By Adam Parsons

Kan het geheim voor dikke, glanzende lokken zo simpel zijn als cannabis toevoegen aan je haarverzorging? Veel mensen geloven daarin en ze bewijzen dat met hun haar. We leggen hieronder uit hoe cannabis voor gezondere lokken kan zorgen.

CANNABISOLIE VOEDT EN VERSTERKT JE HAAR

Breng cannabisolie rechtstreeks aan op je haar als verzorgingsproduct en je haarzakjes nemen een volledig natuurlijke formule op, boordevol nuttige proteïnes, vitamines, mineralen, antioxidanten en essentiële vetzuren, waaronder omega-3, omega-6 en omega-9. Het voedt en hydrateert je haar echter niet alleen; het stimuleert ook de haargroei als je het in de hoofdhuid masseert. Doordat je de huid aanraakt met je vingers, verbetert de doorbloeding.

In combinatie stimuleren de voedingsstoffen en de massage nieuwe haargroei. Het verstevigt daarbij de bestaande haarzakjes en voorkomt beschadigde lokken door gespleten punten.

CANNABISOLIE HYDRATEERT EN ZORGT VOOR DIKKER HAAR, ZONDER DAT HET VETTIG WORDT

Cannabisolie dringt snel door in het haar en geeft voedingsstoffen en vocht af. Het laat echter geen zwaar residu achter dat soms maakt dat haren er vettig uitzien. Het vocht binnenin het haar, in combinatie met een lichte coating van vetzuren aan de buitenkant, zorgt voor extra volume en dikte.

CANNABISOLIE VERBETERT OOK DE GEZONDHEID VAN DE HOOFDHUID

Je kunt onmogelijk gezond haar hebben zonder een gezonde hoofdhuid. Cannabisolie kan ook daarbij helpen. Doordat je het in je hoofdhuid masseert, helpt het bij de kalmering van ontstekingen[1] en irritatie. Bovendien stimuleert het de doorbloeding en hydrateert het de huid. Daarbij helpt het tegen diverse problemen, waaronder droogheid, jeuk, acne, schimmelinfecties en roos. In sommige gevallen bestrijdt het mogelijk zelfs psoriasis en dermatitis.

CANNABIS VERSNELT HET METABOLISME VOOR SNELLERE HAARGROEI

Zelfs als je cannabisolie niet direct op je haar aanbrengt en cannabis meerdere malen per week rookt, verdampt of eet, zullen je haren mogelijk sneller groeien. Dat komt doordat wiet het metabolisme versnelt. Een snellere stofwisseling zorgt voor een snellere vertering van voedsel, snellere verbranding van calorieën en snellere haargroei. Overdrijf echter niet; een uitermate snel metabolisme zorgt er soms ook voor dat je sneller veroudert.

MINDER STRESS ZORGT VOOR GEZONDER HAAR

Stress is vaak niet goed voor je gezondheid, punt. Het kan ook je haar zwak en broos maken. Gespannen zenuwen maken niet alleen dat je je haar wilt uittrekken, maar kunnen ook haaruitval veroorzaken. Cannabis is een welbekende stressverlichter en kan helpen ’s nachts beter uit te rusten.

WELKE HAARPRODUCTEN MET CANNABIS KAN IK GEBRUIKEN?

Cannabis is inmiddels zo populair dat je zelfs bij de drogist haarproducten tegenkomt waarin de plant een van de ingrediënten is. Meestal in de vorm van legale hennep. Er zijn ook merken die het kenmerkende cannabisblad prominent op het etiket zetten. Deze producten bevatten echter meestal slechts een kleine hoeveelheid actieve ingrediënten.

Voor een sterkere formule, koop je haarverzorgingsproducten met cannabis bij een speciaalzaak of apotheek. Je kunt het ook zelf maken. De meeste oliën kun je rechtstreeks in je haar en hoofdhuid masseren, zolang ze zijn gemaakt met een haarvriendelijke dragende olie. Producten op basis van hennepzaadolie, arganolie of olijfolie hebben de voorkeur ten opzichte van producten met boter of kokosolie.

SAMENVATTEND

Topische cannabisolie ondersteunt gezond haar en zorgt ervoor dat het sneller groeit. Het voedt, hydrateert en verstevigt de haren en stimuleert de doorbloeding. Bovendien zorg het voor een gezondere hoofdhuid doordat het ontstekingen en irritaties vermindert. Zelfs als je gewoon recreatief geniet van cannabis kan dit je haar gezonder maken. Het geeft je metabolisme namelijk een boost en vermindert stress. Wil je ook cannabis toevoegen aan je dagelijkse verzorging? Dan kun je producten kopen waarin de plant is verwerkt of zelf een product maken.

Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.