By Adam Parsons

Veel boeren zijn, als gevolg van de moeilijke economische tijden waarmee het land wordt geconfronteerd, in belangrijke mate afhankelijk van cannabis. Veel buurlanden kampen met een werkloosheid tot wel 80%. De cannabisplanten in Botswana zijn winterhard en kunnen worden gekweekt in gebieden waar andere gewassen de winter niet overleven. Cannabis wordt vaak gebruikt om te ruilen tegen andere drugs, waaronder; cocaïne, LSD, XTC en andere amfetaminen. Er is een kleine legaliseringsbeweging actief in het land, maar de algemene houding ten opzichte van marihuana is tamelijk ouderwets. In de meeste Zuid-Afrikaanse landen heerst nog steeds het populaire geloof dat cannabisgebruik geestesziekten veroorzaakt.


Cannabis in Botswana

Cannabis is, sinds het hier werd ingevoerd, de meest gebruikte substantie in Botswana. Het gebruik van andere verdovende middelen is te verwaarlozen alhoewel dit de laatste jaren wel stijgt. De meeste autoriteiten hebben een intolerante houding tegenover het gebruik van cannabis maar laat toeristen gaan met een waarschuwing. Als u de politie wat smeergeld aanbiedt laten ze u graag gaan. Personen die in het bezit zijn van minder dan 60 gram kunnen zware boetes en straffen van maximaal drie jaar gevangenisstraf krijgen. Iemand die betrapt wordt met meer dan 60 gram kan flinke boetes tegemoet zien en straffen tot maximaal vijf jaar gevangenis. Op het kweken, verkopen, produceren, importeren, exporteren en transporteren staan boetes en straffen van vijf tot tien jaar gevangenis. De cannabis die gekweekt wordt in de meeste Zuid-Afrikaanse landen wordt geëxporteerd naar Europa - vooral Nederland en het Verenigd Koninkrijk - en de Verenigde Staten. Veel van de in Botswana gekweekte cannabis is evenwel bestemd om in Botswana te blijven. De plantages zijn over het algemeen kleinschalig, maar recentelijk duiken er grotere plantages op, waarschijnlijk als gevolg van de toegenomen vraag.
Creamatic Cannabis

De prijs van cannabis in Botswana

Cannabis is goed beschikbaar in Botswana en gemakkelijk te traceren waardoor de prijzen redelijk zijn. Voor toeristen zonder een netwerk is het zaak voorzichtig rond te vragen om te zien wie dagga kan leveren. 30 gram (1 ounce) cannabis van middelmatige kwaliteit kan voor rond de US$ 200 worden gekocht. In sommige gebieden kan, afhankelijk van de kwaliteit, voor voor US$ 5 zo'n  5 – 10 gram worden gekocht.

De kwaliteit van cannabis in Botswana

Binnenslands geproduceerde cannabis is van gemiddelde kwaliteit. Betere kwaliteiten marihuana worden door Botswana naar Europa en Amerika vervoerd. Minder dan de helft blijft in het land om daar te worden verkocht. Het is wel moeilijker te vinden en duurder dan lokaal geteelde cannabis.


Cannabissoorten uit Botswana

Sinds de introductie van cannabis 500 jaar geleden hebben zich winterharde landrassen ontwikkeld. Ze zijn goed aangepast aan het warme klimaat van Zuidelijk Afrika en zijn in staat om te groeien waar andere gewassen het moeilijk hebben. Deze betrouwbare cannabisgewassen voorzien in een bron van inkomsten in een markt met een toenemende vraag. De winterharde sativa-planten produceren knoppen die vaak een vleugje paars hebben. Bij het roken ervaart de gebruiker een typisch sativa-high die zowel energetisch als cerebraal is.

Koop Autoflowering Cannabis ZadenKoop Gefeminiseerde Cannabis ZadenKoop Medical Cannabis Zaden

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.