By Miguel Ordoñez

Seks en cannabis. Het onderwerp heeft al veel wetenschappers en cannabis liefhebbers geïnspireerd om te proberen de verbinding tussen cannabis en de seksuele functies te achterhalen. Sommigen beweren dat de consumptie van cannabis de opwinding verhoogt, terwijl anderen het tegenovergestelde beweren. Laten we eens in feiten duiken!

Een nieuw onderzoek[1] toont aan dat cannabis nuttig kan zijn voor mannen met erectiestoornissen en vertraagde ejaculatie- en erectiestoornissen en ook bij vrouwen met problemen met de seksuele opwinding. Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoekers van Masaryk University, Charles University and the University of Catania.

In de samenvatting, hebben de onderzoekers het over de grote tegenstrijdigheden als het gaat om de positieve en negatieve effecten van cannabis op de seksuele functies. De effecten van cannabis op seksueel gedrag worden al eeuwen onderzocht, waarbij sommigen beweren dat het werkt als een afrodisiacum, terwijl anderen juist het tegenovergestelde beweren. Dit tegenstrijdige effect van cannabis is aanwezig bij zowel mannen als vrouwen.

In het verslag is ook te lezen dat de ontdekking van het endocannabinoïde systeem (ECS) en de identificatie van Δ9-THC de deuren opende om seksuele stoornissen wellicht met cannabis te behandelen, omdat ontdekt is dat de endogene cannabinoïde AEA (anandamide) effect heeft op het ECS, wat vervolgens weer invloed kan hebben op de seksuele functies.

Het ervaren verschil tussen seksueel genot en het "lustopwekkende effect" na de consumptie van cannabis wordt uitgelegd in het onderzoek, in de paragraaf "Human Studies". Bewijs toont aan dat de motiverende, hedonistische en perceptuele ervaring van geslachtsgemeenschap bij een relatief grote hoeveelheid cannabisgebruikers van beide geslachten op de een of andere manier wordt beïnvloed. De motiverende (lustopwekkende) en de hedonistische (genotzuchtige) effecten komen het meest voor bij de deelnemers, waarbij het verhoogde genot meer aanwezig is dan de toename in lustopwekkende effecten.

In de conclusie van het onderzoek wordt gesteld dat de dosering van cannabis een belangrijk aspect is als het gaat om het seksueel functioneren van de mens. Bij een lage dosis kan het nuttig zijn en bij een hoge dosis verzwakkend. In de preklinische onderzoeken bevorderden lage doses anandamide specifiek seksueel gedrag via CB1 receptoren. Daarentegen remden grote doses cannabis de aspecten van het seksueel functioneren via activering van het TRPV1 kanaal, die nadelige effecten kan opwekken als het gaat om seksueel gedrag. Daarom kan cannabis mogelijk een geneesmiddel blijken voor levenslange seksuele stoornissen, mits de dosering en de cannabinoïden inhoud precies goed is.

In het onderzoek wordt ook gesuggereerd dat er meer onderzoek nodig is om een solide overzicht te krijgen van de onderlinge verbanden tussen cannabis en seksuele functies, vanwege de complexiteit van de fysiologie en pathologie van seksueel gedrag. Meer verbanden tussen cannabis en receptoren, neuronale subpopulatie, hersengebieden, hormonale regimes, etc, moeten worden ontdekt.

Sex Study Cannabis

CONCLUSIE: GANJA EN DE SEKSUELE FUNCTIES

Het is fantastisch dat wetenschappers de juiste verbanden kunnen leggen tussen het gebruik van cannabis en diverse positieve effecten. In dit onderzoek wordt gesuggereerd dat cannabis in lage doseringen positieve effecten lijkt te hebben op het seksueel functioneren, terwijl knetter-stoned worden mogelijk nadelige effecten heeft. Het is belangrijk de acceptatie van cannabis in het wetenschapsveld te blijven stimuleren; het is absoluut noodzakelijk de verbanden uit te zoeken tussen cannabis en onze lichamen. En onthoud dat je blogs en artikelen altijd met een korreltje zout neemt. Als de titel zegt dat seksuele stoornissen door cannabis worden genezen, hoeft dat niet altijd het geval te zijn, zoals blijkt uit dit geëvalueerde onderzoek. Als jij dus geniet van cannabis tijdens je seksuele uitspattingen, moet je doen wat jou het beste lijkt.

 

External Resources:
  1. Endocannabinoid system in sexual motivational processes: Is it a novel therapeutic horizon? - PubMed - NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.