By Max Sargent

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor films om te kijken als je high bent? Dan ben je op het juiste adres. Hieronder vind je onze top 10 films die ideaal zijn als je stoned bent. Onze selectie varieert van absurde comedy’s tot diepgaande filmhuis-thrillers, dus er is voor elk wat wils. We hebben geprobeerd die klassieke ‘stonerfilms’ te vermijden en bijzondere en grappige films gezocht waar je op elk moment van kunt genieten. Ze zijn echter nog beter als je ze kijkt met een joint in je hand!

Bovendien doen we bij elke film een aanbeveling voor een wietsoort die er volgens ons perfect bij past.


1. Big Fish

Big Fish is fantastisch als je stoned bent en graag een meeslepende film wilt kijken. Met een hoofdrol voor Ewan McGregor en de regie door Tim Burton weet je al dat het genieten wordt. We volgen een zoon die probeert om de memoires van zijn vader te verzamelen en daarbij onderscheid moet maken tussen feit en fictie. Verpakt in een aantal vignetten is deze ‘Southern Gothic fantasy’ zowel artistiek fascinerend als komisch briljant. Rook niet te veel, want je raakt de draad kwijt als je stukjes mist!

Big Fish

Meest Geschikte Wiet: Royal Jack Automatic

Wat voor wiet past hier goed bij? We adviseren Royal Jack Automatic. Deze wiet stimuleert creativiteit en helpt je om goed na te denken. Dat lijkt ons perfect bij het kijken van deze interessante en prachtige film. Deze cerebrale topper begint met een lichamelijke indica stone. Dit betekent dat je in alle rust kunt ontspannen en genieten. Als je dol bent op een kruidige, pittige rookervaring, staat je een ware traktatie te wachten. Hartverwarmend!

2. Little Miss Sunshine

Deze film behoeft nauwelijks introductie. Little Miss Sunshine is hilarisch. Een disfunctionele familie reist in een gehavende, oude camper door de VS om hun dochter te laten meedoen aan de missverkiezing “Little Miss Sunshine”. Naarmate de reis uitloopt op een steeds grotere, hopeloze klucht, word je heen en weer geslingerd tussen lachbuien en vervolgens bijna tot tranen toe geroerd door een briljant geschreven en uitgevoerde dialoog die tot de kern van moeilijke familierelaties komt. Een perfecte film om te kijken met je partner of een vriendengroep. Dit is echt een van de beste films om te kijken als je high bent!

Little Miss Sunshine

Meest Geschikte Wiet: Wedding Crasher

We adviseren deze film te kijken onder het genot van Wedding Crasher. Deze is namelijk fysiek ontspannend en wekt lachbuien op. Daarmee is het de perfecte wiet om achterover te leunen. Sterk, maar niet te sterk. Van 21% THC word je heel erg stoned, maar je blijft wel wakker. De film gaat behoorlijk diep, maar je kunt er op meerdere niveaus van genieten. Dus je wilt niet té stoned zijn, maar als je dat wel bent, is de avond niet verloren!

3. Moonrise Kingdom

Oprecht en een lust voor het oog; deze film biedt uitkomst als je high bent. Als je bekend bent met Wes Anderson weet je vast hoe surrealistisch en mooi zijn films zijn. Moonrise Kingdom is niet anders. Het verhaal gaat over twee adolescente geliefden die vertrekken naar het platteland. De film gaat over nostalgische gevoelens uit de kindertijd en gevoelens die uniek zijn voor de periode tussen kindertijd en adolescentie. De thema's jeugdliefde, seksualiteit in de kindertijd en geestelijke gezondheid bij jongeren klinken zwaar. Het wordt echter zo zorgvuldig gebracht dat het niet heftig aanvoelt. Je kunt er dus echt van genieten als je flink stoned bent. 

Moonrise Kingdom

Meest Geschikte Wiet: El Patron

We adviseren El Patron bij dit meesterwerk. Je wordt er behoorlijk stoned van, maar raakt niet overweldigd. Deze evenwichtige soort combineert een sterke, lichamelijke stone met enige mentale alertheid. Zo kun je jezelf onderdompelen in Andersons karakteristieke gebruik van kleuren en symmetrie.

4. Nebraska

Nebraska is een van de meer serieuze films op onze lijst. Deze is een aanrader als je iets minder stoned bent. Toch is het een van de beste films om te kijken als je high bent. We volgen Woody en zijn zoon David. Deze roadmovie vertelt het verhaal van een ouder wordende vader en de relatie met zijn familie. De mannen zijn op weg naar Lincoln, Nebraska om de winst op te halen van een prijsvraag waarvan David weet dat het een scam is. Woody is echter onvermurwbaar. Tijdens de roadtrip passeren ze de woonplaats van Woody uit zijn kindertijd en het wordt een reis van herontdekking en acceptatie. De film is genomineerd voor vele prijzen, door criticasters geprezen en spectaculair geschreven, opgenomen en uitgevoerd. De film is smaakvol geschoten in zwart-wit, waardoor de film enige ernst uitstraalt. 

Nebraska

Meest Geschikte Wiet: Stress Killer

Vanwege de veeleisende aard van de film, raden we aan niet heel stoned te worden als je van Nebraska geniet. Stress Killer is ideaal voor dit doel. Met slechts 11% THC is het een milde wietsoort, die een heldere, gefocuste high opwekt. Zodra je de krachtige acteerprestaties ziet, zul je dankbaar zijn dat je ze de verdiende aandacht kunt geven. Stress Killer heeft een vertrouwde citrussmaak en is perfect voor liefhebbers van klassieke rookwaar.

5. Coherence

Deze film kun je beschouwen als onsamenhangend. Maar dat is met opzet. Je krijgt veel om van te houden en over na te denken met deze surrealistische, psychologische sci-fi thriller. Je geniet van een heerlijke ervaring als je stoned bent; verwacht compleet op te gaan met soms wat ongemakkelijke sensaties. Vanwege de aard van de film kun je hem waarschijnlijk het beste kijken met vrienden of je partner, omdat je heel veel te verwerken krijgt. Zonder al te veel spoilers, gaat deze film over een komeet die vlak langs de aarde scheert, waarna er vreemde dingen gebeuren. Acht vrienden genieten tijdens dit voorval van een etentje en na een stroomstoring vinden er rare gebeurtenissen plaats. Waarom is er in dat ene huis nog wel stroom? Wie laat er foto's van die nacht rondslingeren? Wie zijn de andere mensen die ze kunnen zien?

Coherence

Meest Geschikte Wiet: Triple G

Wij denken dat Triple G goed past bij de ervaring. 26% THC maakt deze wiet erg krachtig, maar het effect bestaat uit een heldere, euforische high. Deze energieke mentale toestand zet de radartjes van je geest aan het werk om wilde theorieën te bedenken en laat dat nou precies de bedoeling zijn van deze film. Hoewel je goed moet opletten om het verhaal mee te krijgen, kun je met een flinke stone toch genieten van de film. En dit alles is vergezeld door vleugen chocolade en diesel!

6. Birdman

Birdman is een waar juweeltje. Deze film is niet alleen ideaal als je high bent, maar ook in het algemeen. Het gaat over Riggan Thomson die zich vastklampt aan roem, maar op surrealistische wijze ondergaat in waanzin, alcoholisme en onbeduidendheid. Toch is de film niet deprimerend. Het is een fenomenaal geschoten kunstwerk met oog voor schoonheid. En het is niet alleen goed gefilmd, maar ook het script is bijna perfect. Voor de liefhebbers van literatuur bevat het een schat aan verwijzingen. Het plot volgt de repetities van een toneelstuk gebaseerd op ‘What We Talk About When We Talk About Love’, van Raymond Carver. En halverwege krijgen we een prachtige vertolking van Shakespeares 'Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow' monoloog van Macbeth. Deze film is een zeldzame traktatie en verplicht kijkvoer.  

Birdman

Meest Geschikte Wiet: Honey Cream

Vanwege het bijzondere en meeslepende karakter raden we Honey Cream aan als begeleiding van Birdman. Dankzij de bijna psychedelische eigenschappen is deze wiet ideaal gezelschap voor een film die vrij bizar en soms verontrustend is. Met 16% THC is de ervaring niet te krachtig, hoewel je er behoorlijk ondersteboven van kunt raken als je niet oppast! Deze soort is voor zoetekauwen. Verheug je op de smaak van snoep, aangevuld door zwaardere, meer aardse tonen.

7. Whiplash

Whiplash heeft voor elk wat wils. Toch is een van de beste films om stoned te kijken, vooral als je dol bent op muziek. Het gaat over een ambitieuze jonge jazzdrummer die studeert aan de fictieve Shaffer Academy in New York. De film volgt de relatie tussen hem en zijn strenge, perfectionistische en agressieve leraar. Dankzij de briljant uitgevoerde muziek is het een waar feestje voor je oren. Toch is deze film vooral een psychologisch drama die diep ingaat op wat sommigen doorstaan om te bereiken wat ze willen. Het is erg intens, verrijkend, maar niet erg grappig. Dat gezegd hebbende, de film is zo goed gemaakt dat je er zeker van geniet. Sla alleen even over als je een luchtige ervaring verwacht. Dit serieuze drama is erg meeslepend.

Whiplash

Meest Geschikte Wiet: HulkBerry

We adviseren HulkBerry bij deze film. Deze krachtige soort bevat meer dan 27% THC. Het effect is echter helder en stimulerend, waardoor je volledig gefocust kunt blijven op de film. De sterke, scherpe smaak varieert van diesel tot peper. Zo geniet je van een zware rookervaring, waardoor het een passende begeleiding is bij een zware avond.

8. Captain Fantastic

Hoog tijd voor een luchtige film met een eenvoudige, maar krachtige boodschap. Captain Fantastic is leuk om te kijken en stemt tot nadenken. We volgen een gedesillusioneerde familie die de kapitalistische wereld verruilt voor een leven in de wildernis. Het verhaal gaat over hun voorzichtige herintroductie in de samenleving. De kinderen blinken uit op intellectueel vlak en qua vaardigheden om te overleven in de wildernis. Ze missen echter de sociale vaardigheden die de meeste kinderen opdoen. Dus hoe gaan ze om met een drukke, hyper-sociale wereld nadat ze met een schat aan abstracte kennis zijn opgegroeid in het trage tempo van de natuur?

Captain Fantastic

Meest Geschikte Wiet: Royal Runtz

Uiteindelijk is het een luchtige comedy die ideaal is voor een filmavond met vrienden. Hoewel de thema's diep gaan, hoef je je niet serieus te concentreren. Het is dus een van de beste films om stoned te kijken. We adviseren Royal Runtz als gezelschap. Net als de film is deze wiet euforisch en stimulerend. Met een THC-gehalte van 27% kun je rekenen op een behoorlijk sterk effect. Lekkerbekken zullen genieten van de smaak van fruit en snoep.

9. Get Out

Dit is een doordachte psychologische thriller met een episch einde. Deze film kent vele ups en downs en heeft ontzettend veel plot-twists. Moeilijke rassenkwesties worden moedig behandeld, terwijl de film toch verrassend luchtig blijft. Goed geacteerd, ongelooflijk boeiend en uiterst vermakelijk; dit is een van de beste films om van te genieten met een joint in je hand. Je kunt de film waarschijnlijk het beste kijken met je partner, want het verhaal is erg intens en soms verontrustend. Het gaat over de Afro-Amerikaan Chris Washington die met zijn blanke vriendin een zomerfeest bezoekt bij haar conservatieve familie uit de hogere middenklasse. Maar niet alles is zoals het lijkt en al snel gebeuren er vreemde dingen.

Get out

Meest Geschikte Wiet: Diesel Automatic

Vanwege de intense aard, adviseren we de verzachtende effecten van Diesel Automatic als begeleiding bij Get Out. Dankzij de heldere high zul je niet verzanden in paranoia, maar wordt je bewustzijn zodanig verheven dat de ervaring iets extra's krijgt. Met tonen van fruit en diesel is deze soort met 14% THC een geweldige, gematigde optie tijdens deze film.

10. The Gentlemen

Als je dol bent op films van Guy Ritchie, dan zul je The Gentlemen geweldig vinden. Zo niet, dan vind je deze film waarschijnlijk niet leuk. Deze film heeft bijzondere wendingen en het optreden van Hugh Grant is opmerkelijk en hilarisch. Het gangsterthema is cliché en er zijn wat geweldige actiemomenten. Reken niet op een vernieuwende ervaring, maar al bij al is het absoluut vermakelijk. Als je van wapens, chantage, veel vloeken en stevige A-listers houdt, dan ben je hoogstwaarschijnlijk geboeid. Een geweldige ensemblefilm voor een filmavond met je vrienden.

The gentlemen

Meest Geschikte Wiet: Royal Cookies

Royal Cookies past heel goed bij The Gentlemen. Deze soort is euforisch en fysiek ontspannend. Plof op je bank en geniet van deze actiefilm over gangsters in Groot-Brittannië. Met 23% THC is het een krachtige soort die heerlijk smaakt naar aardse, fruitige tonen. Tijdens de aftiteling vraag je jezelf vol verwondering af hoe je toppen zich hebben ontwikkeld van plant naar spliff.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.