzichten op. Het is een veeleisende, maar bevredigende vorm van lichaamsbeweging in de gezonde buitenlucht. In je uppie of met goede vrienden; een wandeltocht is goed voor je gezondheid. En als je de trektocht combineert met cannabis kom je nog meer in het "nu" terecht. De uitzichten vanaf duin- en heuveltoppen worden indrukwekkender, net als geluiden en geuren. De vreedzame natuur is een eindeloze bron van inspiratie. Een flinke wandeltocht biedt je ook de gelegenheid om eens rustig je leven te overpeinzen. Als er zaken zijn die je moet laten bezinken of als je in onzekerheid verkeert, helpt het bovendien soms wat wiet te gebruiken. Je gaat er helderder door denken, omdat je gedachtegang is bewapend tegen negatieve gedachten. Soms is het goed om de zaken eens te overdenken als je high bent en nogmaals te overpeinzen en in actie te komen als je dat niet meer bent.

Cannabis draagt ertoe bij dat je wandeltocht een ervaring is die bijzonder veel voldoening schenkt. Of je nu wat tijd voor jezelf nodig hebt of gewoon verbinding zoekt met de natuur, met wiet ben je in goed gezelschap.

HIGH IN DE NATUUR - OP EEN VERANTWOORDE MANIER

Om ervoor te zorgen dat de veiligheid tijdens je wandeling ook gegarandeerd is, hebben we een paar tips voor je samengesteld. Het eerste dat daarbij opkomt, is de locatie. Je boft als je ergens woont waar je zo de natuur in wandelt. Jammer genoeg is dat slechts aan weinig mensen voorbehouden. Ook het openbaar vervoer laat het soms afweten. Als je uiteindelijk toch op een auto bent aangewezen, spreek dan met iemand af die de bob is.

Als jijzelf achter het stuur kruipt, ga dan onder geen beding rijden onder invloed van cannabis. Dat moet je bijtijds plannen. Als je een joint hebt gerookt, wacht dan ten minste 4 uur voordat je de auto start. Mocht je edibles gesnoept hebben, dan kan het wel 6 uur of langer duren voordat de high uitgewerkt is.

Zorg ervoor dat je op alles voorbereid bent. Je trekt er voor uren op uit, dus draag geschikte kleding. Als het koud is, is het verstandig veel laagjes te dragen. Is het warm en zonnig, neem dan zonnebrandcrème mee. In beide gevallen is het belangrijk dat je water bij je hebt om te drinken. Het is cruciaal dat je gehydrateerd blijft en weet dat je van wiet vaak een droge mond krijgt. Ook is het handig wat lichte en gezonde snacks mee te nemen als middel tegen de munchies. Maar laat geen rotzooi achter in de natuur; ook niet de peuk van je joint. Je wilt echt niet een bosbrand op je geweten hebben.

Wandelen Cannabis Sport

WAAR GA JE WANDELEN ALS JE HIGH BENT?

Pas je wandeltempo aan. Als je high bent en omhoog wandelt, raak je sneller buiten adem. In natuurgebieden zijn doorgaans wandelroutes uitgezet. Als je voor het eerst zo'n wandelroute loopt, kies dan voor de kortere, makkelijk begaanbare route. Verken de bossen naar believen, maar kijk uit waar je loopt en raak de weg niet kwijt.

Na verloop van tijd krijg je meer ervaring en is het mogelijk wat meer plekken te verkennen als je high bent. Maar kom niet in de problemen. Kies alleen wandelroutes waar je bekend mee bent. Als je vergeetachtig bent of je gedachten afdwalen als je high bent, raak je sneller gedesoriënteerd. Kies voor een trektocht die je al eens nuchter hebt ondernomen, dan voorkom je dit probleem.

Als je eenmaal een goede bestemming hebt gevonden, zorg er dan voor dat je anderen zo min mogelijk overlast bezorgt. Edibles en tincturen zijn een onopvallende manier om high te worden. Als je echter liever een joint rookt, is dat in de wijde omtrek te ruiken. Kies voor een afgelegen plekje waar je niemand lastig valt als je high wordt. Toon respect en geniet stapsgewijs van je trektocht.

WELKE STRAIN NEEM JE MEE?

Je zou in staat moeten zijn je te focussen op voorzichtige schreden en een goed evenwicht. Daarom is het belangrijk niet te ver te gaan, niet alleen als je wandelt, maar ook als je blowt. Het is de bedoeling dat cannabis iets wezenlijks toevoegt aan je wandeltocht en niet dat het een blok aan je been is. Indica's leiden vaak tot een gevalletje couch-lock, perfect als je wilt ontspannen en even wilt gaan zitten of liggen. Maar onderneem je een verkennende wandeltocht, dan heb je meer profijt bij de energieke high van een inspirerende sativa. Je raakt geheid in een opperbeste stemming en wandelt fluitend door de natuur.

Tegen de tijd dat de wandeltocht ten einde loopt of als je alweer thuis bent, heb je meer baat bij een indica. Wanneer je een flinke wandeling achter de rug hebt, voel je dat echt wel in je benen en andere lichaamsdelen. Dat is een teken dat je spieren flink hebben gewerkt. Spierpijntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon met de "fysiek" ontspannende effecten van een indica variëteit. Geniet van je trektocht en houd 't veilig!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.